Cum sa scapi rapid de umezeala din interiorul masinii tale si sa eviti formarea mucegaiului
Cum sa scapi rapid de umezeala din interiorul masinii tale si sa eviti formarea mucegaiului

Cum sa scapi rapid de umezeala din interiorul masinii tale si sa eviti formarea mucegaiului


In cazul in care ai uitat geamul deschis la masina si a plouat, sigur te-ai lovit de o problema la interiorul automobilului tau si anume umezeala. Bineinteles, nu excludem nici o apa mai adanca in care te-ai aventura cu masina ta, asa ca dupa aceea te vei lovi de aceeasi problema. Iata cum sa scapi de umezeala din interiorul masinii tale intr-un timp scurt, dar sa eviti si formarea mucegaiului!

Daca te vei grabi, vei reusi sa scapi de formarea mirosului de mucegai. In cazul in care nu vei actiona imediat, atunci mucegaiul se va forma si va fi destul de dificil sa il cureti. Desigur, nu va fi imposibil insa vei depune mai mult efort.

Cum sa scapi de umezeala din interiorul masinii

Curatare interior masina
Curatare interior masina

Primul pas pe care sa il faci atunci cand ai intrat cu masina in apa adanca sau ai uitat geamul masinii deschis atunci cand a plouat, este sa folosesti un aspirator auto cu vacuum wet/dry. Acest tip de aspirator poate aspira praful, dar si apa, asa ca va fi perfect pentru ce ai tu nevoie.

Foloseste cu atentie aspiratorul pentru presuri, dar mai ales pentru zona de sub presuri. Dupa ce ai terminat cu presurile, scoate-le din masina si pune-le la uscat, iar intre timp aspira si apa ramasa in zona unde stai cu picioarele.

Daca ploaia a batut in geam, iar scaunele tale s-au udat, atunci trebuie sa folosesti prosoape de baie pufoase, pentru ca acestea vor absorbi umezeala. Lasa-le intinse pe scaune si inlocuieste-le la cateva ore. Nu le lasa pe toata perioada noptii, pentru ca risti sa te lovesti de mucegai.

In cazul in care locuiesti la curte sau tii masina intr-un garaj, lasa usile deschise pe perioada noptii. Usile trebuie sa stea deschise mai mult de 8 ore, asa ca nu te grabi si lasa-le deschise pe toata perioada noptii.

Daca scaunele tale mai sunt umede, atunci foloseste si bicarbonat de sodiu. Acest produs minune te ajuta sa scapi de umezeala, asa ca lasa-l sa actioneze timp de 24 de ore, iar apoi curata scaunele cu ajutorul aspiratorului.

Cum sa cureti mucegaiul din interiorul unui automobil

Solutie antimucegai masina
Solutie antimucegai masina

Daca nu ai detectat problema umezelii la timp, probabil ca te-ai lovit deja de aparitia mucegaiului, iar acum trebuie sa rezolvi acest lucru.

Profita de o zi insorita pentru a iti parca masina la soare, pentru a scapa de umezeala, iar presurile pune-le sa se usuce si ele in aer liber.

Pentru ca vorbim despre mucegai, nu ar fi rau sa te protejezi purtand o masca si manusi de cauciuc. Dupa ce ai terminat cu curatarea masinii, schimba-ti si hainele, pentru ca vrei sa te feresti si de acei spori de mucegai.

Uita-te atent prin toate locurile din interiorul masinii si vezi unde se afla mucegaiul. Dupa aceea, ia o perie tare si freaca zonele unde se afla mucegaiul, pana ce il elimini complet. Desigur, va trebui sa aspiri foarte bine zona dupa ce ai terminat, pentru ca nu vrei toti acei spori sa se raspandeasca prin masina ta.

In cazul in care mucegaiul a lasat pete, va trebui sa folosesti o solutie speciala pentru a le indeparta. Daca te ocupi de un interior din piele, atunci trebuie sa folosesti o perie moale, pentru ca nu vrei sa zgarii tapiteria masinii.

Pentru scaune, vom folosi o solutie de otet si apa (50/50), pe care o vom pulveriza si o vom lasa sa actioneze timp de 10 minute. Aceasta va elimina mucegaiul si il va impiedica sa se mai formeze. Solutia poate fi folosita pentru tapiterie de stofa sau piele, insa daca esti ingrijorat ca va strica pielea din masina ta, atunci testeaza o zona mica, pentru a vedea ce efecte are.

La final, aspira inca o data tot interiorul masinii, mai ales zonele unde ai gasit mucegai. Pentru a te asigura ca nu se va mai forma mucegai, poti pune bicarbonat de sodiu pe presurile masinii, scaune sau alte zone afectate. Bicarbonatul va elimina umezeala, iar dupa aproximativ 12 ore il poti aspira.

Cum sa previi aparitia mucegaiului in habitaclul unei masini

Curatare scaune de piele masina
Curatare scaune de piele masina

Poti apela la ajutorul bicarbonatului de sodiu, pentru a te asigura ca nu exista umezeala in masina ta. Pune un recipient cu bicarbonat de sodiu pe podea, iar acesta va absorbi constant umezeala. Bineinteles, trebuie sa il inlocuiesti la cateva zile, dupa ce nu isi va mai face treaba.

Verifica daca sunt locuri pe unde apa intra in masina. La spalatorie, uita-te atent daca apa isi face aparitia in habitaclu. De obicei, exista probleme la geamuri, trapa sau chiar prin podea.

Nu lasa haine umede in masina ta, nici macar un pahar cu apa sau alt lichid. Aceste lucruri accelereaza formarea mucegaiului si mirosului specific.

In cazul in care ai varsat ceva pe jos, aspira repede sau scoate presurile la uscat. Dupa aceea, foloseste si un pic de bicarbonat de sodiu pentru a absorbi umezeala.

O masina curata inseamna si probleme mai putine. Cel putin o data la doua saptamani ar fi cazul sa o cureti si la interior, sa stergi suprafetele de praf, sa aspiri presurile si scaunele. Daca ai un interior din piele, atunci car trebui sa cureti si scaunele cu o solutie speciala.