Cum sa verifici daca oferta de Black Friday este, de fapt, falsa? 4 sfaturi utile pentru a face acest lucru!
Cum sa verifici daca oferta de Black Friday este, de fapt, falsa? 4 sfaturi utile pentru a face acest lucru!

Cum sa verifici daca oferta de Black Friday este, de fapt, falsa? 5 sfaturi utile pentru a face acest lucru!


Daca si tu iei in considerare, ca multi altii, cumpararea unui aparat electrocasnic, a unui telefon sau a unor bijuterii, atunci o sa iti explicam cum sa iti dai seama daca o oferte de Black Friday este falsa si vanzatorul vrea doar sa te atraga sa cumperi.

Cum sa verifici daca oferta de Black Friday este, de fapt, falsa? 5 sfaturi utile pentru a face acest lucru! – Cuprins:

Sunt reale ofertele de Black Friday?

Oferte Black Friday
Oferte Black Friday

Studiile arata ca majoritatea ofertelor nu sunt chiar atat de bune de Black Friday si ca 95% din reducerile pe care le vezi la produse in aceasta zi sunt, de fapt, false. Daca o sa analizezi atent ofertele pe parcursul anului, o sa vezi ca acestea sunt disponibile pentru aceleasi preturi sau chiar mai mici, la 6 luni de la ziua marilor reduceri.

Nu spunem ca toate magazinele procedeaza asa, dar va recomandam sa aveti mare grija si sa nu cumparati in nestire, doar de dragul de a cumpara. Cateodata, reducerile sunt mai mici de Cyber Monday sau in timpul verii, atunci cand majoritatea dintre noi sunt focusati mai mult pe vacante.

Asa ca, inainte sa te grabesti sa cumperi de Black Friday, asigura-te ca ai analizat preturile de-a lungul anului, pentru ca altfel risti sa platesti mai mult pe produsul pe care ai vrut sa il achizitionezi.

Afla si cum sa prinzi cele mai bune oferte de Black Friday sau cum sa vinzi pe eMag marketplace.

5 sfaturi utile pentru a verifica daca oferta de Black Friday este falsa

Black Friday
Black Friday

In primul rand, verifica preturile si pe alte site-uri, sa vezi cat de reala este acea reducere. De multe ori, cei care voiau sa cumpere anumite produse au realizat ca preturile era mai mari decat la alte magazine, iar in peste 13% din cazuri s-a constatat ca reducerea era de numai cativa lei.

Site-urile unde poti compara preturile, precum compari.ro, sunt un loc bun unde poti verifica pretul pentru produsul pe care il doresti. Nu te limita doar la acele site-uri si cauta si pe Google.

Mai mult, nu te sfatuim sa ai incredere in acea reducere de 50%, pentru ca practica vanzatorilor este simpla: intai maresc preturile, iar cand vine ziua de Black Friday acestea sunt „reduse” ca prin minune!

Reduceri
Reduceri

Istoricul preturilor este extrem de important, asa ca poti vedea cat a costat acel produs de-a lungul timpului. Pe compari.ro vei gasi si evolutia preturilor pentru produsele pe care le cauti.

Te sfatuim sa faci si tu acest lucru, pentru ca de multe ori vei avea surprize neplacute si vei vedea ca oferta de Black Friday este, de fapt, una falsa.

Reducere 50% Black Friday
Reducere 50% Black Friday

Nu te lasa pacalit de „celebrul” preti vechi. De multe ori, pe ofertele de Black Friday vei vedea pretul vechi taiat, iar pretul nou este atat de mic incat vei fi impulsionat sa cumperi produsul.

Nu te grabi, pentru ca acestea sunt niste strategii de marketing, care de cele mai multe ori au succes si cu totii se grabesc sa cumpere. De cele mai multe ori, pretul vechi nici macar nu exista si produsul nu a costat niciodatat atat de mult, iar de cele mai multe ori daca te uiti atent, vei vedea ca pretul este redus cu cativa lei.

Cupoane de reducere
Cupoane de reducere

Alt sfat pe care ti-l dam este legat de conditiile promotiei. Da, oferta este reala si pretul este intr-adevar unul foarte mic, dar daca te uiti atent la conditiile promotiei o sa vezi ca oferata este doar pentru primele 5 produse vandute. Totodata, e poate ca in acea campanie sa fie doar 3 produse disponibile, pentru ca atatea au avut pretul redus.

Oferte televizoare Black Friday
Oferte televizoare Black Friday

Si mai este ceva, verifica intotdeauna si site-ul producatorului, pentru ca si acolo vei gasi preturi avantajoase. Daca o sa accesezi un mare magazin online, vei vedea o multime de reduceri la televizoare, spre exemplu.

Insa, daca o sa decizi sa verifici si site-ul producatorului, vei vedea si pretul real al produsului, care de multe ori este mai mic decat cel al magazinului de unde voiai sa cumperi.