Cum sa cureti hainele de iarna. Temperaturile de afara sunt din ce in ce mai mici, iar cele mai groase haine incep sa fie scoase rand pe rand din sifonier. Chiar daca au fost pastrate in conditii extrem de bune, inainte de a le purta nu ar fi rau sa le improspatam un pic.
Astfel, putem apela la o scurta curatare la masina de spalat. Este important insa sa fim extrem de atenti la instructiunile de spalare pentru fiecare piesa de vestimentatie in parte, acestea fiind confectionate din materiale diverse.
In aceste conditii, nu este exclus ca fiecare haina mai groasa sa aiba propriile instructiuni in ceea ce priveste spalarea sau intretinerea.
Venim in ajutorul tau si in urmatoarele randurile iti vom oferi cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru a iti intretine corespunzator hainele de iarna. In acest fel te vei putea bucura de ele pentru multe ierni de acum incolo!
Verifica etichetele si instructiunile prezentate de producator
Cum sa cureti hainele de iarna. Asa cum spuneam si mai devreme, instructiunile de spalare si de intretinere sunt extrem de importante pentru fiecare articol vestimentar in parte, in special pentru cele de iarna.
Asadar, verifica etichetele pentru a afla modul in care acestea trebuie sa fie spalate, uscate si calcate. Nu ar fi deloc rau chiar sa sortezi hainele in functie de instructiunile de intretinere si spalare oferite de producator pentru a isi usura munca.
Citeste si: Cum sa speli hainele in mod corect. Mituri care nu sunt adevarate!
Bineinteles, daca tii la hainele tale si daca iti doresti sa le poti purta fara niciun fel de probleme si in sezoanele urmatoare, ar fi indicat sa tii cont de aspectele afisate pe etichetele lor.
Spre exemplu, vei putea gasi informatii cu privire la setarile optime pentru masina de spalat (temperatura maxima pe care o poate avea apa la spalare, programul de spalare ales, modul in care se realizeaza uscarea, etc).
Cum sa cureti hainele de iarna. De asemenea, unii producatori interzic folosirea inalbitorului pentru anumite piese vestimentare! Exista reguli si in ceea ce priveste calcarea sau stoarcerea hainelor!
Daca vrei sa te asiguri ca hainele tale sunt spalate corespunzator, este indicat sa folosesti o masina de spalat care permite personalizarea programului de spalare.
Citeste si: Cum sa readuci albul rufelor fara sa folosesti inalbitor? Albirea hainelor ingalbenite!
In acest fel vei putea selecta anumiti parametri, precum temperatura de spalare sau timpul unui ciclu de spalare.
In cazul in care vorbim despre un articol vestimentar ceva mai special, care necesita o atentie speciala la randul ei, poate ca ar fi mai recomandat sa apelezi la o curatatorie specializata!
Cum sa cureti hainele de iarna
Cum sa cureti hainele de iarna. In cazul in care pe etichetele anumitor articole vestimentare lipsesc instructiunile despre care pomeneam in randurile urmatoare, va trebui sa te ghidezi dupa alte reguli.
In primul si primul rand trebuie sa stii care este materialul din care a fost confectionat acel produs vestimentar. Apoi, trebuie sa te interesezi cu privire la regulile speciale de curatare si de intretinere pentru acel material.
Citeste si: Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia
Spre exemplu, in cazul hainelor confectionate din lana nu va fi folosit niciodata inalbitorul. De asemenea, hainele confectionate din lana se spala mereu la o temperatura cat mai scazuta.
Asadar, ai grija, in cazul in care masina ta de spalat rufe nu are un program dedicat spalarii hainelor confectionate din lana va trebui sa alegi manual setarile de temperatura a apei.
Aceeasi regula in ceea ce priveste temperatura apei de spalare se aplica si in cazul hainelor confectionate din vascoza, un material care se aseamana cu bumbacul. Nici in acest caz nu vei putea folosi sub nicio forma inalbitorul!
Depozitarea corespunzatoare a hainelor
Cum sa cureti hainele de iarna. Daca iti doresti ca hainele tale sa fie pastrate intr-o stare optima pentru o perioada indelungata, trebuie sa cunosti cateva informatii cu privire la depozitarea corespunzatoare a hainelor.
Spre exemplu, puloverele si hainele din lana nu trebuie depozitate pe umerase, acestea riscand sa isi piarda forma si sa se intinda.
Hainele confectionate din bumbac pot fi asezate fara probleme pe umerase, insa evita sa asezi pe acelasi umeras mai multe haine.
In timp, acestea risca sa capete un miros destul de neplacut. Daca vorbim, spre exemplu, despre pantaloni, ia in considerare faptul ca este recomandat sa nu folosesti umerasii cu cleme, aceste sisteme de prindere lasand urme.
Cel mai indicat este sa apelezi la niste umerase cu o traversa speciala, care fixeaza tivul pantalonilor fara a lasa urme.