Cum sa faci ingrasamant natural din iarba taiata
Cum sa faci ingrasamant natural din iarba taiata

Cum sa faci ingrasamant natural din iarba taiata


Ingrasamant natural din iarba taiata. Cum sa faci un fertilizator natural din iarba pe care tocmai ai taiat-o si de ce este extrem de folositor pentru plantele din curtea sau din gradina ta. Ce contine aceasta solutie minune?

Cum sa faci ingrasamant natural din iarba taiata – Cuprins:

Cum sa prepari un ingrasamant natural din iarba taiata

Masina de tuns iarba
Masina de tuns iarba

Atunci cand vine vorba de fertilizatori, tindem sa cumparam tot felul de produse, iar unele dintre ele sunt foarte scumpe. Totusi, trebuie sa stii ca poti prepara in ingrasamant natural chiar din iarba taiata din curte.

Pentru prepararea acestui fertilizator o sa ai nevoie de iarba proaspat taiata, o galeata de 10 litri si de apa. Intregul proces este destul de simplu, iar in functie de marimea peluzei poti folosi chiar si recipiente mai mari, cum ar fi un butoi.

Recipientul pe care te hotarasti sa il folosesti trebuie sa fie plin in proportie de 2/3 cu iarba proaspat taiata. Dupa aceea, adauga apa pana ce umpli galeata ori butoiul.

Acum, este momentul sa lasi natura sa lucreze, asa ca acopera acel recipient si lasa-l sa stea intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui.

Citeste si: Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

In 1-2 saptamani, acest ingrasamant natural din iarba taiata va fi gata! Nu uita sa amesteci solutia in fiecare zi, pentru a te asigura ca acest „ceai” va fi pregatit in mod corect. Iti sugeram sa folosesti apa de ploaie sau apa de la fantana, deoarece este cea mai buna pentru a prepara acest fertilizator.

In nici un caz sa nu pui galeata sau butoiul la soare, deoarece caldura va favoriza dezvoltarea algelor si a bacteriilor! In plus, va mirosi si urat!

In functie de sezon, conditiile de crestere si tipul gazonului, iarba taiata contine aproximativ 4% azot. Mai mult, aceasta contine 0.5% fosfor si 2% potasiu. Potasiul va fi extrem de folositor pentru dezvoltarea legumelor radacinoase si a florilor in stadiu timpuriu.

Cum sa folosesti acest fertilizator

Ingrasamant natural din iarba taiata
Ingrasamant natural din iarba taiata

Dupa ce perioada de 1-2 saptamani a trecut, este momentul sa si folosesti acest ingrasamant. In cazul in care vrei sa il folosesti la plantele din gradina, trebuie sa stii ca 250 ml de ingrasamant natural din iarba taiata este suficient.

Pentru plantele din ghivece iti recomandam sa diluezi fertilizatorul. Daca solutia pe care ai obtinut-o este inchisa la culoare, atunci poti sa adaugi apa pana ce poti vedea prin acest lichid, pana ce va ajunge ca apa de ploaie. Nu folosi ingrasamantul nediluat, pentru plantele din ghivece.

Citeste si: Ingrasamant natural pentru trandafiri. Cum sa il faci si de ce ingrediente ai nevoie

Mai departe, iti mai spunem ca fertilizatorul poate fi folosit si ca un ingrasamant foliar pentru frunze, fructe si lastari. Desigur, diluarea solutiei este cheia in aceasta operatiune asa ca daca solutia este prea inchisa, adauga apa pana ce poti vedea prin acest fertilizator lichid.

Mare atentie! Nu exagera cu aplicarea acestui ingrasamant, asa ca aplica-l doar o data pe luna. De asemenea, iti sugeram sa nu incerci sa pastrezi acest fertilizator daca nu mai ai unde sa il folosesti, deoarece in 3-4 zile o sa inceapa sa miroasa destul de urat.