Cum sa faci un ingrasamant natural pentru petunii
Cum sa faci un ingrasamant natural pentru petunii

Cum sa faci un ingrasamant natural pentru petunii


Cum sa faci un ingrasamant natural pentru petunii. Iata ce ingrediente ai nevoie pentru a te asigura ca plantele vor fi inflorite pe toata durata sezonului cald si pentru a avea plante sanatoase.

Cum sa ajuti petuniile sa infloreasca

Petunii inflorite
Petunii inflorite

Cum sa faci un ingrasamant natural pentru petunii. Dupa cum bine stii, petuniile infloresc pe toata durata sezonului cald si te vor bucura cu florile lor pana toamna tarziu. Totusi, ce trebuie sa faci in cazul in care petuniile nu infloresc? Iata care ar putea fi motivele.

In primul rand, este vorba de lumina. Petuniile au nevoie de multa lumina directa a soarelui, asa ca verifica locul in care acestea sunt puse. Plantele au nevoie de cel putin 6 ore de lumina pe zi, asa ca ai putea sa pui ghivecele la soare, pentru a te asigura ca acestea beneficiaza de razele acestuia.

Citeste si: Plante companion. Cum sa protejezi legumele din gradina impotriva daunatorilor

Un ingrasamant incorect poate fi un motiv pentru care petuniile nu te bucura. De asemenea, si cantitatea de apa administrata florilor poate fi o problema, daca nu este suficienta. Totodata, asigura-te ca nu uzi petuniile si pe frunze sau muguri, deoarece acestia pot putrezi inainte de inflorire.

De obicei, petuniile sunt cumparate din sere, acolo unde au beneficiat de ingrasaminte in mod constant. Pentru ca le-ai schimbat mediul si nu le-ai mai administrat niciun fertilizator, plantele nu te vor bucura cu flori.

In cazul in care le-ai administrat doar un ingrasamant pe baza de azot, cu siguranta este un motiv pentru care nu infloresc. Asadar, este nevoie sa stii si cum sa faci un ingrasamant natural pentru petunii.

Mai trebuie sa stii ca pentru a stimula inflorirea petuniilor trebuie sa rupi florile care au inflorit si apoi s-au ofilit. Astfel, petuniile vor fi incurajate sa produca noi flori!

Cum sa faci un ingrasamant natural pentru petunii. Care sunt ingredientele?

Ingrasamant natural pentru petunii
Ingrasamant natural pentru petunii

Acum ca am stabilit de ce nu infloresc petuniile, ar fi bine sa stim si cum sa facem un ingrasamant natural pentru petunii, deoarece vrem ca plantele sa stea inflorite pe toata durata verii.

Pentru a prepara fertilizatorul ai nevoie de drojdie, zahar, cenusa si apa. Daca nu stiai, drojdia este benefica pentru petunii deoarece contine minerale, proteine si aminoacizi. Zaharul este necesar pentru a activa drojdia.

In acelasi timp, cenusa rezultata din arderea lemnului contine cantitati mari de potasiu, iar asta inseamna ca va ajuta petuniile sa infloreasca. Totodata, cenusa contine si fosfor sau micronutrienti precum mangan, fier, zinc si calciu.

Citeste si: Stimulare inflorire hortensie. Cum sa fortezi inflorirea acestei plante

Pentru a prepara acest ingrasamant natural pentru petunii ai nevoie de 10 grame de drojdie proaspata, o lingurita de zahar, o lingura de cenusa si un litru de apa. Amesteca un pic de apa calduta cu drojdia si zaharul, pentru ca este nevoie sa dizolvi aceste ingrediente. Apoi, adauga si cenusa.

Dupa aceea, adauga restul de apa si lasa ingrasamantul sa stea timp de 2-3 ore. Solutia este gata, insa pentru a o aplica o sa fie nevoie sa o amesteci cu 5 litri de apa. Dupa amestecare, poti uda plantele din ghivece.

Desigur, poti folosi si drojdie uscata pentru a face acelasi ingrasamant. Ai nevoie de un gram de drojdie, iar procesul este acelasi. Adica amesteci drojdia si zaharul cu un pic de apa calduta pentru a le dizolva, iar apoi pui totul intr-un litru de apa.

Lasa ingrasamantul sa stea timp de 2-3 ore, iar apoi pentru a aplica solutia este nevoie sa o dizolvi in 5 litri de apa. Uda petuniile dupa ce ai terminat de preparat ingrasamantul.