Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase de iarna
Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase de iarna

Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase de iarna


Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase de iarna si ce ar trebui sa faci pentru a grabi acest proces. Iata ce ar trebui sa stie toti soferii si ce trebuie sa iei in considerare cand vrei sa gasesti interiorul masinii cald.

Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase de iarna – Cuprins:

Ce este Webasto si cum te ajuta acest sistem pe timp de iarna?

Parbriz curatat de gheata
Parbriz curatat de gheata

Una dintre cele mai bune metode de a gasi interiorul masinii cald inainte sa te urci in masina este Webasto, un sistem de incalzire auxiliara construit de compania cu acelasi nume, care are rolul de a incalzi mai rapid motorul si lichidul de racire.

Aceste sisteme se pot programa automat si poti folosi doar o aplicatie pe telefonul mobil. In mai putin de 5 minute de la pornire, motorul diesel sau pe benzina poate fi adus la temperatura optima de functionare.

Sistemul de incalzire auxiliara fabricat de Webasto functioneaza destul de simplu si foloseste combustibil din rezervorul masinii, iar acesta este aprins intr-o camera etansa si bine izolata.

Mai departe, antigelul este incalzit pentru a fi trecut prin radiatorul aerotermei, iar aerul din interiorul masinii se va incalzi mult mai repede. Totodata, sistemul de incalzire auxiliara fabricat de Webasto reduce si uzura motorului, pentru ca nu veti mai pleca imediat cu motorul rece. Poti cumpara un sistem Webasto de la eMag.ro.

Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase

Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii iarna
Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii iarna

Cum sa incalzesti rapid interiorul masinii in diminetile geroase de iarna. In cazul in care nu vrei sa iei in considerare sistemul Webasto din cauza costurilor, avem cateva sfaturi pentru tine. Iata cum sa incalzesti mai repede interiorul masinii in diminetile geroase.

Dupa ce ai pornit masina, primul pas este sa apesi butonul de recirculare a aerului. Instalatia ta de climatizare nu va mai folosi aerul de afara si il va folosi doar pe cel din habitaclu. Drept urmare, se va incalzi mai repede. Totusi, dupa ce ai terminat cu incalzirea interiorului, opreste recircularea aerului pentru ca geamurile masinii se vor aburi la interior.

Porneste si aerul conditionat, dar seteaza caldura la maximum. Climatizarea va tura motorul un pic mai mult si acesta se va incalzi mai repede. Totodata, porneste si sistemul de dezghetare al geamurilor, pentru ca la multe modele de masini sistemul iti va oferi aer cald inainte ca acesta sa vina prin gurile de ventilatie.

In loc sa lasi aerul cald de la interior sa iti topeasca gheata de pe geamuri, te sfatuim sa o cureti chiar tu folosind una dintre solutiile pe care ti le-am mentionat.

Daca nu ai nicio solutie la indemana, iti recomandam sa folosesti o racleta. Acum ca ai curatat geamurile, vei grabi si incalzirea masinii la interior. Inainte de sosirea sezonului rece ar trebui sa te asiguri si ca totul functioneaza la instalatia de incalzire a masinii tale.

Orice mica problema iti va afecta confortul pe timp de iarna. Asigura-te ca exista destul antigel, ca sistemul de incalzire functioneaza perfect, ca nu existe conducte fisurate sau ca termostatul masinii functioneaza perfect. Afla si cum sa iti pregatesti masina pentru iarna!