Utile

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu ca si produs pentru infrumusetare

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu ca si produs pentru infrumusetare. Ce nu te-ai fi gandit ca poti face cu bicarbonatul si de ce ar trebui sa ai mereu in casa asa ceva. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu ca si produs pentru infrumusetare – Cuprins:

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu. Sfaturi de infrumusetare

Bicarbonat de sodiu produse de infrumusetare

Ei bine, in cazul in care nu stiai, bicarbonatul de sodiu este util ca si produs de infrumusetare. Asadar, poti avea in casa ta un produs universal pe care il poti folosi si ca alternativa la produsele mai scumpe.

In primul rand, bicarbonatul de sodiu este util pentru doamnele care vor sa aiba mai mult volum pentru par. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi 2 linguri de bicarbonat in sticla de sampon si sa te speli pe cap exact cum ai facut-o si pana acum.

Totodata, bicarbonatul este util atunci cand vrei sa cureti periile de par. Inainte de a face asta, asigura-te ca ai indepartat firele de par, iar apoi pune peria sau periile intr-un castron cu apa calda, dupa care adauga o lingura de bicarbonat de sodiu. Lasa-le acolo timp de 20 de minute si apoi pune-le la uscat.

Poti face o masca pentru fata utilizand bicarbonatul ca si produs de infrumusetare, iar reteta este destul de simpla. Trebuie doar sa amesteci o lingura de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de ulei de cocos, pana ce se vor omogeniza. Dupa aceea, aplica pe fata si lasa masca sa actioneze timp de 5 minute. La final, spala-te cu ala calda pentru a curata masca, iar apoi cu apa rece pentru a inchide porii.

Masca pentru fata

Mai mult, poti folosi bicarbonatul ca si exfoliator, pe care il incorporezi in produsul cu care te speli pe fata. Bicarbonatul va actiona indeparta celulele moarte de piele, insa ai grija sa ocolesti zona ochilor!

Poti folosi bicarbonat ca produs de infrumusetare si atunci cand vrei sa scapi de punctele negre. Ai nevoie de zeama de la o lamaie, pe care o amesteci cu bicarbonat de sodiu pana ce obtii o pasta. Aplic-o pe fata, iar apoi las-o sa actioneze timp de 15 minute. La final, curata-te cu apa calda, iar la final cu apa rece pentru a inchide porii.

Cu siguranta ai mai auzit ca te poti spala cu bicarbonat de sodiu pe dinti. Ei bine, mai ales daca ai dinti galbeni, iti sugeram sa pui pasta de dinti si apoi putin bicarbonat, iar apoi sa te speli exact cum o faci de obicei. Fa acest lucru timp de o luna si rezultatele o sa te surprinda.

Poti face o pasta de dinti folosind bicarbonat, iar reteta este simpla: ai nevoie de 2 lingur de ulei de cocos, o lingura de bicarbonat de sodiu si 15-20 de picaturi de ulei esential de menta. Amesteca foarte bine si apoi foloseste solutia exact ca si pasta de dinti.

Pasta de dinti

Apa de gura poate fi inlocuita cu succes folosind o solutie pe baza de bicarbonat. Pune o lingura de bicarbonat intr-un pahar cu apa, iar apoi adauga cateva picaturi de ulei esential de menta. Amesteca foarte bine si dupa aceea clateste-te exact cum o faci si cu apa de gura.

Folosind bicarbonat poti prepara chiar si un deodorant antiperspirant. Ai nevoie de 80 ml de ulei de cocos, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 120 grame pudra de arorut si 10-15 picaturi de ulei esential la alegere (poti alege lavanda sau patchouli).

Citeste si: Stropirea rosiilor cu bicarbonat de sodiu. Cum sa prepari solutia

Amestecul se poate pune intr-un recipient de deodorant antiperspirant sau pur si simplu se poate aplica folosind degetele. Dupa aplicare, este indicat sa astepti 2 minute si sa nu te imbraci imediat pentru a nu iti pata hainele.

La final, iti mai spunem ca poti folosi bicarbonat de sodiu pentru a indeparta pielea moarta de pe calcaie. Umple un lighean cu apa calda, adauga cateva linguri de bicarbonat si apoi pune picioarele la inmuiat timp de 15-20 de minute. Pielea moarta poate fi indepartata si mai usor folosind o piatra ponce.

Share
Published by
Ella