Cum sa dezgheti chederele masinii pe timp de iarna. Solutii anti-inghet!
Cum sa dezgheti chederele masinii pe timp de iarna. Solutii anti-inghet!

Cum sa dezgheti chederele la masina pe timp de iarna. Solutii anti-inghet!


Frigul din timpul iernii da mari batai de cap soferilor, iar dupa noptile geroase usile masinii nu se mai deschid. Iata cum sa dezgheti rapid chederele de la masina si care sunt solutiile anti-inghet pe care le poti folosi pentru a preveni acest lucru.

Din ce cauza ingheata chederele unui automobil?

Inainte sa intelegi cum se dezgheata chederele unei masini dupa ce au trecut printr-o noapte de iarna geroasa, ar trebui sa stii si care sunt factorii care stau la baza acestui fenomen. Nu de alta, dar mai mult ca sigur o sa te mai lovesti de aceasta problema pe timpul iernii.

Pe langa faptul ca temperaturile au scazut sub 0 grade Celsius, mai exista si alti factori care influenteaza fenomenul de inghet. In primul rand, vorbim despre chedere care au o anumita varsta si s-au crapat ori au deja gauri vizibile.

Desigur, chederele pot fi fabricate dintr-un material prost sau poate fi devina si modul in care intretii masina ori faptul ca o lasi parcata in soare toata vara. Mai mult, poate conta si faptul ca exista foarte multa umezeala in zona in care stai, iar acest fapt afecteaza si starea chederelor.

Atunci cand exista gauri sau crapaturi in chedere, apa poate intra in acestea si poate ingheta. Tocmai de aceea ar trebui sa te asiguri ca starea chederelor de la masina ta este foarte buna si ca acestea sunt perfect uscate!

Cum sa dezgheti chederele masinii dupa o noapte geroasa

Pentru ca de multe ori ni s-a intamplat sa plecam la serviciu si sa gasim usile lipite si chederele inghetate dupa o noapte geroasa, am decis sa va explicam ce puteti face si cum puteti rezolva mai repede aceasta problema.

Primul lucru pe care il poti face este sa folosesti o racleta pentru a incerca sa dezlipiti chederul de usa. Totodata, puteti aplica si o solutie de spirt si apa (1/2 spirt; ½ apa). Lasa solutia sa actioneze timp de 10 minute, iar apoi incercati din nou.

De asemenea, puteti impinge in usa de cateva ori, pentru a incerca sa spargeti gheata care s-a format pe chedere si care tine usa inghetata. De cele mai multe ori, usa se va deschide dupa aceasta metoda.

Cum sa previi inghetarea chederelor de la masina?

Pentru ca nu exista atat de multe metode de a dezgheta chederele, am decis sa explicam in detaliu ce puteti face pentru a preveni inghetarea chederelor de la masina. Nu uitati ca daca aplicati aceste metode, nu o sa va mai loviti de eterna problema.

Desi multi recomanda siliconul, o sa iti spunem ca aceasta substanta iti va strica acel cauciuc de la chedere. In timp, chederele vor deveni albicioase si este aproape imposibil sa le aduceti la culoarea initiala, adica cea de negru inchis.

Pasionatii auto recomanda folosirea glicerinei boraxate. Folositi un disc demachiant sau o bucata de vata, iar apoi ungeti chederele masinii folosind aceasta substanta. Veti vedea ca nu o sa mai gasiti chederele inghetate.

Nigrin Gummi Pflegestift
Nigrin Gummi Pflegestift

O solutie cumparata din comert, poate fi folosita cu succes si este recomandata de foarte multi soferi. Este o solutie speciala, pentru intretinerea elementelor din cauciuc ale masinii. Se numeste Nigrin Gummi Pflegestift, costa doar 12 lei si o puteti cumpara de la eMag.

O alta metoda de a evita inghetarea chederelor este sa folosesti un sac negru de plastic. Pune sacul de plastic pe usa, asigura-te ca se acopera chederele si apoi inchide usa. Sacul de plastic va actiona ca o bariera impotriva inghetului, iar chederul nu se va mai lipi de usa.

Cea mai simpla metoda ramane sa stergi chederele masinii cu o carpa uscata si sa te asiguri ca nu exista umezeala absolut deloc. Nu uita ca umezeala cauzeaza acest fenomen, asa ca daca nu exista umezeala, problema este aproape rezolvata.

Afla si cum sa dezgheti rapid masina pe timp de iarna sau cum sa previi inghetarea parbrizului de la masina in noptile geroase!