Cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini si cum sa le cureti in mod corect
Cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini si cum sa le cureti in mod corect

Cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini si cum sa le cureti in mod corect


Daca si tu te-ai lovit de aburirea oglinzilor exterioare de la masina, atunci cand sezonul rece a sosit, te vom ajuta sa rezolvi acest lucru. Iata cum sa cureti oglinzile exterioare ale automobilului si cum sa previi aburirea acestora pe timp de iarna.

Cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini si cum sa le cureti in mod corect – Cuprins:

Cum sa cureti oglinzile exterioare ale masinii in mod corect

Depuneri calcar oglinda exterioara masina
Depuneri calcar oglinda exterioara masina

Pe oglinzile exterioare ale masinii gasim de multe ori stropi de apa uscati, in urma carora au ramas depuneri de calcar. Nu te grabi sa stergi acei stropi cu o carpa umeda sau un servetel de hartie, pentru ca vei intinde mizeria si vei zgaria oglinda.

Cea mai simpla metoda de a scapa de acele depuneri de minerale este sa pui otet intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi sa pulverizezi pe toata suprafata oglinzii. Lasa utetul sa actioneze timp de 5 minute, iar apoi sterge cu o carpa uscata si curata.

De asemenea, poti prepara o solutie pentru curatarea geamurilor, mult mai eficienta decat ce gasesti in comert. Pentru a prepara solutia ai nevoie de o cana de apa calda, o cana de alcool sanitar si o lingura otet.

Amesteca foarte bine aceasta solutie, iar dupa aceea pulverizeaza pe suprafara geamurilor si oglinzilor si las-o sa actioneze timp de cateva minute. Sterge folosind o carpa curata, pana ce toate acele pete de apa dura au disparut.

Cum sa previi aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini

Spuma ras
Spuma ras

Pentru a evita aburirea oglinzilor exterioare ale unei masini, vom proceda exact ca in cazul oglinzii de la baie. Drept urmare, dupa ce ai curatat oglinzile ca la carte, va trebui sa aplici pe ele un strat foarte subtire de spuma de ras.

Dupa aplicarea spumei de ras, sterge foarte bine oglinda, folosind o carpa curata. Curata oglinda pana ce orice urma de spuma s-a sters. De acum, problema ta e rezolvata si timp de cateva saptamani, oglinzile exterioare ale masinii nu se vor mai aburi.

Pasta de dinti
Pasta de dinti

O alta metoda este folosirea unei paste de dinti. Trebuie doar urmezi aceeasi pasi ca si mai sus, adica intinzi un strat foarte subtire de pasta de dinti, iar apoi stergi bine folosind un prosop de hartie.

De acum inainte, oglinzile tale nu se vor mai aburi, asa ca o sa vezi clar pe timp de iarna. Bineinteles, trebuie sa tii cont si sa ai si geamurile curate, asa ca trebuie sa afli cum sa eviti aburirea acestora.