Dovada autorecenzare. Cum sa o descarci pentru a obtine o zi libera
Dovada autorecenzare. Cum sa o descarci pentru a obtine o zi libera

Dovada autorecenzare. Cum sa o descarci pentru a obtine o zi libera


Dovada autorecenzare. Termenul limita pentru autorecenzarea online a populatiei, stabilit initial pentru data de 15 mai, a fost prelungit cu doua saptamani, decizia venind pe fondul numarului din ce in ce mai mare de chestionare completate. In cele doua luni in care s-au putut completa aceste formulare, peste 8.4 milioane de persoane s-au autorecenzat.

Asa cum este cunoscut deja, cei care s-au autorecenzat pot avea dreptul la o zi libera de la munca. In aceste conditii, nu sunt deloc putini cei care se intreaba cum sa descarce dovada autorecenzarii pentru a putea beneficia de aceasta zi libera. Aflam impreuna in randurile urmatoare toate detaliile!

Dovada autorecenzare. Cum sa o descarci pentru a obtine o zi libera – Cuprins:

Ce implica autorecenzia

Ce implica autorecenzia
Ce implica autorecenzia

In primul si primul rand, haideti sa vedem ce implica mai exact aceasta autorecenzare despre care se vorbeste atat de mult in ultima perioada. Participarea la recensamant reprezinta o obligatie civica pentru fiecare dintre noi, iar misiunea noastra este cu atat mai simpla acum.

Si asta pentru ca ne putem autorecenza in ziua si la ora la care avem disponibilitate, fara a mai fi obligati sa asteptam vizita recenzorului. Trebuie stiut faptul ca o singura persoana dintr-o gospodarie trebuie sa declare cateva date despre toti membrii care traiesc in sanul acelei gospodarii. 

Prin gospodarie intelegem un grup de doua sau mai multe persoane care locuiesc impreuna in mod uzual intr-o locuinta sau intr-o parte a acesteia. In general, persoanele in cauza au legaturi de rudenie si se gospodaresc in comun, contribuind impreuna la aprovizionare si la consumul din acea gospodarie.

Citeste si: Cum sa participi la recensamant online

Totodata, persoanele in cauza participa integral sau partial la bugetul de venituri si cheltuieli al gospodariei. Nu sunt excluse nici persoanele care locuiesc singure, acestea fiind considerate gospodarii de o singura persoana. De acelasi tratament au parte si persoanele care vor sa declare ca se gospodaresc singure, in ciuda faptului ca ocupa o locuinta impreuna cu alte persoane. 

Asa cum spuneam si mai devreme, perioada in care ne putem autorecenza s-a prelungit pana la data de 27 mai, ceea ce inseamna ca inca avem timp cateva zile pentru a profita de acest avantaj. Este pentru prima data cand un recensamant are loc si in mediul digital.

Initial, perioada in care oamenii se puteau autorecenza se incheia la data de 15 mai, insa vazand succesul de care se bucura aceasta forma digitala de recensamant, autoritatile au luat decizia de a prelungi termenul pentru autorecenzare cu inca doua saptamani.

Dovada autorecenzare. Cum sa beneficiezi de o zi libera de la locul de munca

Dovada autorecenzare
Dovada autorecenzare

Nu numai ca ne putem duce la indeplinire aceasta sarcina civica la orice ora avem noi timp, dar autorecenzarea mai vine la pachet cu un avantaj important. Mai exact, cei ce se autorecenzeaza pot primi o zi libera de la locul de munca. Aceasta decizie a fost luata de autoritati tocmai pentru a stimula aceasta parte digitala a recensamantului.

Potrivit Art. 49 din Ordonanta de Urgenta nr. 19/2020, angajatii pot primi de la stat o zi libera daca au dovada ca au completat formularul online de autorecenzare. Bun, dar ce trebuie facut pentru a avea aceasta dovada?! 

Lucrurile sunt foarte simple, nu aveti niciun motiv sa va ingrijorati. Mai exact, este nevoie doar de prezentarea unui cod de confirmare pe care il primiti la incheierea autorecenzarii. Codul este generat automat de platforma la incheierea cu succes a inscrierii pe platforma. Nu va speriati daca nu primiti codul pe loc, acesta poate fi primit in termen de sapte zile de la momentul completarii formularului online. 

Codul va fi primit numai in cazul in care formularul online de autorecenzare a fost completat corect, caz in care acesta va fi validat de autoritatile responsabile de acest aspect. Apoi, cu aceasta dovada, puteti solicita o zi libera de la locul de munca. Ziua libera platita se acorda in termen de cel mult 12 luni de la data realizarii cu succes a autorecenzarii.