Cum sa faci o solutie 100% naturala pentru curatarea vasului de WC
Cum sa faci o solutie 100% naturala pentru curatarea vasului de WC

Solutie curatare WC. Cum sa faci o solutie 100% naturala


Solutie curatare WC. Cum sa faci o solutie 100% naturala pentru a curata vasul de WC. Daca vrei ca vasul de toaleta sa straluceasca, dar in acelasi timp sa protejezi si mediul inconjurator, avem cateva sfaturi pentru tine. Iata cum sa faci cea mai buna solutie pentru a curata toaleta de acasa.

Cum sa faci o solutie 100% naturala pentru curatarea vasului de WC – Cuprins:

Solutie curatare WC. Cum sa faci o solutie 100% naturala pentru a curata vasul de toaleta

Curatare vas toaleta
Curatare vas toaleta

Solutie curatare WC. Nu spunem ca solutiile din comert nu sunt bune, insa credem ca poti obtine acelasi rezultat cu o solutie 100% naturala.

Mai mult, credem ca vasul de toaleta va mirosi si mult mai bine, pentru ca nu o sa mai folosesti produsele chimice.

Citeste si: Cum sa rezolvi cele mai frecvente probleme care apar in casa ta

Pentru a face un vas de toaleta mai curat, trebuie sa folosesti bicarbonat de sodiu. Tot ce trebuie sa faci este sa presari bicarbonat in vasul de toaleta, iar apoi sa folosesti sucul de la 2-3 lamai, pe care il pulverizezi peste „pudra minune”.

Nu economisi sucul de lamaie, ci pulverizeaza pe toata suprafata vasului de toaleta, iar apoi lasa-l sa actioneze timp de o ora.

La final, freaca vasul de toaleta folosind o perie de WC, iar apoi pur si simplu tragi apa pentru a termina operatiunea.

In cazul in care exista pete mai vechi sau depuneri de calcar ori acele urme de rugina care s-au consolidat de-a lungul timpului, ar trebui sa inlocuiesti sucul de lamaie cu otet. Nu o sa lase acelasi miros placut, insa o sa fie mult mai eficient.

Solutie curatare vas WC
Solutie curatare vas WC

Solutie curatare WC. De asemenea, daca ai probleme cu umezeala ridicata si mucegaiul a aparut in interiorul sau pe exteriorul vasului de WC, boraxul te va ajuta sa scapi de problema.

Amesteca 60 de grame de borax si 60 ml de suc de lamaie intr-un bol, pana ce obtii o pasta. Urmatorul pas este sa uzi suprafetele afectate de mucegai cu apa, iar apoi sa freci zonele folosind aceasta pasta.

Lasa pasta sa actioneze timp de 4-5 ore, iar dupa aceea freaca zona folosind o perie de WC si la final trage apa.

Daca vrei sa faci boraxul mai eficient, atunci nu mai e nevoie sa faci o pasta, presara in vasul de WC exact cum ai facut cu bicarbonatul, iar apoi pulverizeaza otet sau suc de lamaie pe toate suprafetele.

Iti recomandam sa folosesti doua parti borax si o parte suc de lamaie sau otet.

Ulei esential de levantica
Ulei esential de levantica

Solutie curatare WC. In cazul in care vrei ca vasul de toaleta sa miroasa si frumos, dar in acelasi timp sa il si dezinfectezi, iti recomandam sa faci o solutie folosind uleiuri esentiale.

Pentru a face acest dezinfectant o sa ai nevoie de 250 ml de apa calda, cateva picaturi de sapun natural si in jur de 30 de picaturi de ulei esential cu proprietati antiseptice (levantica, arbore de ceai sau thieves).

Amesteca bine ingredientele intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi foloseste solutia pentru a curata vasul de toaleta. De asemenea, poti folosi aceasta solutie si ca pentru a curata si dezinfecta diverse suprafete din casa ta.

O alta solutie este sa fierbi levantica proaspata pentru jumatate de ora, iar apoi sa pui apa intr-un recipient cu pulverizator, impreuna cu cateva picaturi de sapun natural. Apoi, folosesti solutia exact cum ai facut si cu cea de mai sus.