Incalzire in pardoseala fara sapa. Cum sa o instalezi si care sunt avantajele
Incalzire in pardoseala fara sapa. Cum sa o instalezi si care sunt avantajele

Incalzire in pardoseala fara sapa. Cum sa instalezi un sistem si care sunt avantajele


Incalzire in pardoseala fara sapa. Daca si tu vrei sa iti incalzesti casa in mod eficient, atunci ar trebui sa iei in considerare incalzirea in pardoseala in sistem uscat. Afla cum sa instalezi un astfel de sistem, ce costuri implica si care sunt avantajele.

Incalzire in pardoseala fara sapa. Cum sa instalezi un sistem si care sunt avantajele – Cuprins:

Incalzirea in pardoseala in sistem uscat. Avantaje

Incalzirea in pardoseala in sistem uscat
Incalzirea in pardoseala in sistem uscat

In cazul in care nu stiai, poti opta sa instalezi in casa ta un sistem de incalzire in pardoseala fara sapa sau in sistem uscat.

Asta inseamna ca nu va mai fi nevoie sa faci lucrari majore si sa torni sapa. Sistemul uscat nu se refera la faptul ca incalzirea se va face fara apa sau a unui agent termic ci doar ca la instalarea acestuia nu va mai fi nevoie sa torni sapa.

Bineinteles, va fi nevoie de un inlocuitor al sapei iar acesta va fi fabricat din foi de gips carton. Cel mai mare avantaj al acestui sistem este ca incalzirea se face mult mai rapid si distributia caldurii este mai eficienta.

Un alt avantaj este ca acel sistem are o grosime redusa, asa ca nu iti va ocupa foarte mult spatiu. Montarea se face mult mai rapid, iar economia la facturi va fi de aproximativ 30%.

Incalzire in pardoseala fara sapa. Poate cel mai important avantaj este ca manopera poate fi redusa la jumatate si vei avea un santier mult mai curat, nu ca in cazul in care trebuie sa torni sapa.

Un alt avantaj major este ca sistemul poate fi instalat chiar de tine si nu trebuie sa fii un foarte mare expert pentru a face asta. Totodata, sistemul este compatibil cu orice tip de finisaj, dar in acelasi timp cu orice sursa de caldura si aici mentionam chiar si pompele de caldura.

Cum sa instalezi un sistem de incalzire in pardoseala fara sapa

Sistem de incalzire in pardoseala fara sapa
Sistem de incalzire in pardoseala fara sapa

Daca si tu vrei sa stii cum sa instalezi un sistem de incalzire in pardoseala fara sapa, afla ca aceasta aperatiune include 3 pasi foarte importanti si anume asezarea placii, fixarea placii si a tevilor, iar apoi finisarea.

Bineinteles, poti angaja un expert care sa faca toate aceste lucruri, iar costurile se ridica undeva la aproximativ 250 lei pe metru patrat.

In cazul in care vrei sa il montezi chiar tu, afla ca sistemul este compus din 2 tipuri de placi, una de capat si alta de camp. Cea de capat reprezinta aproximativ 30% din suprafata, iar cea de camp 70%.

Citeste si: Cum sa elimini pierderile de caldura din casa ta pe timp de iarna

Nu trebuie sa iti faci griji de montarea tevilor, pentru ca acestea nu pot fi montate gresit pentru ca placile au canale speciale si astfel o sa faci totul corect.

Vestea buna este ca si daca vei taia din greseala placile sau le vei rupe, acestea nu isi vor pierde din proprietati, pot fi folosite fara probleme si la nevoie se pot schimba foarte usor.

Pentru a te asigura ca o sa fie montate fara probleme, afla ca acestea se pot taia usor folosind scule uzuale precum un fierastrau.

Pentru o suprafata de 50 mp, tot acest sistem de incalzire in pardoseala fara sapa costa in jur de 2.500 de euro fara TVA. Costurile includ placile de capat, placile de camp, cele de nivel, teava, racordurile, distribuitorul colector si curba conductare. Practic, costurile se reidica undeva la 50 euro per metru patrat.