Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere. Trucul la indemana
Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere. Trucul la indemana

Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere. Trucul la indemana


Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere. Afla cum sa domolesti gustul amar al ceaiului fara sa adaugi un plus de calorii la mesele tale, mai ales daca te afli la dieta. Te vom invata la ce truc recurg britanicii si rusii. Este foarte simplu si prietenos cu dieta.

Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere. Trucul la indemana – Cuprins:

Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere

Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere
Cum sa indulcesti ceaiul fara sa adaugi zahar sau miere

Ceaiul este a doua cea mai populara bautura din lume, dupa apa. Si-a castigat renumele inca din vremurile stravechi.  A fost descoperit accidental de imparatul Chinei Shen Nong, in 2737 i.e.n. si, usor –usor, consumul lui a fost transformat in arta.

In secolul XVI-lea a fost adus in Europa si pentru o buna perioada de timp a fost consumat numai de aristocratie.

Chinezii i-au recunoscut calitatile si l-au transformat in bautura nationala.

Astazi, ceaiul este un preparat comun pe care toata lumea il poate pregati foarte usor in propriile case. Unii il consuma pentru gustul racoritor, altii pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii, in timp ce altii il prefera ca hrana pentru mic dejun sau cina.

Oricare ar fi motivul, toata lumea vrea sa-l consume fara sa aduca in dieta un plus de calorii datorita zaharului sau mierii cu care este indulcit.

Exista un truc pe care il poti folosit pentru a renunta la calorii si care te va ajuta sa domolesti si gustul amarui. Tot ce ai de facut este sa adaugi cantitatea ideala de lapte.

Trucul este folosit foarte des de poporul britanic cat si de cel rus. Pentru un plus de savoare, rusii pun in ceai si putin unt.

Acelasi obicei il au si africanii, indienii cat si tibetanii, cei din urma folosind la preparare lapte de iac.

Indienii i-au dat si mai multa aroma si, pe langa lapte, mai folosesc si scortisoara sau cardamom (condiment specific locului cu o aroma intensa, din familia ghimbirului).

Desi prinde tot mai mult teren in zilele noastre, sa stii ca metoda a fost inventata de francezi inca din 1680. Intre timp a fost uitata si zaharul si mierea au devenit o obisnuita atunci cand se consuma ceai.

Proportia perfecta de lapte

Lapte in ceai
Lapte in ceai

Proportia perfecta pentru un ceai echilibrat si fara gust amar este urmatoarea: la 200 de ml de apa fiarta se adauga un pliculet sau o lingurita de ceai (se lasa la infuzat 2 minute) si se adauga 10 ml de lapte. Combinatia se mai lasa inca cinci minute la racit si se poate consuma. O sa observi ca gustul amar a fost inlaturat.

Ai grija cand combini cele doua lichide! Ambele trebuie sa fie fierbinti. Diferenta mare de temperatura dintre ele va distruge ceaiul pentru ca laptele se va imbranzi si nu va mai putea fi consumat, plus ca va avea si un aspect inestetic.

Cea mai populara varianta de ceai cu lapte, este cel in care se foloseste cel negru.

Daca te numeri printre persoanele care nu pot renunta absolut deloc la gustul dulce, afla ca exista o alternativa prietenoasa cu silueta. Pe piata se gasesc diferiti indulcitori dedicati, de regula, persoanelor cu diabet zaharat.

Produsele au foarte putine calorii. Inainte de a achizitiona un astfel de produs este bine sa te consulti cu farmacistul. Ia in calcul sa nu abuzezi de acesti indulcitori pentru ca, ne place sau nu sa recunoastem, sunt totusi medicamente.

Lucruri mai putin stiute despre ceai

Ceai fierbinte
Ceai fierbinte

Pe cat de popular este in viata noastra, pe atat de misterios poate sa fie pentru unele persoane. Daca te numeri printre cei care cred ca apa fierbinte in care se pune tei, soc, sunatoare sau coada soricelului sunt ceaiuri, atunci trebuie sa stii ca te-ai inselat.

In viata cotidiana sunt acceptate sub denumirea de ceai, dar, in realitate, sunt doar simple infuzii de plante. Singurul ceai adevarat, cel veritabil suta la suta, este cel preparat din planta Camellia Sinensis. Acesta poate varia de la ceaiul verde, negru si pana la cel alb.

Creste in aproximativ 50 de tari, cele mai populare state producatoare de ceai fiind China, Argentina si India. Produsul se obtine din muguri, frunze si muguri, poate fi chiar si fermentat sau afumat.

Citeste si: Cum sa faci ceai englezesc in mod corect, exact ca un britanic

In eroare esti si daca crezi ca ceaiurile dedicate celor care vor sa scada in greutate ii vor ajuta sa slabeasca daca beau un anumit ceai. Nimic mai fals. Cel mult te poate ajuta la tranzitul intestinal si la scaderea colesterolului.

Daca vrei sa slabesti ai nevoie de o anumita dieta pe care o adopti doar la recomandarea medicului. Mai ai nevoie si de multa miscare si de… ceai pentru o buna rehidratare.

Poti spune adio consumului de cafea si sa bei in loc ceai verde. Daca vei inlocui cafeaua sau nesul cu  ceaiul verde, in organismul tau va ajunge cu de doua ori mai putina cofeina. Acest lucru va aduce un plus de calitate vietii tale.

Tot ceaiul verde este cel care te va ajuta sa ai ochi mai sanatosi, potrivit unui studiu realizat in 2011. Compusii din ceaiul verde ajuta retina ochiului sa fie sanatoasa.