Cum poti sa scapi de electronicele vechi din casa si sa iei si bani pentru asta
Cum poti sa scapi de electronicele vechi din casa si sa iei si bani pentru asta

Cum poti sa scapi de electronicele vechi din casa si sa iei si bani pentru asta


Daca ai casa plina de aparate electronice pe care nu le mai folosesti si vrei sa faci ordine, iti aratam metoda prin care poti sa o faci. Iata cum poti sa scapi de electronicele vechi din casa si pe deasupra sa iei si bani pentru asta. Ce trebuie sa faci si la cine sa apelezi.

Cum poti sa scapi de electronicele vechi din casa si sa iei si bani pentru asta – Cuprins:

Ce categorii de aparate uzate intra in Programul rabla electrocasnice 2020

Programul rabla electrocasnice 2020 ne ajuta sa inlocuim echipamentele electrice si electronice uzate cu unele performante din punct de vedere energetic. Acest program se deruleaza de Autoritatea Fondului pentru Mediu, iar pentru a il accesa este necesar sa intrati in aplicatia Ministerului Mediului la adresa www.afm.ro.

Dupa ce ati accesat site-ul si ati verificat cerintele de eligibilitate, vi se va emite un cod unic de voucher, iar reducerile sunt de pana la 400 de lei. Cu acest voucher puteti achizitiona echipamente electronice sau electrocasnice de uz casnic noi, insa care au o eficienta energetica din Clasa A, A+, A++ sau A+++.

Mai trebuie sa stiti ca voucherele au valoare nominala si se scad din pretul de achizitie al echipamentelor noi. Voucherele au o valabilitate de 15 zile, se folosesc o singura data si doar la comerciantii validati. Mai mult, acestea sunt valabile doar pentru persoane fizice!

Pentru a putea participa la Programul rabla pentru electrocasnice 2020, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

  • Sa ai varsta de minimum 18 ani impliniti la momentul cand te-ai inscris in aplicatie
  • Sa nu ai obligatii restantate la bugetul de stat sau la bugetul local, la data achizitionarii EEE (echipamente electronice eligibile)
  • Sa detii o carte de identitate valabila la momentul inscrierii in program
  • Sa predai un EEE uzat echivalent in momentul achitizionarii unui EEE nou. Masinile de spalat fac exceptie schimbului unu la unu, iar in schimbul lor puteti achizitiona oricare alt electrocasnic din program (TV, aer conditionat, frigider, masina de spalat rufe etc.)
  • Sa iti dai acordul cu privire la prelucrarea datelor si a informatiilor furnizate, precum si transmiterea acestora catre terte insitutii sau persoane juridice in vedere verificarii indeplinirii obligatiunilor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii ori statistici

De asemenea, nu ar fi rau sa stii cum poti sa prelungesti viata centralei termice sau cum sa instalezi incalzire in pardoseala fara ajutorul unui mester.

Cati bani poti primi pe electrocasnicele vechi din casa

In primul rand, trebuie sa stii ca prin Programul rabla pentru electrocasnice se finanteaza masini de spalat rufe sau masini de spalat vase, aparate de aer conditionat, frigidere, combine frigorifice, lazi frigorifice, congelatoare si televizoare.

Iata cati bani poti primi pe electrocasnicele vechi din casa si ce valoare au voucherele din Programul rabla pentru electrocasnice in 2020:

  • 200 lei pentru masini de spalat rufe care au eficienta energetica A++
  • 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++
  • 300 lei pentru aparatele de aer conditionat care au eficienta energetica la racire A+++/A++
  • 300 lei pentru categoria frigidere, combine frigorifice, lazi frigorifice, congelatoare cu eficienta energetica A++
  • 400 lei pentru categoria frigidere, combine frigorifice, lazi frigorifice, congelatoare cu eficienta energetica A+++

Pentru a valida aceste vouchere, magazinele vor folosi aplicatia online pusa la dispozitie de catre Autoritate in acest scop. Datele pe factura emisa trebuie sa coincida si ele cu cele ale posesorului voucherului emis de Autoritate.

La momentul achizitiei, cumparatorul va semna contractul de finantare nerambursabila cu Autoritatea, dar si declaratia pe propria raspundere.