Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Cum sa ai grija de aceasta planta
Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Cum sa ai grija de aceasta planta

Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Cum sa ai grija de aceasta planta


Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Cum sa o ingrijesti si ce trebuie sa stii daca si tu ai cumparat o astfel de floare. Cum se uda si la ce temperatura se simte cel mai bine aceasta planta, pentru a inflori in fiecare an.

La ce temperatura se tine Craciunita

Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului
Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului

Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Craciunita sau Floarea Craciunului este una dintre cele mai populare flori atunci cand vin sarbatorile de iarna.

Conform celor de la Wikipedia, exista o gama variata de Craciunite pe care le poti cumpara, asa ca vei gasi plantele de culoare rosie, roz sau crem.

Totusi, ar fi bine sa stii la ce temperatura cresc cel mai bine aceste plante, pentru ca exista o oarecare confuzie printre cumparatori.

Multi o asociaza cu o planta de iarna, asa ca o lasa in locuri mai reci, ceea ce este complet gresit. Tocmai din acest motiv este necesar sa stii cum sa faci o ingrijire ca la carte pentru Craciunita sau Floarea Craciunului.

Trebuie sa stii ca o Craciunita nu trebuie sa primeasca mai mult de 12 ore de soare sau lumina directa, pentru ca frunzele sa se poata colora.

In mod normal, Craciunita are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15 si 21 de grade Celsius in timpul zilei, iar pe timpul noptii o temperatura de 12-18 grade Celsius este mai mult decat suficienta.

Pe timpul verii, planta trebuie sa fie ferita de soare si se poate pastra la umbra sau intr-un loc semiumbrit.

Temperaturile ridicate vor scurta durata de viata a plantei, asa ca iti recomandam sa o muti la o temperatura mai joasa pe timpul noptii. Evita curentii de aer rece, pentru ca planta este sensibila la frig si este posibil ca acesta sa o afecteze.

Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Cum se ingrijeste aceasta planta

Cum se ingrijeste Craciunita
Cum se ingrijeste Craciunita

In primul rand, trebuie sa stii ca aceasta planta nu este chiar atat de pretentioasa atunci cand vine vorba de udare.

Drept urmare, trebuie udata de 1-2 ori pe saptamana si doar atunci cand pamantul este uscat. Tineti cont ca apa cu care se uda o Craciunita sau Floarea Craciunului trebuie sa fie la temperatura camerei.

Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Ar trebui sa va asigurati ca nu udati excesiv planta si ca aruncati apa care se strange in farfuria ghiveciului. Astfel, veti evita obturarea hidrica, dar si putrezire radacinilor. Nu este indicat sa o asezati pe pervaz si mai ales deasupra caloriferelor!

Atunci cand Craciunita pierde frunze inseamna ca i s-a pus prea multa apa si radacinile incep sa putrezeasca sau sta la o temperatura prea mare.

In aceasta situatie, mutati planta intr-un loc mai racoros si lasati pamantul sa se usuce complet inainte dea incepe sa o udati din nou, de data aceasta moderat.

Nici socul termic nu este indicat in cazul Craciunitelor, pentru ca plantele sunt mai sensibile la miscari sau mutati decat la lipsa apei.

Mare atentie atunci cand le cumparati, asa ca va recomandam sa achizitionati Craciunite dintr-un spatiu cald sau dintr-o florarie. Evitati florile care sunt vandute in zone unde sunt curenti de aer rece.

Cum faci Craciunita sa infloreasca

Sera cu Craciunite
Sera cu Craciunite

Daca planta pe care ai cumparat-o are deja un an si a inflorit si Craciunul trecut, ar trebui sa stii cum o poti face sa infloreasca din nou.

Mai intai, ar trebui sa stii ca o Craciunita va incepe sa infloreasca atunci cand zilele devin mai scurte.

Ingrijire Craciunita sau Floarea Craciunului. Craciunitele pot fi pacalite atunci cand vine perioada Craciunului, pentru ca in aceasta perioada sunt expuse la lumina mai mult timp.

Deoarece zilele sunt mai scurte pe perioada iernii, tinem lumina aprinsa mai mult timp in casa, iar plantele sunt expuse mai mult timp.

Pentru a stimula zile mai scurte, este nevoie sa punem ghiveciul cu Craciunita intr-o camera intunecata sau sa acoperim planta cu o cutie de carton.

Este nevoie sa faci acest lucru 12 ore pe zi, timp de sase saptamani. In acest fel, vei stimula Craciunita sa infloreasca.

Este esential sa mai stii ca dupa ce Craciunita a inflorit, planta va avea nevoie de o perioada de repaus de cel putin doua luni. In tot acest timp, vei rari udatul si nu vei fertiliza planta sub nicio forma. Asa se face o ingrijire ca la carte pentru Craciunita sau Floarea Craciunului.

Afla si cum sa purifici aerul din casa ta cu ajutorul plantelor sau cum sa faci propriul odorizant de camera chiar la tine acasa.