Cum sa vinzi pe eMag marketplace. Ghid complet
Cum sa vinzi pe eMag marketplace. Ghid complet

Cum sa vinzi pe eMag marketplace. Ghid complet


Daca vrei sa iti deschizi o afacere online si te-ai gandit ca ar fi o idee buna sa vinzi pe eMAG Marketplace, atunci o sa iti aratam ce trebuie sa faci. Afla cum sa vinzi pe eMAG, iata ghidul complet!

Cum sa vinzi pe eMag marketplace. Ghid complet – Cuprins:

Ce este eMAG Marketplace?

eMAG Marketplace
eMAG Marketplace

Daca nu esti familiarizat cu acest concept, iti spunem ca eMAG Marketplace este o platforma disponibila pentru toti comerciantii care vor sa vanda pe binecunoscutul magazin online. Totusi, pentru a fi acceptat in eMAG Marketplace trebuie sa ai o gama consistenta de produse din cel putin o categorie de retail, dar si resursele pentru a livra rapid comenzile clientilor. Mai mult, trebuie sa asiguri serviciile post-vanzare si sa ai capacitatea de a acoperi intreg teritoriul Romaniei.

Prin eMAG Marketplace, comerciantii au posibilitatea de a isi afisa produsele pe site-ul emag.ro, care apar alaturi de produsele vandute direct de catre eMAG. Poate ca ai vazut acele mentiuni la produse, cum ca produsul este vandut si livrat de eMAG sau de Partenerul X.

Ei bine, atunci cand produsul vandut de Partenerul X este acel produs vandut de un comerciant prin sistemul eMAG Marketplace, in urma analizarii calitatii serviciilor si produselor oferite.

Cand cumperi un astfel de produs, comanda este transmisa la Partenerul X si acesta ti-l va livra impreuna cu toate documentele legale. Trebuie sa mai stii ca taxele de livrare si de retur difera la fiecare comerciant in parte, dar sunt afisate pe pagina dedicata partenerului. De obicei, sunt mai mari decat cele livrate chiar de eMAG.

Cum sa vinzi pe eMAG Marketplace, ce trebuie sa faci?

Cum sa vinzi pe eMAG Marketplace
Cum sa vinzi pe eMAG Marketplace

Primul pas pe care trebuie sa il faci, este sa accesezi marketplace.emag.ro, sa completezi adresa de email si sa apesi butonul „Vreau sa vand pe eMAG”. Totodata, va trebui sa mai introduci si numarul de telefon si sa apesi acel buton.

Vei primi un link de activare pe adresa de email pe care ai completat-o, care te va redirectiona catre formularul de inregistrare pe eMAG Marketplace.

Pasi inscriere eMAG Marketplace
Pasi inscriere eMAG Marketplace

Va trebui sa completezi cei cinci pasi: Informatii, Detalii companie & plati, Documente detalii legale, Gama de produse si Informatii operationale.

Dupa ce ai completat toata detaliile legate de informatiile companiei, apasa butonul „Pasul urmator”, unde vei fi directionat catre detaliile despre companie si plati. Pasul 2, va trebui sa completezi codul IBAN, unde urmeaza sa primesti platile dupa ce vei vinde produsele cu ajutorul platformei eMAG Marketplace. La final, adauga si o scurta descriere a companiei tale.

Pasul 3 consta in validarea informatiilor completate in pasii anteriori si datele reprezentantului legal al companiei. Asadar, vei avea nevoie de documente precum Certificatul de Inregistrare, cartea de identitate a semnatarului, actul constitutiv si un extras de cont. Aceste documente trebuie sa fie in format PDF, JPEG, JPG sau PNG, iar dimensiunea maxima a unui fisier nu trebuie sa depaseasca 2 MB.

Categorii produse eMAG Marketplace
Categorii produse eMAG Marketplace

Pasul 4 consta in alegerea gamei de produse ce urmeaza sa fie comercializata pe eMAG Marketplace. Va fi nevoie sa alegi intre 1 si 5 cateorii de produse.

Daca produsele tale nu intra in nicio categorie, atunci va trebui sa selectezi o categorie apropiata, dupa care vei fi contactat de cei de la eMAG pentru recomandarea de categorie potrivita pentru produsele tale.

Va trebui sa descarci un fisier, unde vei adauga numele produsului, pretul, stocul, timpul de livrare si garantia, daca este cazul. Dupa ce ai completat documentul in Microsoft Excel, trebui sa incarci lista de produse.

Pasul 5, trebuie sa adaugi informatiile operationale, iar pentru procesarea comenzilor alegi un termen de retur de 14 sau 30 de zile. De asemenea, adaugi si ora maxima de procesare a comenzilor, pentru a putea pregati pentru livrare comenzile plasate de clienti in fiecare zi. Mai departe, adaugi taxele de livrare si pragul de gratuitate, ce reprezinta valoarea minima la care nu se mai aplica taxa de transport.

Inregistrare eMAG Marketplace
Inregistrare eMAG Marketplace

Apasa butonul „Finalizeaza”, iar apoi ti se va deschide fereasca care iti va confirma ca ai terminat procedura de inscriere. Mai departe, va trebui sa astepti pentru ca eMAG sa iti aprobe aceasta colaborare.

Afla si cum sa prinzi cele mai bune oferte de Black Friday sau cum sa prelungesti viata laptopului tau fara a fi nevoit sa cumperi unul nou.