Oua benedict
Oua benedict

Cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict fara efort


Daca vrei sa pregatesti un mic dejun celor dragi, ar trebui sa iei in considerare Ouale Benedict. Acestea reprezinta un fel de mancare american, foarte popular in intreaga lume. Mai mult, Ouale Benedict se pot pregati si pentru brunch, asta daca ai luat in calcul sa organizezi unul in weekendul care se apropie.

Iata cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict cu care sa iti surprinzi partenerul de viata sau pe cei dragi. Este o reteta rapida, asa ca nu vei pierde foarte mult timp in bucatarie.

De unde vine denumirea de Oua Benedict?

Exista doua povesti care anunta „nasterea” celebrelor Oua Benedict. Una dintre ele se refera la Lemuel Benedict, un cunoscut broker de pe Wall Street, care povesteste ca a comandat acest fel de mancare in anul 1894 la Hotel Waldorf din New York. Conform acestuia, incerca sa gaseasca un leac pentru mahmureala, asa ca a comandat paine prajita cu unt, oua posate, bacon crocant si sos olandez.

Oscar Tschirky, cel care se ocupa de hotel, a fost impresionat de acest fel de mancare incat l-a pus pe meniul de mic dejun dar si pe cel de pranz. Totusi, acesta a inlocuit painea prajita cu unt cu o briosa englezeasca, iar bacon-ul a fost inlocuit cu sunca.

O a doua versiune a povestii il are ca protagonist pe Edward P. Montgomery, care spune ca a primit aceasta reteta de la unchiul sau Elias Cornelius Benedict. Totusi, acesta afirma ca reteta unchiului sau includea oua tari si sunca. Surprinzator este faptul ca Elias Cornelius Benedict avea reteta de la mama lui, care o primise de la bunica ei.

Afla si cum sa prepari ciorba Radauteana sau cum sa gatesti cele mai bune sarmale!

RatingDificultateÎncepător
Oua benedict
ShareSaveShare
Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute
Ingrediente Oua Benedict
 4 buc. oua
 2 buc. briose englezesti sau chifle pufoase
 8 buc. felii de bacon
 chives (arpagic) tocat
 150 ml otet
 1 lingura sare
Ingrediente sos olandez
 2 buc. galbenus de ou
 3 linguri zeama de lamaie (dupa gust)
 1 praf sare
 125 gr unt topit
 1 praf piper alb proaspat macinat
1

Pentru a prepara sosul olandez, trebuie sa bateti galbenusurile cu zeama de lamaie, sare si apa la bain-marie. In acelasi timp, turnati untul fierbinte topit. Amestecati extrem de repede pentru ca altfel se va taia.

Daca aceasta reteta este pre grea o poti incerca si pe cea usoara, in care folosesti un blender vertical. In cana blenderului vei pune galbenusurile, zeama de lamaie, apa si sare. Topeste untul si incearca sa strecori zonele albe de la suprafata. Acum porneste blenderul si adauga incet untul. Va fi nevoie sa misti usor blenderul, dar rezultatul va fi extrem de bun.

2

Taie briosele pe jumatate si prajeste-le pe partea taiata. Daca nu ai briose, poti folosi si chifle pufoase.

3

Baconul trebuie si el pus intr-o tigaie incinsa, pana devine crocant. Doar trebuie sa respectam reteta originala, nu-i asa?

4

Pentru prepararea acestei retete o sa va trebuiasca o oala mare pentru a fierbe ouale. Atunci cand apa clocoteste, reduceti focul la minimum, adaugati sare si otet. Spargeti ouale unul cate unul intr-un vas mic, dupa care il puneti in oala cu apa fierbinte. Otelul este folosit pentru a tine galbenusul intact! Adunati albusul in jurul galbenusului, folosind o lingura. Fierbeti oul in jur de 2 minute.

5

La sfarsit, asamblam totul. Ungeti cu unt briosele proaspat prajite, asezati o felie de bacon peste care puneti un ou posat. Totul se acopera cu sos olandez din belsug. Recomandam sa le mancati imediat, nu lasati sa se raceasca!

Ingrediente

Ingrediente Oua Benedict
 4 buc. oua
 2 buc. briose englezesti sau chifle pufoase
 8 buc. felii de bacon
 chives (arpagic) tocat
 150 ml otet
 1 lingura sare
Ingrediente sos olandez
 2 buc. galbenus de ou
 3 linguri zeama de lamaie (dupa gust)
 1 praf sare
 125 gr unt topit
 1 praf piper alb proaspat macinat

Indicații

1

Pentru a prepara sosul olandez, trebuie sa bateti galbenusurile cu zeama de lamaie, sare si apa la bain-marie. In acelasi timp, turnati untul fierbinte topit. Amestecati extrem de repede pentru ca altfel se va taia.

Daca aceasta reteta este pre grea o poti incerca si pe cea usoara, in care folosesti un blender vertical. In cana blenderului vei pune galbenusurile, zeama de lamaie, apa si sare. Topeste untul si incearca sa strecori zonele albe de la suprafata. Acum porneste blenderul si adauga incet untul. Va fi nevoie sa misti usor blenderul, dar rezultatul va fi extrem de bun.

2

Taie briosele pe jumatate si prajeste-le pe partea taiata. Daca nu ai briose, poti folosi si chifle pufoase.

3

Baconul trebuie si el pus intr-o tigaie incinsa, pana devine crocant. Doar trebuie sa respectam reteta originala, nu-i asa?

4

Pentru prepararea acestei retete o sa va trebuiasca o oala mare pentru a fierbe ouale. Atunci cand apa clocoteste, reduceti focul la minimum, adaugati sare si otet. Spargeti ouale unul cate unul intr-un vas mic, dupa care il puneti in oala cu apa fierbinte. Otelul este folosit pentru a tine galbenusul intact! Adunati albusul in jurul galbenusului, folosind o lingura. Fierbeti oul in jur de 2 minute.

5

La sfarsit, asamblam totul. Ungeti cu unt briosele proaspat prajite, asezati o felie de bacon peste care puneti un ou posat. Totul se acopera cu sos olandez din belsug. Recomandam sa le mancati imediat, nu lasati sa se raceasca!

Cum sa prepari cele mai delicioase Oua Benedict fara efort

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l si prietenilor tai!