Cum sa faci un ingrasamant cu aloe vera si cum il folosesti
Cum sa faci un ingrasamant cu aloe vera si cum il folosesti

Cum sa faci un ingrasamant cu aloe vera si cum il folosesti


Cum sa faci un ingrasamant cu aloe vera. Afla cum sa prepari acest ferilizator natural, dar si cum il folosesti pentru a fi benefic pentru plante. Nu este greu de preparat, va fi gata numaidecat!

Cum sa faci un ingrasamant cu aloe vera si cum il folosesti – Cuprins:

Cum sa faci un ingrasamant cu aloe vera

Ingrasamant cu aloe vera
Ingrasamant cu aloe vera

Dupa cum bine stim, aloe vera este o planta arhicunoscuta datorita proprietatilor de vindecare a ranilor, dar si pentru ca este foarte folosita in produsele de infrumusetare.

Planta este bogata in nutrienti, enzime si antioxidanti. Ce nu multi stiu este ca si plantele pot beneficia aceleasi proprietati. Iata cum sa faci un ingrasamant cu aloe vera, pentru plantele din casa ta.

Este extrem de usor sa prepari acest fertilizator natural si ai nevoie doar de o frunza de aloe vera. Rezultatul va fi un “superaliment” pentru plante, care le va ajuta sa creasca mai bine.

Studiile arata ca aloe vera contine calciu, magneziu, zinc, aminoacizi, antioxidanti, dar si vitaminele A, B, C si E. In cazul in care nu stiai, aloe vera mai poate fi folosit ca si hormon de crestere si este des utilizat pentru a favoriza dezvoltarea radacinilor.

Pentru a prepara ingrasamantul natural ai nevoie de 10 grame de aloe vera la un litru de apa. Taie frunza de aloe vera in bucatele mai mici, pe care apoi le dai la blender. Este indicat sa adaugi si 300 ml de apa pentru ca totul sa se amestece foarte bine.

Fertilizator lichid
Fertilizator lichid

Nu este nevoie sa inlaturi coaja de aloe vera, asa ca nu iti bate capul foarte tare cu acest aspect. Dupa ce ai dat totul la blender, pune lichidul obtinut in apa (cei 700 ml ramasi) si amesteca foarte bine.

Trebuie sa retii faptul ca acest ingrasamant nu o sa reziste foarte mult timp pana ce va fermenta. Asadar, este indicat sa il folosesti imediat, pentru ca in doar 20 de minute va incepe procesul de fermentare.

Ingrasamantul se va utiliza ca atare, pur si simplu va trebui sa uzi planta folosind acest lichid pe care tocmai l-ai obtinut. Iti recomandam sa folosesti in jur de 100 ml pentru fiecare planta in parte.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant din coji de ou, pentru legume si flori

Mai mult, este indicat sa uzi plantele cu apa inainte, iar a doua zi sa administrezi acest ingrasamant. Procedezi asa pentru ca solul umed va absorbi mai repede ingrasamantul lichid din aloe vera.

Acest fertilizator poate fi folosit si la pomii fructiferi, insa vei avea nevoie de o cantitate mai mare. Expertii ne recomanda aproximativ 3 litri de ingrasamant lichid pentru fiecare pom fructifer in parte.

Daca nu ai o aloe vera la tine acasa, alternativ se poate folosi pudra obtinuta din aceeasi planta. Va trebui sa amesteci o lingurita de pudra la un litru de apa si ingrasamantul este gata.