Cum sa cureti rugina de pe vasul de WC
Cum sa cureti rugina de pe vasul de WC

Cum sa cureti rugina de pe vasul de WC


Urmele de rugina de pe vasul de WC sunt inestetice asa ca daca vrei sa afli cu ce se curata, o sa iti explicam ce trebuie sa faci. Afla cum sa cureti rugina de pe vasul de toaleta si sa il faci sa arate ca nou.

De ce apar urmele de rugina in vasul de toaleta?

Urme rugina vas toaleta
Urme rugina vas toaleta

Daca te intrebai care este cauza acestor urme de rugina care apar in vasul de toaleta, trebuie sa stii ca nu faci nimic gresit si nu are legatura cu tine. Este vorba de calitatea conductelor si a apei care trece prin ele. In apa exista particule de fier, iar cand acestea sunt expuse la aer, incep sa rugineasca.

Urmele de rugina nu inseamna ca acel vas de toaleta nu a mai fost curatat de foarte mult timp, nu are absolut nicio legatura. Poti sa cureti recent un vas si sa te trezesti cu acele pete inestetice. Singura ta „vina”, este ca nu ai folosit chiar cele mai bune metode de curater.

Chiar daca dezinfectezi vasul de toaleta in mod constant, acest lucru nu va indeparta urmele de rugina. Clorul nu va curata absolut nimic, chiar va inrautati lucrurile si petele vor ramane la locul lor.

Cum sa cureti urmele de rugina de pe vasul de WC

Cum sa cureti urmele de rugina de pe vasul de toaleta
Cum sa cureti urmele de rugina de pe vasul de toaleta

Inainte de a incepe operatiunea de curatare a urmelor de rugina care apar pe vasul de WC, te sfatuim sa deschizi usa si geamul, pentru a te asigura ca ventilezi cum trebuie baia. Foloseste si manusi de cauciuc, dar si o pereche de ochelari de protectie pentru a nu intra in contact cu microbii sau alte substante chimice.

Prima solutie pe care o poti folosi pentru a curata urmele de rugina este o solutie din pudra de borax si suc de lamaie. Amesteca 60 g de borax cu 30 g de suc de lamaie pana ce obtii o pasta.

Aplica pasta pe petele de rugina folosind un burete si las-o sa actioneze timp de 4-5 ore sau peste noapte. A doua zi, freaca foarte bine cu buretele si o sa vezi ca petele au disparut. In cazul in care urmele de rugina sunt accentuate, repeta procesul.

Otet pentru curatat
Otet pentru curatat

Otetul si apa reprezinta o solutie la problema ta. Ai nevoie de un recipient cu pulverizator pe care il umpli pe jumatate cu otet, iar cealalta jumatate cu apa.

Dupa aceea, pulverizeaza solutia de otet pe petele de rugina, dar si pe un burete, cu care vei incepe sa freci petele. Daca petele se incapataneaza sa iasa, mareste concentratia de otet din solutie. Lasa solutia sa actioneze timp de cateva ore, inainte de clatesti.

Bicarbonat de sodiu si lamaie
Bicarbonat de sodiu si lamaie

Otetul mai poate fi folosit si in combinatie cu bicarbonatul de sodiu. Pune o cupa de bicarbonat de sodiu pe acele pete, iar dupa aceea pulverizeaza otet peste ele.

Lasa solutia sa actioneze timp de 30 de minute, iar apoi freaca petele cu peria de WC. Daca petele inca nu s-au curatat, mai adauga bicarbonat de sodiu. Poti pune si cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai, pentru ca acesta are proprietati antibacteriene.

Afla si cum sa cureti depunerile de calcar de pe capul de dus sau cum sa cureti petele de rugina de pe un robinet cromat!