Cum sa faci ulei de lavanda la tine acasa si la ce il poti folosi
Cum sa faci ulei de lavanda la tine acasa si la ce il poti folosi

Cum sa faci ulei de lavanda la tine acasa si la ce il poti folosi


Cum sa faci ulei de lavanda, cat dureaza si mai ales la ce il poti folosi. Afla ce beneficii are acest ulei si cum il poti utiliza acasa la tine. Ce trebuie sa stii inainte sa faci toate aceste lucruri?

Cum sa faci ulei de lavanda la tine acasa si la ce il poti folosi – Cuprins:

Ce ulei poti folosi pentru a face acest lucru?

Levantica
Levantica

Aceasta este o intrebare extrem de buna si trebuie sa iei in considerare acest lucru in functie de scopul pe care il ai. Daca vrei sa utilizezi uleiul de lavanda pentru a gati, pentru a face o marinata sau pentru preparate la cuptor atunci asigura-te ca alegi un ulei comestibil.

Pe de alta parte, daca ti-ai propus sa utilizezi uleiul pentru piele, atunci trebuie sa cauti un ulei compatibil cu tipul de piele pe care il ai, mai ales daca vrei sa il folosesti pentru fata.

Citeset si: Cum sa folosesti lavanda, ce beneficii are

Bineinteles, o sa iti explicam si ce tipuri de ulei poti folosi, pentru a iti face o idee. De exemplu, uleiul de samburi de struguri e o alegere foarte buna deoarece este antibacterian si se absoarbe usor. Mai mult, poate fi o alegere buna pentru tenul gras.

Uleiul de migdale este are proprietati hidratante si este recomandat pentru pielea uscata sau cea sensibila. De asemenea, acesta reduce excesul de sebum, inflamatiile, dar si cicatricile ori eczemele sau acneea.

Uleiul de jojoba nu este foarte gras, se absoarbe usor in piele deoarece are o structura chimica similara cu cea uleiurilor naturale din piele.

Ulei de lavanda
Ulei de lavanda

Uleiul din seminte de macese contine acizi grasi esentiali, vitamina E si vitamina A. Acesta te va ajuta sa vindeci mai repede cicatricile sau sa scapi de decolorari ale pielii. Asadar, il poti folosi pentru a face ulei de lavanda.

Uleiul de avocado este dens si foarte gras, insa este o solutie pentru a hidrata foarte bine pielea. Totodata, acest ulei reduce cicatricile, inflamatiile pielii si petele aparute pe piele din cauza batranetii.

Uleiul de nuca de cocos este recunoscut in intreaga lume pentru beneficiile pe care le are. Acesta hidrateaza foarte bine pielea si are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii.

Citeste si: Cum sa cultivi Lavanda si cum sa obtii profit de pe urma ei

Bineinteles, si uleiul de argan poate fi folosit pentru a produce uleiul de lavanda. Cu siguranta ai auzit despre acesta si despre faptul ca poti trata arsurile solare, sa obtii o piele mai fina si sa reduci vergeturile.

Nu puteam sa nu aducem vorba despre uleiul de masline, care este extrem de hidratant pentru pielea uscata. In acelasi timp, este un pic mai gras decat uleiurile pe care le-am enumerat mai sus. Acest tip de ulei contine si antioxidanti, ce au un efect antiimbatranire.

Uleiul de floarea soarelui contine o cantitate mare de vitamina E, recunoscuta ca un puternic antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi si repara pielea.

Cum sa faci ulei de lavanda

Ulei de lavanda
Ulei de lavanda

Acum ca stii ce fel de ulei ai putea sa folosesti, este cazul sa stii si cum sa prepari acest ulei de lavanda chiar la tine acasa. Pentru a il prepara, poti sa folosesti orice tip de lavanda.

Totusi, este bine sa stii ca pentru a prepara uleiul, lavanda trebuie sa fie uscata. In cazul in care florile nu s-au uscat complet, este posibil ca umiditatea din acestea sa duca la aparitia mucegaiului.

In acelasi timp, este nevoie sa culegi lavanda atunci cand este inflorita. Nu uita ca lavanda se culege dimineata, dupa ce toata umiditatea s-a evaporta. Florile trebuie uscate intr-o incapere lipsita de lumina soarelui, insa care ofera ventilatie pentru ca acestea sa nu mucegaieasca.

Modul de preparare al uleiului este destul de simplu, pur si simplu trebuie sa pui florile de lavanda intr-un borcan sau intr-un alt recipient de sticla si sa le lasi acolo timp de cateva saptamani (cel putin 4-5).

Uleiul esential din lavanda se va amesteca impreuna cu uleiul pe care il vei folosi, insa acest proces este de durata. Asadar, rabdarea este cheia in toata aceasta operatiune!