Cum sa dezgheti conductele de apa si sa previi inghetarea acestora
Cum sa dezgheti conductele de apa si sa previi inghetarea acestora

Cum sa dezgheti conductele de apa si sa previi inghetarea acestora


Conducte de apa inghetate. Cum dezgheti conductele de apa ale casei si cum sa previi inghetarea acestora atunci cand temperaturile scad mult sub 0 grade Celsius. Ce trebuie sa faci pentru a nu intampina dificultati pe perioada iernii. Sfaturi de la experti.

Cum dezgheti conductele de apa si sa previi inghetarea acestora – Cuprins:

Conducte de apa inghetate. Cum sa le dezgheti

Robinet inghetat
Robinet inghetat

Conducte de apa inghetate. Se intampla de multe ori ca atunci cand temperaturile scad sub valoarea de 0 grade Celsius, conductele de apa sa ne joace feste si sa frigul sa ne aduca probleme.

Nu uitati ca si conductele de apa bine izolate pot ingheta daca nu le protejam corespunzator, asa ca ar fi bine sa luati aminte la aceste sfaturi.

Citeste si: Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase de iarna

Primul pas in dezghetarea conductelor de apa este localizarea problemei. De multe ori, problema poate sa fie la un robinet, insa daca observati ca niciunul nu functioneaza, atunci problema s-ar putea muta la contor.

Verificati cu atentie conductele din apropierea contorului, iar daca o anumita portiune se simte extrem de rece, este foarte posibil sa fi localizat problema.

In cazul in care exista o portiune de conducta care nu este bine izolata, este o mare probabilitate ca problema sa fie exact pe acea suprafata.

Totodata, verificati si conductele din peretii exteriori, pentru ca problema poate aparea si acolo.

Conducta de apa inghetata si sparta
Conducta de apa inghetata si sparta

Conducte de apa inghetate. Dupa ce ati localizati problema, sfatul nostru este sa nu incercati sa incalziti acea portiune folosind o flacara deschisa sau apa clocotita.

Din cauza diferentei mari de temperatura, teava se poate fisura, iar pagubele pe care le produci o sa fie mult mai mari.

Este indicat sa deschideti robinetele, pentru ca presiunea din timpul procesului de dezghetare sa fie eliberata.

Daca deschideti robinetul si curge putina apa, atunci lucrurile nu stau atat de rau. In acest caz, porniti robinetele de apa calda din casa, pentru a se crea un echilibru si a inlatura acel blocaj. Conductele de apa se vor incalzi, iar blocajul se va topi si el in curand.

Uscator de par
Uscator de par

Uscatorul de par este cea mai buna metoda de a dezgheta o conducta de apa inghetata, pentru ca diferenta de temperatatura nu este chiar atat de mare.

Testeaza pe mana ta, iar daca temperatura poate fi suportata, atunci va fi in regula si pentru conductele inghetate.

Atunci cand nu reusiti sa gasiti blocajul sau cand conducta este inghetata pe o suprafata mai mare pentru ca nu este izolata, te sfatuim sa te inarmezi cu rabdare si cu uscatorul de par. Operatiunea o sa dureze ceva timp, insa vei reusi sa rezolvi problema.

Dupa ce ai dezghetat conducta, foloseste o izolatie pentru aceste tevi. Totodata, poti folosi si o banda de incalzire electrica ce este oferita cu un termostat, iar atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, conductele vor fi incalzite in mod automat.

Cum sa previi inghetarea tevilor de apa cand este ger

Teava de apa inghetata
Teava de apa inghetata

Conducte de apa inghetate. Nu lasa frigul sa provoace pagube insemnate casei tale.

Nu uita ca atunci cand este ger afara, apa din conducte ingheata, isi mareste volumul, iar apoi tevile pot plesni chiar daca acestea sunt fabricate din metal.

Asadar, daca locuiesti intr-o zona unde apa ingheata frecvent, ar trebui sa iei in considerare izolarea conductelor.

Daca ai o casa de vacanta la munte si vrei sa eviti aceste neplaceri cauzate de frigul de pe timpul iernii, atunci trebuie sa stii ca tevile de apa au nevoie de atentia ta.

Iti sugeram sa opresti apa daca nu o sa locuiesti acolo pentru o perioada mai lunga de timp.

Robinet de apa oprit
Robinet de apa oprit

Conducte de apa inghetate. Dupa ce ai oprit robinetul principal, care de obicei se afla la subsol sau intr-un loc ferit de frig, ar fi bine sa pornesti si furtunul cu care uzi in curte sau alte robinete, pentru a te asigura ca nu ramane apa pe conducte.

Odata scursa apa ce a fost pe conducte, sansele ca acestea sa inghete si sa se fisureze atunci cand este ger afara, scad considerabil.

De asemenea, cumpara un bidon de lichid pentru parbriz care ingheata doar la temperaturi extreme de -30 de grade Celsius si pune in toate scurgerile din casa, dar si in cele exterioare.

Telul este ca acest lichid care ingheata extrem de greu sa iti protejeze tevile de la canalizare. Iti sugeram sa pui in jur de 250 ml de lichid in fiecare scurgere. Poti pune si in vasele de toaleta, aproximativ 500 ml, pentru a le proteja.

Izolatie termica pentru conducte de apa
Izolatie termica pentru conducte de apa

Conducte de apa inghetate. Chiar daca planuiesti folosirea conductelor de apa, acestea pot ingheta, chiar daca apa calda curge prin ele.

Anumite portiuni din conducte pot fi supuse riscului de inghet, asa ca nu ar fi rau sa vezi ce pereti exteriori sunt in supusi frigului si sa ii izolezi.

Desigur, este necesar sa izolezi si acele conducte folosind materiale cumparate din comert de la magazinele de specialitate.

Nu uita nici de cismelele sau robinetele exteriori, pentru ca vei uda pe timpul iernii. Opreste robinetul principal, iar da drumul la apa pentru a te asigura ca ai golit conductele.