Cum sa faci o rasadnita folosind o sticla de plastic
Cum sa faci o rasadnita folosind o sticla de plastic

Cum sa faci o rasadnita dintr-o sticla de plastic


Cum sa faci o rasadnita dintr-o sticla de plastic. Pentru ca plasticul reprezinta o mare problema la ora actuala si producatorii incearca tot felul de materiale alternative care nu polueaza atat de mult, nu ar fi rau sa ne orientam spre reciclare. Iata cum sa folosesti o sticla veche pentru plantarea rasadurilor.

Cum sa faci o rasadnita folosind o sticla de plastic – Cuprins:

Cum sa faci o rasadnita folosind o sticla de plastic

Cum sa faci o rasadnita dintr-o sticla de plastic
Cum sa faci o rasadnita dintr-o sticla de plastic

Primavara este momentul ideal pentru plantarea rasadurilor in gradina ta, dar asta inseamna sa te pregatesti din timp, pentru ca acestea vor avea nevoie de 1-2 luni pana ce vor rasari si vor putea fi mutate in gradina.

Pana atunci, nu ar fi rau sa stii cum ai putea sa folosesti sticlele vechi de plastic pentru a putea pregati o rasadnita. Este foarte simplu si astfel, vei putea recicla si proteja mediul inconjurator.

De aceea, credem ca este important sa stii cum sa faci o rasadnita dintr-o sticla de plastic.

Citeste si: Rasaduri de salata verde. Cum sa le obtii si cand sa le plantezi

Lucrurile sunt destul de simple, trebuie sa tai o partea de sus a unei sticle de 2 litri, folosind o foarfeca sau un cutit. Mare atentie, pentru ca nu vrei sa te tai.

Poti face si cateva gauri in partea de jos a sticlei, pentru drenaj, insa nu este obligatoriu pentru ca nu vei folosi atat de multa apa. In cazul in care exagerezi cu apa este posibil sa apara si mucegaiul.

Rasadnite
Rasadnite

Cum sa faci o rasadnita dintr-o sticla de plastic. Dupa aceea, va trebui sa umpli cu pamant sticla, pentru ca semintele vor avea nevoie de o baza.

Iti sugeram sa folosesti pamant de flori sau turba, pentru ca semintele vor germina si se vor dezvolta mult mai bine, iar in acelasi timp vor avea parte si de nutrienti.

Iti poti implica si copiii in aceasta operatiune, iar astfel le vei explica si cum germineaza semintele si ii vei lua din fata monitoarelor sau a tabletelor.

Citeste si: Rasaduri de rosii bio. Cum sa le recunosti sau cum le poti obtine

La final, lasa-i sa puna semintele, pentru ca se vor bucura ca din mana lor au iesit rasadurile.

Uda pamantul dupa ce au plantat semintele folosind o sticla cu pulverizator.

Apoi, pune sticla pe un pervaz, unde semintele vor beneficia de caldura generata de lumina soarelui. De asemenea, mai poti folosi si partea de sus a sticlei, pentru a crea un efect de sera.

Rasadnita din sticla de plastic
Rasadnita din sticla de plastic

In functie de semintele pe care le-ai folosit, acestea vor germina dupa aproximativ o saptamana. Tine solul umed pana cand vei planta rasadurile in gradina.

Desigur, este posibil ca nu toate semintele sa germineze, pentru ca acest lucru. Iti sugeram sa faci un test inainte, pentru a vedea daca acestea incoltesc sau nu.

Citeste si: Cum sa faci rasaduri de castraveti. Cand se pun semintele? Ghid complet!

Cum sa faci o rasadnita dintr-o sticla de plastic. O poti face foarte simplu, punand seminte intr-un prosop de hartie umed, iar apoi pune totul intr-o punga de plastic pe care o sigilezi.

Temperatura ideala este de aproximativ 21 de grade Celsius. Verifica si daca „plantatia” este sigilata perfect si daca prosopul de hartie nu s-a uscat.

In cazul in care s-a uscat, va trebui sa pulverizezi din nou apa. In functie de seminte, dupa cateva zile acestea vor incepe sa incolteasca.

Dupa ce ai terminat si ai mutat rasadurile, nu arunca sticla. Aceasta mai poate fi folosita si pentru rasadurile viitoare. Nu uita ca am vorbit de reciclare!