Ingrasamant natural pentru trandafiri. Cum sa il prepari si de ce ingrediente ai nevoie
Ingrasamant natural pentru trandafiri. Cum sa il prepari si de ce ingrediente ai nevoie

Ingrasamant natural pentru trandafiri. Cum sa il faci si de ce ingrediente ai nevoie


Ingrasamant natural pentru trandafiri. Afla cum sa il prepari si de ce ingrediente ai nevoie pentru a iti face plantele mult mai sanatoase. Care sunt cele mai la indemana solutii daca locuiesti la oras sau daca nu vrei sa prepari compost o sa cumperi gunoi de grajd.

Ingrasamant natural pentru trandafiri. Cum sa il prepari folosind aceste ingrediente

Trebuie sa recunoastem faptul ca cele mai bune ingrasaminte pentru trandafiri sunt compostul si gunoiul de grajd. Totusi, nu toata lumea are acces la acestea, asa ca avem solutii si pentru cei ce locuiesc la oras. Iata ce ingrediente poti folosi ca ingrasamant natural pentru trandafiri.

Zat de cafea folosit ca ingrasamant natural pentru trandafiri

Ingrasamant natural pentru trandafiri zat de cafea
Ingrasamant natural pentru trandafiri zat de cafea

Obisnuiesti sa bei cafea turceasca? Ei bine, de acum incolo iti sugeram sa nu mai arunci zatul de cafea! Acesta este extrem de folositor pentru scrub, masaj celulitic…. dar si pentru trandafirii din gradina ta! Contine vitamine, minerale, azot, fosfor si potasiu.

Drept urmare, trandafirii vor avea frunze mai sanatoase, vor rezista mai bine impotriva bolilor si vor avea flori mai frumoase. Modul de utilizare este extrem de simplu, trebuie doar sa lasi zatul sa se usuce, iar apoi sa il incorporezi in sol.

Totodata, poti folosi zatul de cafea atunci cand plantezi trandafirii. Amesteca zatul impreuna cu pamantul si o sa faca minuni pentru florile din gradina ta. Desigur, poti folosi si zatul in care exista si zahar, nu este absolut nicio problema. Poti administra zat de cafea la trandafiri de 3 ori pe an.

Coji de oua

Coji de oua ingrasamant natural pentru trandafiri
Coji de oua ingrasamant natural pentru trandafiri

Nu este prima data cand aducem in discutie cojile de oua, dar trebuie sa stii faptul ca acestea pot fi folosite si ca ingrasamant pentru plantele tale din gradina. Acestea contin carbonat de calciu, azot si fosfor.

Prepararea acestui ingrasamant este foarte simpla, trebuie doar sa lasi cojile de oua sa se usuce, iar apoi sa le pisezi.

Acea pulbere pe care o obtii se incorporeaza in pamant si se poate administra o data la 2 luni. Asadar, data viitoare nu mai arunca cojile de oua, dar nici apa de oua pentru ca si aceasta este foarte folositoare!

Coji de ceapa folosite ca ingrasamant natural

Coji de ceapa
Coji de ceapa

Te-ai gandit vreodata ca si cojile de ceapa pot fi folosite pentru a prepara in ingrasamant natural pentru trandafiri? Ei bine, pentru a face aceste lucru vei ave nevoie de aproximativ 50 grame de foi de ceapa pentru un litru de apa.

Apa se fierbe si se toarna peste cojile de ceapa. Lasa totul la infuzat timp de 5 ore, pentru a permite substantelor nutritive din cojile de ceapa sa ajunga in apa.

Dupa ce au trecut cele 5 ore, amestecul se strecoara, iar apoi ingrasamantul pe care l-ai obtinut se poate pulveriza pe frunze sau se pune in pamant.

Pliculete de ceai

Pliculete de ceai ingrasamant natural pentru trandafiri
Pliculete de ceai ingrasamant natural pentru trandafiri

Am mai adus in discutie si pliculetele de ceai, asa ca o sa le mentionam inca o data. Nu le arunca, dupa ce ti-ai preparat un ceai, mai ales cand vorbim despre ceaiul negru si ceaiul verde. Acestea contin foarte multi nutrienti, tanini, dar si azot.

Drept urmare, poti folosi pliculetele de ceai ca ingrasamant. Scoate continutul din pliculetele de ceai, iar apoi incorporeaza-l in pamantul din jurul trandafirilor. Ceaiul o sa ajute trandafirii sa aiba flori sanatoase si tulpini viguroase.