Cum sa procedezi daca ai gasit lichidul de parbriz inghetat la masina ta
Cum sa procedezi daca ai gasit lichidul de parbriz inghetat la masina ta

Cum sa procedezi daca ai gasit lichidul de parbriz inghetat la masina ta


Temperaturile incep sa scada in fiecare noapte, asa ca daca nu ai un garaj unde sa iti tii masina o sa te lovesti de problema lichidului de parbriz inghetat. Iata cum sa dezgheti lichidul de parbriz dupa o noapte geroasa.

Cum sa procedezi daca ai gasit lichidul de parbriz inghetat la masina ta – Cuprins:

Cum sa previi inghetarea lichidului de parbriz la masina

Rezervor lichid de parbriz
Rezervor lichid de parbriz

Cea mai simpla metoda de a preveni inghetarea lichidului de parbriz este sa folosesti unul special creat pentru temperaturile extrem de scazute. Marea problema ramane calitatea acestora, pentru ca pe eticheta scrie ca acesta rezista fara probleme, insa la proba practica te poti trezi cu lichidul de parbriz inghetat. Te sfatuim sa cumperi unul de calitate, poti gasi si pe eMag.

Bineinteles, o alta metoda este pur si simplu sa parchezi masina intr-un garaj sau sa o lasi intr-o parcare subterana pe durata noptii. Astfel, masina ta o sa stea la o temperatura constanta, vei proteja componentele si se va incalzi numaidecat. Unde mai pui ca lichidul de parbriz nu va ingheta absolut deloc.

Chiar si o husa de protectie impermeabila poate ajuta, insa nu o sa fie la fel de eficienta. Totusi, iti va proteja masina si vei evita de multe ori inghetarea lichidului de parbriz care este extrem de necesar atunci cand vine vremea urata.

Cum sa procedezi daca ai gasit lichidul de parbriz inghetat

Parbriz inghetat
Parbriz inghetat

Atunci cand te lovesti de problema inghetarii lichidului de parbriz, cea mai simpla metoda este sa faci o mica excursie pana la un centru comercial care ofera si parcare subterana. Lasa-ti masina timp de cateva ore atunci cand iti faci cumparaturile, iar lichidul de parbriz o sa se dezghete imediat. Totusi, te sfatuim sa inlocuiesti de urgenta acel lichid, pentru ca este clar ca nu isi face treaba absolut deloc.

Totodata, poti pune spirt peste lichidul de parbriz care a inghetat, iar pe urma sa astepti sa actioneze pana ce il va dezgheta. Nu iti recomandam sa folosesti apa fierbinte, insa poti incerca doar cu apa calduta.

Daca esti acasa, poti incerca si un uscator de par. Acesta va sufla aer cald pe peretii vasului in care lichidul de parbriz a inghetat, iar gheata se va topi foarte repede. Trebuie doar sa ai rabdare si sa incalzesti uniform peretii vasului.

Stii acele pungute cu gel care se folosesc pentru cei pasionati de sporturile de iarna? Daca nu, iti spunem ca exista niste pungute cu gel, care se incalzesc atunci cand sunt miscate. Temperatura nu este atat de mare, insa este de ajuns pentru a fi folosite atunci cand iti dezgheti rezervorul pentru lichidul de parbriz. Fixeaza-le pe acel vas si lasa caldura sa isi faca treaba!

Afla si cum sa dezgheti chederele la masina pe timp de iarna sau cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini!