Cum sa faci rasaduri de castraveti
Cum sa faci rasaduri de castraveti

Cum sa faci rasaduri de castraveti. Cand se pun semintele? Ghid complet!


Cum sa faci rasaduri de castraveti. Daca esti pasionat de gradinarit sau vrei sa investesti intr-o afacere, atunci este timpul sa stii cum sa obtii rasadurile de castraveti. Nu este deloc greu, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa urmezi sfaturile noastre.

Cum sa faci rasaduri de castraveti. Cand se planteaza semintele?

Seminte de castraveti
Seminte de castraveti

Cum sa faci rasaduri de castraveti. Cei ce vor sa obtina rasaduri de castraveti ar trebui sa stie ca semintele incoltesc atunci cand temperatura solului in care au fost planatate este de cel putin 21 de grade Celsius. Semintele ar trebui puse cu aproximativ 40 de zile inainte de plantare, asa ca luati in calcul acest lucru.

Citeste si: Cum sa plantezi seminte de rosii pentru rasad. Ghidul complet

Daca vrei sa plantezi rasadurile in gradina, ar trebui sa iei in considerare faptul ca acest lucru se face doar cand temperatura de afara este de peste 14 grade, chiar si pe perioada noptii. Bineinteles, daca plantezi rasadurile intr-un solariu, plantarea se poate face mai devreme.

Desigur, rasadurile vor trebui adaptate treptat la conditiile de afara, asa ca trebuie sa faci asta cu 1-2 saptamani inainte de a le planta. Lumina soarelui va strica rasadurile dupa plantare, asa ca ai mare grija!

Daca nu ai seminte de castraveti, poti cumpara unele de pe eMag.ro.

Cum sa pui semintele de castraveti?

Seminte castraveti plantate
Seminte castraveti plantate

Cum sa faci rasaduri de castraveti. Fie ca faci acest lucru in interior sau la exterior, semintele de castraveti ar trebui plantate cu „nasul” in jos. Studiile au aratat ca daca plantezi semintele in aceasta pozitie, acestea vor germina mult mai bine. Iti recomandam sa faci acest lucru cu o pensa.

Nu credem ca mai este nevoie sa spunem, insa pentru cei ce nu stiu, semintele de castraveti trebuie plantate in cofraje de oua, ghivece de flori, tavi alveolare sau ghivece bio. Cei ce vor tavi speciale pentru rasaduri, pot cumpara de la eMag.ro.

Inainte de plantare, tava trebuie dezinfectata. Mai mult, trebuie sa va asigurati ca se scurge si excesul de apa, exact ca in cazul unui ghiveci pentru flori. Apa cu care uzi semintele si rasadurile trebuie sa fie de la temperatura camerei.

Iti sugeram sa plantezi semintele folosind o pensa si la o distanta de 1-2 cm una fata de cealalta. Dupa cum am mentionat si mai devreme, semintele trebuie plantate cu „nasul” in jos, pentru ca sansele sa germineze sunt mult mai mari. Astfel o sa inveti cum sa faci rasaduri de castraveti exact ca bunicii nostri.

Adancimea la care se planteaza semintele este de 1.5-2.5 cm. Trebuie sa stii ca temperatura minima la care semintele vor germina este de 15-16 grade Celsius. Totusi, temperatura optima pentru ca semintele sa germineze este de cel putin 21 de grade Celsius.

Cum sa uzi rasadurile de castraveti

Cum sa uzi rasadurile de castraveti
Cum sa uzi rasadurile de castraveti

Cum sa faci rasaduri de castraveti. Dupa ce ai terminat de semanat, uda „cultura” folosind un pulverizator, pentru a nu muta semintele din locul in care le-ai plantat. Apoi, acopera tava sau ghiveciul cu o folie alimentara transparenta si pune „plantatia” intr-un loc luminos, insa ferite de lumina soarelui.

Daca temperaturile sunt de 24-26 grade Celsius, semintele de castraveti vor germina in aproximativ 7 zile.

Dupa ce semintele au germinat, iti sugeram sa reduci temperatura la 18-20 de grade Celsius pe perioada zilei si undeva la 15 grade Celsius pe timpul noptii.

Fa acest lucru pentru 2-3 zile, deoarece va ajuta rasadurile sa isi dezvolte radacina si va preveni alungirea rasadului. Mare atentie, daca rasadurile vor fi expuse unor temperaturi intre 12-13 grade Celsius pentru o perioada lunga, acestea vor muri.

Nivelul de umiditate din sol trebuie sa fie undeva la 75-80%, iar udarea se face la 2-3 zile. In cazul in care folositi apa de la robinet, aceasta trebuie sa stea o zi la temperatura camerei, pentru evaporarea clorului si sedimentarea sarurilor.

Nu uita nici de aerisirea tavilor, pentru ca foliile trebuie ridicate. Facem acest lucru, pentru a evita formarea mucegaiului. Dupa ce rasadul a rasarit, folia nu se mai foloseste.

Afla si cum sa ingrijesti florile de apartament sau cum sa salvezi florile si plantele degerate din gradina ta.