Cum sa prelungesti durata de viata a electrocasnicelor din casa ta
Cum sa prelungesti durata de viata a electrocasnicelor din casa ta

Cum sa prelungesti durata de viata a electrocasnicelor din casa ta


Intretinere electrocasnice. Cum sa prelungesti durata de viata a electrocasnicelor din locuinta ta si ce ar trebui sa faci pentru a nu le defecta. Iata cele mai bune sfaturi pentru a folosi electrocasnicele in mod corect, pentru a te bucura de acestea cat mai mult timp.

Cum sa prelungesti durata de viata a electrocasnicelor din casa ta – Cuprins:

Intretinere electrocasnice. Cum sa le prelungesti durata de viata

Filtru murdar masina de spalat
Filtru murdar masina de spalat

Intretinere electrocasnice. Dupa cum bine stiti, electrocasnicele sunt folosite destul de mult intr-o locuinta, iar de multe ori trebuie sa facem o investitie destul de mare pentru a le cumpara.

Tocmai de aceea, este necesar sa stim si cum sa le folosim in mod corect, pentru a nu le defecta si a le prelungi durata de viata.

Intretinere electrocasnice. In primul rand, ar trebui sa curatam filtrele in mod regulat.

Electrocasnice precum masina de spalat rufe sau de spalat vase au filtre, iar acestea trebuie curatate pentru a le permite functionarea la parametri optimi.

Citeste si: Cum poti sa scapi de electronicele vechi din casa si sa iei si bani pentru asta

In filtrul de la masina de spalat rufe se aduna extrem de multe scame sau mici lucruri pe care le-ai uitat prin buzunare.

Totodata, in filtrul de la masina de spalat vase se vor acumula resturi de mancare.

Tocmai de aceea, este necesar sa cureti filtrele regulat, pentru a preveni defectarea electrocasnicelor. Nu uita nici de filtrele de hota sau de la uscatorul de rufe.

Masina de spalat plina de rufe
Masina de spalat plina de rufe

Intretinere electrocasnice. Dupa ce cureti filtrele unei masini de spalat rufe sau unui uscator de rufe ar mai trebuie sa stii ceva, si anume ce cantitate de haine se foloseste.

Este foarte important sa nu supraincarci masina de spalat sau uscatorul, in ideea ca termini mai repede treaba.

Daca o sa procedezi asa, sunt sanse destul de mari sa strici aceste electrocasnice, pentru ca greutatea hainelor afecteaza anumite piese si acestea se vor strica.

Mai mult, daca o sa supraincarci masina de spalat, o sa gasesti si urme de detergent prin haine, pentru ca acestea nu se vor mai spala atat de bine.

Dupa cum vezi, va fi necesar sa mai speli hainele inca o data, asa ca nu ai facut nicio economie de timp.

Intretinere electrocasnice. Frigider plin
Frigider plin

Nici frigiderul nu ar trebui supraincarcat, asa ca ia in calcul si acest lucru. Nu pune atat de multa mancare in frigider, pentru ca asta impiedica aerul sa circule in interior.

Tocmai de aceea, compresorul frigiderului va munci mai mult, iar asta inseamna ca durata de functionare se va reduce considerabil.

Un alt mod de a avea grija de frigiderul tau este sa te asiguri ca iti cureti frigiderul si in partea din spate.

Nu uita ca in partea de jos se acumuleaza foarte mult praf, asa ca periodic ar trebui sa cureti acel loc folosind un aspirator.

Sac plin de aspirator
Sac plin de aspirator

Intretinere electrocasnice. Aspiratorul are si el nevoie de atentia ta, iar daca sacul de praf este plin, atunci nu va functiona in mod corespunzator.

Nu lasa sacul aspiratorului sa se supraincarce, pentru ca motorul va fi si el suprasolicitat, iar durata de viata se reduce.

Intretinere electrocasnice. Frigider lipit de perete
Frigider lipit de perete

Intretinere electrocasnice. Ventilatia este extrem de importanta pentru ca electrocasnicele sa functioneze in mod corespunzator.

De exemplu, frigiderele si congelatoarele au nevoie de cel putin 3 centimetri de spatiu in partea din spate, pentru a functiona la parametri optimi.

Nu lipi aceste electrocasnice de perete, pentru a economisi spatiu, pentru ca te va costa mai mult.

Curatare cuptor microunde
Curatare cuptor microunde

Si cuptorul cu microunde are nevoie de o curatare regulata, deoarece grasimea se acumuleaza in interiorul acestora, la fel si resturile de mancare.

Este foarte simplu sa cureti un cuptor cu microunde: pune 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un bol cu apa unde mai adaugi 2-3 felii de lamaie, iar apoi lasa cuptorul sa il incalzeasca timp de 3 minute.

Dupa ce programul de incalzire al bolului s-a terminat, nu deschide usa imediat, mai asteapta 2 minute. Dupa ce timpul s-a scurs, sterge cuptorul folosind o laveta umeda.

Intretinere electrocasnice. Curatare filtre aer conditionat
Curatare filtre aer conditionat

Intretinere electrocasnice. Filtrele de la aparatele de aer conditionat necesita atentia ta, mai ales atunci cand sezonul cald se apropie.

De obicei, un aparat de aer conditionat rezista pana la 15 ani, insa pentru a functiona in mod corespunzator, ar trebui sa cureti filtrele cel putin o data la doua luni, in functie de zona in care locuiest si de gradul de poluare.

Filtrele murdare suprasolicita aparatele de aer conditionat, iar acestea trebuie sa munceasca mai mult pentru a raci incaperile.