Spalatorie auto
Spalatorie auto

Cum sa-ti deschizi o spalatorie auto self service si ce pasi trebuie sa urmezi


Afacerile cu spalatorii auto au inflorit in Romania si sunt multi oameni care inca se gandesc sa isi deschida un astfel de business. Totusi, angajatii raman marea problema, asa ca spalatoriile auto self service reprezinta solutia ideala.

Daca nu vrei sa iti mai bati capul cu angajati care nu isi fac treaba si vrei sa investesti intr-o afacere care iti va aduce un venit pasiv, spalatoria auto self service este o solutie de luat in considerare. Iata ce presupune deschiderea unei astfel de afaceri!

Care este locatia ideala pentru a deschide o spalatorie auto self service?

Spalatorie auto self service
Spalatorie auto self service

Inainte de a cumpara ultima tehnologie disponibila pentru asa ceva, asigura-te ca gasesti locatia ideala. Vei avea nevoie de o zona centrala, ce este accesibila din toate directiile si pe unde trec multe masini.

Evita deschiderea unei astfel de spalatorii pe un drum de tranzit, pentru ca nu va avea succes. Ideal este sa gasesti un spatiu disponibil in apropierea unui centru comercial sau a unui parc industrial. Astfel, clientii care se duc la cumparaturi isi vor face un obicei din a opri si a isi spala masina. Daca esti unul dintre acei soferi, trebuie neaparat sa stii cum sa intretii corect o masina!

Cartierele de locuit sau zonele rezidentiale sunt si ele de luat in considerare. Daca poti sa inchiriezi sau sa cumperi un teren in apropierea acestora, succesul va fi garantat.

Alegerea terenului este extrem de importanta si se face in functie de ce capacitate va avea spalatoria ta, daca alegi 3, 4 sau chiar mai multe rampe. Bineinteles, castigul va fi pe masura investitiei, iar mai multe rampe inseamna un profit mai mare.

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a iti deschide o spalatorie auto self service?

Masina spalata
Masina spalata

Bineinteles, primul pas in a deschide o spalatorie auto self service va fi sa gasesti terenul potrivit, unde sa o amplasezi. Va trebui sa urmezi sfaturile de mai sus si sa identifici cea mai buna locatie pentru viitoarea ta afacere.

Urmatorul pas este sa alegi o franciza, pentru ca este cea mai usoara cale si o sa primesti aparatura necesara, structurile de metal pentru a o construi, dar cel mai important este ca ti se va face si training-ul pentru a conduce aceasta afacere. Branding-ul este si el important, iar franciza il are inclus.

Totusi, trebuie sa stii ca pentru a lua o franciza pentru o spalatorie auto self service, vei plati intre 15.000 si 17.000 de euro pentru o boxa de spalatorie. 4-5 boxe vor ridica investitia pana la 85.000 de euro.

Vestea buna este ca amortizarea investitiei se face in 24-30 de luni, iar timpul mediu de implementare a unei locatii este de 6-9 luni. Pentru a fi profitabila, locatia pe care ai ales-o va trebui sa aiba minimum 150 de clienti pe zi. Atunci cand o sa ai profit, sigur o sa vrei sa iti cumperi o masina online, din Germania!

Spalatorie auto self service Jet Point
Spalatorie auto self service Jet Point

Jet Point este una dintre cele mai cunoscute francize pentru spalatorii auto self service, asa ca va trebui sa ii contactezi. Desigur, exista mai multe francize asa ca daca nu vrei sa o alegi pe aceasta, te poti indrepta catre altele.

Avantajul in a alege o franciza este ca vei primi si consultanta, deoarece compania iti pune la dispozitie planse de executie, proiecte tehnice si de arhitectura, avize si autorizatii. Munca este pe jumatate facuta, trebuie doar sa te apuci de treaba!

Franciza include echipamentul de spalare complet cu 5 programe de spalare, container tehnic premontat, sistem de tratare a apei ce include statia de dedurizare si statia de osmoza, bazine de stocare, pompe de ridicat presiunea, preechipare pentru functionarea cu apa calda, sistem de plata cu carduri electronice, dar si transportul, montajul si punerea in functiune la locatia clientului.

Clientii care doresc pot echipa spalatoriile lor cu sistem de incalzire a apei care poate fi pe gaz, gpl, motorina sau panouri solare, o structura metalica galvanizata, software ce poate monitoriza incasarile dar si accesorii cum ar fi aspiratoare, dozatoare de solutii, cosuri de gunoi etc.