Stimulare inflorire hortensie. Cum sa fortezi inflorirea acestei plante
Stimulare inflorire hortensie. Cum sa fortezi inflorirea acestei plante

Stimulare inflorire hortensie. Cum sa fortezi inflorirea acestei plante


Stimulare inflorire hortensie. Cum sa fortezi inflorirea acestei plante si ce trebuie sa faci. Care sunt ingrasamintele ce te ajuta sa provoci inflorirea si ce nu ar trebui sa faci pentru a te asigura ca planta va fi plina de flori.

Stimulare inflorire hortensie. Cum sa fortezi inflorirea acestei plante – Cuprins:

De ce nu infloreste hortensia?

Hortensia inflorita
Hortensia inflorita

Stimulare inflorire hortensie. Trebuie sa recunoastem faptul ca o hortensie inflorita este extraordinar de frumoasa, putem spune ca este una dintre cele mai frumoase flori din gradina ta. Drept urmare, daca nu infloreste este o mica problema, asa ca ar trebui sa stii si care sunt posibilele motive.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca planta este udata. Cand temperaturile depasesc 30 de grade Celsius, hortensia are nevoie de apa zilnic. Uda planta dimineata devreme sau dupa masa, niciodata in timpul zilei.

In cazul in care ai taiat hortensia prea mult cu un an in urma, acesta poate fi unul din motive. Si perioada este importanta, asa ca daca o sa tai planta vara sau iarna tarziu, va trebui sa astepti un an pana ce te vei bucura de florile colorate.

Citeste si: Stimulare inflorire muscate. Cum sa provoci inflorirea abundenta

Primavara trebuie sa tai doar tulpinile uscate, deoarece florile apar pe tulpinile care se dezvolta dupa ce planta va inmuguri. In cazul in care tai toate tulpinile, inseamna ca indepartezi si viitorii muguri. Asadar, concetreaza-te pe o stimulare de inflorire hortensie, nu pe indepartarea mugurilor.

Hortensia nu va inflori daca frunzele au gauri pe margine sau in interior. Exista un posibil atac al insectelor, asa ca va fi nevoie sa aplici o stropire cu un insecticid.

Atunci cand florile si frunzele sunt ofilite, trebuie sa stii ca planta nu are apa destula. Insuficienta apei in sol duce la ofilire, asa ca asigura-te ca ii oferi plantei destula apa, mai ales in perioadele cu temperaturi ridicate.

Stimulare inflorire hortensie. Cum sa provoci inflorirea abundenta a plantei

Stimulare inflorire hortensie
Stimulare inflorire hortensie

Daca in sol exista exces de azot, hortensia (Hydrangea macrophylla) va creste foarte mult, insa nu va avea flor. Trebuie sa stii ca pentru a inflori, planta are nevoie de fosfor.

Tine cont de acest lucru atunci cand aplici fertilizantul. Iti recomandam sa folosesti un ingrasamant NPK 5-10-20, adica 5% azot, 10% fosfor si 20% potasiu.

Iti recomandam folosirea unui ingrasamant special pentru hortensie, care se aplica la inceputul toamnei! Asa te asiguri ca vei face o stimulare de inflorire hortensie.

Totodata, in cazul in care nu ai taiat florile uscate inainte de iarna, trebuie sa stii ca in urmatorul an ciorchinele de flori nu va mai fi atat de mare. Drept urmare, in anul urmator va fi nevoie de o taiere puternica pentru a stimula planta sa dezvolte noi flori.

Citeste si: Stimulare inflorire orhidee. Cum sa provoci o noua inflorire la aceasta planta

Simulare inflorire hortensie. Mare atentie! Daca planta nu are parte de prea mult soare, nu o sa te bucure cu flori. Hortensiile iubesc soarele, mai ales cel de dimineata, asa ca locurile unde beneficiaza de lumina pana in pranz sunt ideale.

Umbra partiala este benefica pentru aceste plante, asa ca le poti planta in partea de nord si est a gradinii, pentru a beneficia si de acest lucru. Mai mult decat atat, hortensiile vor fi protejate si pe timpul iernii si nu vor inflori prea devreme, astfel reducandu-se si riscul de inghet al florilor.

Nu taia florile imediat dupa ce s-au ofilit. Ideal este sa le lasi sa cada de la sine, deoarece in anul urmator inflorirea nu va mai fi abundenta.