Cum sa alegi un cos de fum pentru casa ta. Care sunt optiunile
Cum sa alegi un cos de fum pentru casa ta. Care sunt optiunile

Cum sa alegi un cos de fum pentru casa ta. Care sunt optiunile


Cum sa alegi un cos de fum pentru casa ta. Afla ce optiuni ai la dispozitie si ce avantaje ofera fiecare in parte. Ce trebuie sa stii inainte sa iti montezi o instalatie de incalzire in casa.

Cum sa alegi un cos de fum pentru casa ta. Care sunt optiunile – Cuprins:

Cum sa alegi un cos de fum pentru casa ta

Cum sa alegi un cos de fum
Cum sa alegi un cos de fum

In cazul in care nu stiai, cosul de fum este extrem de important atunci cand il instalezi pentru ca daca o faci gresit riscurile sunt destul de mari, iar incendiul reprezinta cel mai mare pericol. Mai ales daca ai o casa din lemn!

Prima optiune pe care o ai la dispozitie este instalarea unui cos de fum din nox. Acestea au o forma circulara, iar principalul avantaj este ca pot fi instalate la orice sursa de incalzire, adica sobe, seminee, centrale pe lemne sau pe gaz.

De asemenea, cosurile din inox sunt oferite intr-o gama larga de diametre, dar si de grosimi, special realizate in functie de puterea sursei de incalzire pentru care vor fi folosite.

Inoxul are avantajul de a rezista la coroziune, ceea ce inseamna ca este foarte rezistent in timp si nu va crapa sau nu se va despica. Totodata, cosul de fum din inox ofera si siguranta, iar costurile de instalare nu sunt mari.

Cos din inox
Cos din inox

Daca vrei o solutie mai scumpa, poti alege un cos de fum din ceramica. Utilizat la o casa din lemn, acest tip de horn va oferi mai multa protectie la temperaturi ridicate, ceea ce il face o alegere mai buna pentru cei ce au la dispozitie un buget mai mare.

La fel ca si cosurile din inox, cele de ceramice sunt oferite intr-o varietate de diametre si la interior ofera o tubulatura de samota, in timp ce la exterior sunt oferite cu o termoizolatie de vata bazaltica si manta prefabricata din beton usor.

Citeste si: Cum sa cureti hornul casei cu solutii din comert. Cele mai bune metode

Nu uita ca dupa ce achizitionezi cosul de fum vei avea nevoie si de accesorii. Fie ca vorbim despre accesorii pentru montaj, racorduri, palarii sau usi de vizitare, te sfatuim sa alegi unele de calitate pentru ca si acestea fac diferenta.

Pentru ca sursele de caldura sa functioneze la capacitate maxima, dar mai ales in parametri optimi, vei avea nevoie de accesorii pentru a imbunatati functionarea intregului sistem.

Este necesar ca accesoriile sa reziste la variatiile de temperatura, la umiditate, dar si la substantele chimice corozive continute de combustibili. Dupa cum vezi, lucrurile mici chiar conteaza, asa ca atunci cand faci o alegere iti recomandam sa te gandesti mai ales la siguranta ta!