Oua benedict
Oua benedict

Cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict fara efort


Cum sa prepari Oua Bendict. Daca vrei sa pregatesti un mic dejun celor dragi, ar trebui sa iei in considerare Ouale Benedict. Acestea reprezinta un fel de mancare american, foarte popular in intreaga lume. Mai mult, Ouale Benedict se pot pregati si pentru brunch, asta daca ai luat in calcul sa organizezi unul in weekendul care se apropie.

Iata cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict cu care sa iti surprinzi partenerul de viata sau pe cei dragi. Este o reteta rapida, asa ca nu vei pierde foarte mult timp in bucatarie.

Cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict fara efort – Cuprins:
Cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict fara efort
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente oua benedict
  • 4 buc. oua
  • 2 buc. briose englezesti sau chifle pufoase
  • 8 buc. felii de bacon
  • chives (arpagic) tocat
  • 150 ml otet
  • 1 lingura sare
Ingrediente sos olandez
  • 2 buc. galbenus de ou
  • 3 linguri zeama de lamaie (dupa gust)
  • 1 praf sare
  • 125 gr unt topit
  • 1 praf piper alb proaspat macinat

De unde vine denumirea de Oua Benedict?

Mic dejun
Mic dejun

Exista doua povesti care anunta „nasterea” celebrelor Oua Benedict. Una dintre ele se refera la Lemuel Benedict, un cunoscut broker de pe Wall Street, care povesteste ca a comandat acest fel de mancare in anul 1894 la Hotel Waldorf din New York. Conform acestuia, incerca sa gaseasca un leac pentru mahmureala, asa ca a comandat paine prajita cu unt, oua posate, bacon crocant si sos olandez.

Oscar Tschirky, cel care se ocupa de hotel, a fost impresionat de acest fel de mancare incat l-a pus pe meniul de mic dejun dar si pe cel de pranz. Totusi, acesta a inlocuit painea prajita cu unt cu o briosa englezeasca, iar bacon-ul a fost inlocuit cu sunca.

O a doua versiune a povestii cu Oua Benedict il are ca protagonist pe Edward P. Montgomery, care spune ca a primit aceasta reteta de la unchiul sau Elias Cornelius Benedict. Totusi, acesta afirma ca reteta unchiului sau includea oua tari si sunca. Surprinzator este faptul ca Elias Cornelius Benedict avea reteta de la mama lui, care o primise de la bunica ei.

Cum sa prepari Oua Benedict

Oua Benedict
Oua Benedict

Pentru a prepara sosul olandez, trebuie sa bateti galbenusurile cu zeama de lamaie, sare si apa la bain-marie. In acelasi timp, turnati untul fierbinte topit. Amestecati extrem de repede pentru ca altfel se va taia.

Daca aceasta reteta de Oua Benedict este prea grea o poti incerca si pe cea usoara, in care folosesti un blender vertical. In cana blenderului vei pune galbenusurile, zeama de lamaie, apa si sare.

Topeste untul si incearca sa strecori zonele albe de la suprafata. Acum porneste blenderul si adauga incet untul. Va fi nevoie sa misti usor blenderul, dar rezultatul va fi extrem de bun.

Taie briosele pe jumatate si prajeste-le pe partea taiata. Daca nu ai briose, poti folosi si chifle pufoase.

Baconul trebuie si el pus intr-o tigaie incinsa, pana devine crocant. Doar trebuie sa respectam reteta originala, nu-i asa?

Citeste si: Verificare oua proaspete. Cum sa iti dai seama folosind acest test

Pentru prepararea acestei retete de oua Benedict o sa va trebuiasca o oala mare pentru a fierbe ouale. Atunci cand apa clocoteste, reduceti focul la minimum, adaugati sare si otet.

Spargeti ouale unul cate unul intr-un vas mic, dupa care il puneti in oala cu apa fierbinte. Otelul este folosit pentru a tine galbenusul intact! Adunati albusul in jurul galbenusului, folosind o lingura. Fierbeti oul in jur de 2 minute.

La sfarsit, asamblam totul. Ungeti cu unt briosele proaspat prajite, asezati o felie de bacon peste care puneti un ou posat. Totul se acopera cu sos olandez din belsug. Recomandam sa le mancati imediat, nu lasati sa se raceasca!