Cum sa scapi de mohor. Metode 100% naturale
Cum sa scapi de mohor. Metode 100% naturale

Cum sa scapi de mohor. Metode 100% naturale


Cum sa scapi de mohor. Una dintre buruienile cu rata de inmultire foarte mare, mohorul este o problema in multe gospodarii. O sa iti explicam ce poti face pentru a combate aceasta buruiana si care sunt masurile preventive pe care le poti aplica pe viitor.

Cum sa scapi de mohor. Metode 100% naturale – Cuprins:

Ce este mohorul?

Mohor
Mohor

Cum sa scapi de mohor. In cazul in care nu stiai, mohorul sau Setaria glauca este o graminee anuala cu o rata mare de inmultire prin seminte, care iubeste caldura. Aceasta planta creste in solurile luto-nisipoase pana la nisipo-lutoase si prefera solurile bogate in substante nutritive.

Citeste si: Cum sa scapi de pir folosind metode 100% naturale

Mohorul se inmulteste in perioada iulie-septembrie si poate face intre 400 si 800 de seminte. Tocmai de aceea rata de inmultire este foarte mare si daca nu iei masuri, vei avea probleme destul de mari.

Buruiana are epoca de germinare primavara devreme, asa ca este perioada ideala in care poti sa o elimini. Odata crescuta, planta se va lasa greu dusa din curtea sau gradina ta, insa nu este imposibil.

Cum sa scapi de mohor folosind metode 100% naturale

Cum sa scapi de mohor
Cum sa scapi de mohor

Cum sa scapi de mohor. Odata ce a rasarit, este destul de dificil sa combati mohorul, una dintre cele mai cunoscute buruieni. In cazul in care vorbim de o planta cu dimensiuni mici, poti folosi otet, asa ca aplica-l la baza mohorului. Pentru plantele deja dezvoltate, otetul nu va avea acelasi efect insa poti incerca.

Dupa ce ai pus otet, asteapta 1-2 saptamani si vezi ce efect a avut. Daca plantele incep sa se ofileasca, atunci esti pe drumul cel bun, insa trebuie sa scoti din pamant mohorul pentru a te asigura ca nu se va inmulti. De asemene, operatiunea trebuie repetata de ficare data cand observi noi plante.

Daca acest mohor crescut destul de mult si nu vrei sa folosesti erbicide, iti recomandam sa smulgi partea plantei unde se afla semintele. Astfel, vei impiedica repopularea suprafetei.

Citeste si: Combaterea buruienilor. Cum sa le elimini folosind doar metode 100% naturale

In cazul in care este vorba de o suprafata mica, poti scoate mohorul insa asigura-te ca elimini radacinile, deoarece acestea sunt destul de lungi.

O alta metoda de a scapa de mohor este una simpla, o poti face la apus si consta in scoaterea plantei. Pur si simplu intorci planta cu capul in jos. Expertii spun ca mohorul nu o sa mai creasca si ca rata de eficienta in combatere este de peste 70%.

Daca vorbim despre plante abia aparute, un strat de mulci o sa faca minuni. Astfel, mohorul nu o sa aiba parte de lumina si nu va mai creste. Totusi, este necesar sa tai intai plantele cat mai aproape de pamant si abia pe urma sa faci mulcirea solului.

Atunci cand ai probleme cu mohorul fix pe peluza, o poti elimina destul de usor. Trebuie doar sa fertilizezi iarba, deoarece odata crescuta va sufoca mohorul si nu ii va permite sa creasca.