Diferente intre brad si molid. Cum sa ii deosebesti
Diferente intre brad si molid. Cum sa ii deosebesti

Diferente intre brad si molid. Cum sa ii deosebesti


Diferente intre brad si molid. Afla cum poti sa ii deosebesti si cum poti evita sa fii pacalit atunci cand vrei sa cumperi unul. Iata ce diferente sunt, de fapt, intre brazi si molizi si ce trebuie sa stii despre acestia.

Diferente intre brad si molid. Cum sa ii deosebesti – Cuprins:

Cum arata un molid

Ramura si conuri de molid
Ramura si conuri de molid

Diferente intre brad si molid. Mai intai, trebuie sa iti spunem ca molidul (Picea abies) mai este cunoscut si sub numele de molift sau brad rosu, iar la noi in tara acest conifer este raspandit in zone situate intre 600 si 1.200 metri altitudine. Aproximativ 22% din fondul forestier al Romaniei este acoperit cu acest conifer.

Mai mult, din ace si conuri proaspete se face sirop sau ceai, pentru intarirea sistemului imunitar. Totodata, aceste remedii naturiste ajuta la durerile musculare, afectiunile respiratorii, artrita sau afectiuni gastro-intestinale. Rasina poate fi folosita drept cicatrizant.

Atunci cand vorbim despre acele molidului, exista elemente clare care il diferentiaza de brad. Acele ace au o culoare verde inchis si nu gasim acele dungi care se observa pe acele de brad. Conform Wikipedia, scoarta este de culoare gri rosiatica la molid.

Diferente intre brad si molid. Iata cum sa ii deosebesti

Diferente intre brad si molid - Ramura de brad
Diferente intre brad si molid – Ramura de brad

In primul rand, aducem in discutie acele acestor conifere. La brad, acele au mai putin de 3 cm lungine si sunt fizate pe ramuri pe acelasi plan. La molid, acele sunt un pic mai lungi si au in jur de 3 cm, iar acestea sunt dispuse de jur-imprejurul ramurilor.

Acele de brad au doua dungi albicioase din ceara, pe partea inferioara, in timp ce la molid acestea sunt in intregime verzi.

Atunci cand vei incerca sa tii in mana o ramura de brad, vei observa ca acele nu inteapa. Daca vei face acelasi lucru cu o ramura de molid, acele te vor intepa, deoarece nervura din mijlocul lor are o prelungire de 1 milimetru, care actioneaza la fel ca un ac ascutit.

Diferente intre brad si molid. Cand vrei sa cumperi un pom de Craciun, ar fi bine sa te uiti si la trunchiul acestuia. Daca are o culoare brun cenusie, atunci cu siguranta este un brad. Atunci cand culoarea trunchiului este brun roscata, ai in fata ochilor un molid.

Vei mai observa ca bradul are crengi mai scurte si bogate in ace sau frunze, in timp ce la molid, crengile sunt mai lungi, la fel ca si acele. Acele bradului sunt orientate pe acelasi plan, iar la molid acestea sunt dispuse radial si orientate in directii diferite.

Afla si cum sa ingrijesti Craciunita ori Floarea Craciunului sau cum sa alegi un brad de Craciun pentru casa ta!