Cum sa cureti gecile impermeabile de iarna
Cum sa cureti gecile impermeabile de iarna

Cum sa cureti gecile impermeabile de iarna


Scaderea temperaturilor inseamna ca a venit timpul sa scoatem din sifonier gecile impermeabile si sa facem rocada cu cele subtiri de toamna. Totusi, de multe ori se intampla sa uitam ca acestea sunt murdare asa ca trebuie sa ne ocupam de acest lucru. Iata cum sa cureti gecile impermeabile si ce trebuie sa stii despre ele.

Geaca din Gore-Tex
Geaca din Gore-Tex

Pentru cei ce inca nu stiu, Gore-Tex reprezinta cel mai popular material folosit pentru gecile impermeabile de iarna, special create pentru sporturile in aer liber, dar si pentru cele de iarna ori drumetiile la munte.

Pe timp de ploaie sau de ninsoare, acestea pot fi folosite in orice imprejurare, pentru ca te vor proteja de umezeala. Gore-Tex este o membrana speciala, impermeabila, care nu permite apei sa treaca in interior. Practic, un strat de Gore-Tex in geaca ta, te fereste de umezeala.

Conform producatorului, spatiile dintre fibrele membranei Gore-Tex sunt de 20.000 de ori mai dense decat o picatura de apa. Tocmai din acest motiv, apa nu va putea sa treaca in forma lichida. Totodata, vaporii de umezeala care sunt emanati de corp, trec cu usurinta.

Cum sa cureti gecile impermeabile de iarna?

Curatare geaca impermeabila Gore-Tex
Curatare geaca impermeabila Gore-Tex

Ei bine, nu este recomandata folosirea unui detergent obisnuit pentru curatarea acestor geci, pentru ca acesta va indeparta acel strat impermeabil. In acelasi timp, daca vei folosi balsam, acesta va imbacsi porii membranei de tip Gore-Tex, iar asta le face inutilizabile.

Pentru a curata gecile ce au in componenta lor membrana impermeabila Gore-Tex, este necesara folosirea unei solutii speciale. Poti gasi aceasta solutie la eMAG.ro.

Conform producatorului, este o solutie fara detergent care se poate folosi pentru imbracaminte, corturi, rucsacuri sau huse. Produsul te ajuta sa cureti gecile, dar in acelasi timp va mentine si impermeabilitatea materialului. Bineinteles, poate fi folosit si pentru alte tipuri de membrane impermeabile, precum SympaTex sau Permatex.

Puteti curata gecile cu un burete sau o perie moale, in cazul in care acestea au pete vizibile. DUpa aceea, selectati programul de spalare automata al masinii de spalat, puneti maximum 2 articole in aceasta, iar in dispozitivul de detergent puneti 2 capace pline, aproximativ 100 ml ori 3 capace (150 ml) daca apa este dura. Cantitatea este valabile pentru 1-2 articole.

Foarte important este sa curatati foarte bine reziduurile din dispozitivul de detergent al masinii de spalat inainte sa puneti aceasta solutie. Pentru selectarea programului de spalare, consultati eticheta articolului vestimentar, pentru a sti la ce temperatura trebuie sa spalati.

In cazul in care decideti sa spalati manual, folositi manusi de cauciuc pentru a va proteja mainile, puneti geaca in apa calda in chiuveta sau intr-un lighean si turnati 2 capace (100 ml) de solutie sau 3 capace (150 ml) daca apa este dura. Cantitatea este valabila pentru 1-2 articole.

Nu se recomanda stoarcerea manuala ale gecilor impermeabile, asa ca cel mai bine este sa le lasi la aer pentru a se usca ori sa folosesti un uscator setat pe treapta de viteza cea mai mica. Verifica inainte daca uscatorul are un program special pentru a usca gecile.

Afla si cum sa iti pregatesti casa pentru iarna sau cum sa reduci factura la gaze!