Cum sa recunosti un diamant adevarat si ce teste poti sa faci
Cum sa recunosti un diamant adevarat si ce teste poti sa faci

Cum sa recunosti un diamant adevarat si ce teste poti sa faci


Daca si tu vrei sa stii cum sa recunosti un diamant adevarat, o sa iti explicam ce proprietati are aceasta piatra pretioasa, dar si ce teste poti sa faci pentru a iti dai seama daca este sau nu un fals.

Cum sa recunosti un diamant adevarat si ce teste trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa recunosti un diamant adevarat. Testeaza daca este fals sau adevarat

Cum sa recunosti un diamant adevarat
Cum sa recunosti un diamant adevarat

Stim cu totii ca bijuteriile pot fi si contrafacute, asa ca nu de multe ori se intampla sa vedem un inel cu diamant care este, de fapt, fals. Iata cum sa recunosti un diamant adevarat.

In primul rand, trebuie sa observi reflexiile luminii. Un diamant adevarat nu va reflecta lumina colorata, ca cea a unui curcubeu. In schimb, piatra pretioasa va reflecta nuante de gri, asa ca acum stii de ce bijutierii privesc un diamant in lumina si cum isi dau seama atat de repede daca este fals sau nu.

Totodata, diamantele adevarate nu plutesc in apa. Asa ca, pune piatra intr-un pahar cu apa, iar daca aceasta pluteste ai in fata ochilor un fals grosolan.

De asemenea, daca ai un cantar electronic special facut pentru bijuterii. In general, zirconul este cu 55% mai grele decat diamantele adevarate, asa ca daca stii ce greutate ar trebui sa aiba piatra pretioasa iti poti da seama daca este sau nu un fals folosind acest test.

Un test foarte interesant este sa faci o radiografie bijuteriei pe care vrei sa o cumperi. Diamantele adevarate nu apar pe radiografiei datorita structuri moleculare. In acelasi timp, sticla, zirconiul si cristalele apar atunci cand vei incerca sa faci o radiografie.

Tester bijuterii si pietre pretioase
Tester bijuterii si pietre pretioase

Cum sa recunosti un diamant adevarat. Daca o sa privesti un diamant la microscop si acesta are reflexii portocalii, inseamna ca ai in fata ochilor un zircon, nicidecum un diamant adevarat.

Poate cel mai simplu test pe care il poti face este cu un tester de bijuterii. Acesta iti poate spune aproape fara greseala daca ai sau nu un diamant in fata ochilor. Poti cumpara unul de pe Emag.ro.

Citeste si: Cum sa iti dai seama daca o bijuterie din aur este falsa sau nu

Un alt test interesant pe care il poti incerca este sa incalzesti piatra respectiva pe foc timp de 30 de secunde, iar apoi sa o pui imediat intr-un pahar cu apa rece. O piatra din sticla sau quartz o sa crape, dar un diamant adevarat este extrem de rezistent si nu va pati nimic.

Daca ai in fata ochilor un inel, ar fi bine sa stii ca pietrele pretioase sunt, de regula, montate pe inele din aur sau platina, iar asta inseamna ca vei gasi una din urmatoarele stante: 10K, 14K, 18K, 585, 750, 900, 950, PT, Plat.

In cazul in care pe inel gasesti stanta “C.Z.” asta inseamna ca ai in fata ochilor un diamant sintetic si anume Cubic Zirconia. Asadar, acum stii cum sa recunosti un diamant fals, pentru ca poti incerca unul din testele mentionate sau mai multe.