Cum sa deschizi o sticla de vin daca nu ai un tirbuson
Cum sa deschizi o sticla de vin daca nu ai un tirbuson

Cum sa deschizi o sticla de vin daca nu ai un tirbuson


Daca ai dus prietenilor o sticla de vin cadou, iar acestia nu au un tirbuson, atunci o sa iti aratam cum sa salvezi petrecerea. Iata cum sa deschizi o sticla de vin fara a folosi un tirbuson si care sunt cele mai bune metode de a face acest lucru.

Cum sa deschizi o sticla de vin daca nu ai un tirbuson – Cuprins:

Cum sa deschizi o sticla de vin fara sa folosesti un tirbuson

Tirbuson
Tirbuson

Nu este nicio tragedie daca nu ai un tirbuson pentru a desface o sticla de vin, pentru ca sunt foarte multe metode pentru a face acest lucru. Totusi, nu recomandam aceasta metoda atunci cand vorbim despre o sticla de vin de colectie, in acest caz te sfatuim sa astepti pana ce vei avea un tirbuson.

Daca este vorba de un vin mai ieftin, atunci poti incepe cu o metoda destul de simpla. Foloseste un holsurub pe care il infiletezi in dopul sticlei de vin, iar apoi cu ajutorul unui ciocan tragi de capatul acestuia. Este o metoda simpla si inlocuieste tirbusonul cu succes.

In cazul in care nu ai un tirbuson pentru a scoate dopul unei sticle de vin, atunci ar trebui sa il impingi! Foloseste manerul unei linguri de lemn, pentru a impinge dopul in interior. Bineinteles, poti folosi si alte manere care se potrivesc, dar le vei evita pe cele ale cutitelor!

O alta metoda de a deschide o sticla de vin este sa folosesti o pompa de bicicleta si un ac de seringa. Inteapa dopul de pluta al sticlei de vin cu acul de seringa, pana ce acesta ajunge in interiorul sticlei. Dupa aceea, pompeaza aer in interiorul sticlei, iar dopul o sa fie impins din cauza presiunii si o sa il poti scoate numaidecat.

Caldura este eficienta atunci cand vrei sa scoti un dop al unei sticle de vin. Foloseste o bricheta pentru a incalzi suprafata sticlei de sub dop. Presiunea din interiorul sticlei de vin va creste, iar dopul ar trebui sa iasa singur fara prea mult efort.

Alta metoda de a deschide sticla de vin este sa folosesti un pantof cu talpa plata. Pozitioneaza sticla cu dopul in jos, iar apoi loveste fundul acesteia folosind un pantof. Loveste pana ce dopul de sticla incepe sa iasa, iar apoi o sa il poti scoate fara probleme.

Si un pantof cu toc poate fi folosit, iar metoda este foarte simpla si asemanatoare cu cea unde folosesti manerul de la lingura. Pur si simplu impingi dopul inauntru, folosind tocul de la pantoful iubitei sau a prietenei tale. Bineinteles, nu o sa mai poti scoate dopul din sticla, insa nu credem ca mai este nevoie!

Cum sa decantezi vinul rosu

Decantare vin rosu
Decantare vin rosu

Dupa ce ai deschis sticla de vin rosu, ar trebui sa stii ca acesta isi va arata adevarata aroma doar cand va intra in contact cu aerul. Tocmai din acest motiv este indicat sa folosesti un decantor.

Daca inca nu stii ce e, o sa iti spunem ca decantorul este un vas special din sticla, care se foloseste pentru a aerisi vinul si pentru a ii permite acestuia sa isi elibereze buchetul de arome.

Iti mai spunem ca pentru a decanta vinul sunt suficiente intre 30 si 60 de minute si ca nu este necesar sa faci aceasta operatiune pentru vinurile rosii usoare si delicate, ci doar pentru cele vechi sau tinere care au in componenta lor tanini puternici. Nu credem ca mai este cazul sa iti spunem ca nu este necesara decantarea vinurilor albe.

Afla si cum sa deschizi o sticla de bere fara desfacator sau cum sa scapi de mahmureala!