Langa ce se planteaza morcovii. Cum sa cultivi in mod inteligent
Langa ce se planteaza morcovii. Cum sa cultivi in mod inteligent

Langa ce se planteaza morcovii. Cum sa cultivi in mod inteligent


Langa ce se planteaza morcovii. Afla cum sa cultivi legume in mod corect, de ce este importanta rotatia culturilor, dar si cum sa faci asocierea plantelor in gradina ta. Ce trebuie sa stii!

De ce este importanta rotatia culturilor de legume

Rotatia culturilor de legume
Rotatia culturilor de legume

Inainte sa vorbim langa ce se planteaza morcovii, ar fi bine sa stii cate ceva si despre rotatia culturilor de legume. Nu de alta, dar este foarte importanta pentru obtinerea unor recolte bogate.

Rotatia culturilor de legume este o metoda naturala de a tine la distanta bolile si daunatorii. Mai mult, asta inseamna si o economie deoarece nu vei mai folosi multe ingrasaminte, fungicide sau erbicide.

Unele legume au nevoie de multi nutrienti pe care ii iau din sol, insa exista si culturi care imbogatesc pamantul cu azotul din aer, precum fasolea sau mazarea.

Tocmai de aceea, este foarte important sa iei in considerare rotatia culturilor de legume. Nu de alta, dar este mai important sa previi aparitia bolilor sau a daunatorilor, decat sa folosesti tratamente chimice.

Langa ce se planteaza morcovii. Cum sa cultivi legumele in mod corect

Langa ce se planteaza morcovii
Langa ce se planteaza morcovii

Langa ce se planteaza morcovii. Ei bine, trebuie sa stii ca poti obtine o recolta foarte buna de mazare daca o plantezi langa morcovi.

Totodata, o cultura de morcovi poate fi invecinata cu una de tomate. Datorita solaninei, rosiile vor tine la distanta daunatorii morcovilor, dar in acelasi timp vor imbunatati si aroma acestor legume.

Si ceapa poate fi cultivata langa morcovi, iar vestea buna este ca va tine la distanta si dunatori precum musca morcovului.

De asemenea, morcovii pot fi cultivati cu succes langa spanac. Pe langa asta, mai poti cultiva ridichi sau salata verde.

Pe langa legumele mentionate, langa morcovi se mai poate planta oregano sau coriandru. Pe langa faptul ca va imbunatati gustul morcovilor, oregano poate tine la distanta daunatori precum musca morcovului sau nematozii.

Citeste si: Ce plantam langa ceapa. Cum sa obtii o recolta buna

Si coriandrul are aceeasi actiune, deoarece poate tine la distanta musca morcovului, nematozii, dar in acelasi timp si afidele.

Ce nu se planteaza langa o cultura de morcovi. Bineinteles, ar fi bine sa tii minte si ce plante nu se pot asocia cu morcovii. In primul rand, langa morcovi nu trebuie sa cultivi marar sau patrunjel, dar nici telina.

Cultura de morcovi nu poate fi asociata nici cu una de pastarnac, deoarece vorbim despre aceeasi familie de legume, asa ca daunatorii pot afecta ambele culturi.

Fenicului nu poate fi cultivat langa morcovi din cauza faptului ca elibereaza anumite substante chimice in pamant si poate afecta gustul morcovilor.

Evita si cultivarea legumelor din familia Cucurbitacee, adica dovlecei, pepeni sau castraveti. Asadar, tine minte toate aceste asocieri, pentru a te asigura ca obtii o recolta bogata de morcovi.