Cum sa afli greutatea unui porc fara sa-l cantaresti. Metoda care nu da gres niciodata
Cum sa afli greutatea unui porc fara sa-l cantaresti. Metoda care nu da gres niciodata

Cum sa afli greutatea unui porc fara sa-l cantaresti. Metoda care nu da gres niciodata


In caz ca planuiesti sa cumperi un porc pentru a il creste pana la Craciun si nu stii cum sa ii afli greutatea fara sa il cantaresti, avem solutia pentru tine! Aceasta este metoda care nu da gres niciodata, iar tu poti sa cumperi porcul pe care ti-l doresti.

Cum sa afli greutatea unui porc fara sa-l cantaresti. Metoda care nu da gres niciodata – Cuprins:

Cum sa cresti porci vietnamezi si de ce te sfatuim sa alegi aceasta rasa de suine

Porc vietnamez
Porc vietnamez

Cum sa afli greutatea unui porc. Mai intai, am vrea sa vorbim un pic despre porcii vietnamezi. Dupa cum stiti, din ce in ce mai multa lume creste porci vietnamezi in propria gospodarie. Ei bine, o sa va spunem un mic „secret”, carnea acesei rase are un procent foarte mic de colesterol, asa ca este mult mai sanatoasa fata de carnea porcului romanesc, cu care suntem cu totii obisnuiti.

Totusi, porcii vietnamezi nu ating greutati atat de mari ca cei romanesti, asa ca maximul este de 70 de kilograme. Stim, nu va fi suficient sa prepari toate bunatatile cu care suntem obisnuiti, insa asta ar insemna ca poti avea grija si de sanatatea ta.

De asemenea, porcii vietnamezi nu sunt deloc pretentiosi si pot fi crescuti in tarcuri libere. Trebuie sa aiba noroi, pamant si sa aiba posibilitatea de a rama in sol. Animalele mananca iarba, lucerna, cartofi, sfecla de zahar, mere, dar si cereale, cum ar fi porumb, grau sau orz. Porcii vietnamezi mananca si mai putin ca porcii romanesti.

De asemenea, este important sa stii cum sa scapi de muste pe timp de vara sau cum sa faci o ciorba de burta!

Cum sa afli greutatea unui porc fara sa-l cantaresti

Cum sa afli greutatea unui porc prin masuratoare
Cum sa afli greutatea unui porc prin masuratoare

Cum sa afli greutatea unui porc. Daca te-ai hotarat sa cumperi un porc pe care sa il sacrifici de Craciun, o sa iti aratam cum sa ii afli greutatea fara sa il cantaresti. Metoda aceasta nu da gres niciodata!

Daca te duci la targ si nu ai cum sa cantaresti porcul pe care ai pus ochii, trebuie sa fii rapid si sa nu te lasi pacalit de vanzator care iti spune ca animalul ar avea in jur de X kilograme. Tot ce trebuie sa ai la tine este o ruleta si sa te folosesti de calculatorul din telefon. Eroarea acestei metode este de maximum 3%.

Totusi, trebuie sa stiti ca exista o conditie, animalul nu trebuie sa fie agitat pentru ca riscati sa fiti raniti atunci cand incercati sa aflati greutatea porcului.

Pentru a putea face calculele si sa aflati greutatea porcului fara sa il cantariti, trebuie sa faceti doua masuratori folosind o ruleta:

  • Masurati porcul din spatele urechii pana la baza cozii – aceasta valoare este notata cu „L” in formula de calcul
  • Masurati circumferinta porcului in spatele picioarelor din fata – aceasta valoare este notata cu „C” in formula de calcul

Formula de calcul pentru a afla greutatea unui porc fara sa il cantariti, este urmatoarea:

  • G= C x C x L x 69,3
  • G – reprezinta greutatea porcului
  • C – reprezinta circumferinta
  • L – reprezinta lungimea
  • 69,3 – reprezinta constanta de calcul

Conform expertilor, un porc ce are o lungime de 1.02 metri si o circumferinta de 1.27 metri va avea o greutate de 114 kg. Iata cum s-a calculat: G= 1,27 x 1,27 x 1,02 x 69,3 = 114 kg.

Cum sa afli greutatea unei carcase de porc, fara sa il cantaresti animalul viu:

  • Formula pentru a afla greutatea unei carcase de porc este urmatoarea: G= C x C x L x 69,3 x 0,72
  • 0,72 este o constanta de calcul, care te ajuta sa obtii greutatea porcului

Pentru un porc de 114 kilograme, greutatea carcasei va fi de 82 de kilograme. Speram ca te-am lamurit, asa ca iti dorim succes in a gasi porcul pentru Craciun!