Mucegai in masina de spalat vase. Cum sa il cureti si ce solutii sa folosesti
Mucegai in masina de spalat vase. Cum sa il cureti si ce solutii sa folosesti

Mucegai in masina de spalat vase. Cum sa il cureti si ce solutii sa folosesti


Mucegai in masina de spalat vase. Afla cum sa il cureti, dar si ce solutii ar trebui sa folosesti pentru a te asigura ca aceasta va functiona perfect in continuare si vasele tale vor iesi mereu curate.

Mucegai in masina de spalat vase. Cum sa il cureti si ce solutii sa folosesti – Cuprins:

Mucegai in masina de spalat vase. Cum sa il cureti in mod corect

Mucegai in masina de spalat vase
Mucegai in masina de spalat vase

Masina de spalat vase e folosita aproape in fiecare zi de foarte multe familii pentru ca ne salveaza mult timp si de multe ori face munca mult mai bine decat noi. Totusi, nu multi iau in considerare curatarea masinii de spalat.

Stim ca masina de spalat foloseste apa fierbinte pentru a curata totul si multi considera ca nu mai este nevoie pentru a curata interiorul acesteia, deoarece se poate face automat. Totusi, nu uita ca apa se scurge prin partea de jos, iar asta inseamna ca partea de sus este predispusa la aparitia mucegaiului.

Daca si in masina ta de spalat vase a aparut mucegai in partea de sus, atunci ar trebui sa stii cum poti sa il cureti. Nu de alta, dar acest lucru nu este chiar bun pentru sanatatea ta sau a familiei tale.

Citeste si: Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia

Primul pas este sa scoti rafturile din masina de spalat vase, pentru ca doar asa te asiguri ca poti ajunge si in locurile greu accesibile. Este o idee buna sa speli si rafturile cu apa fierbinte pentru a te asigura ca o sa cureti orice urma de mucegai care s-a acumulat in timp. Dupa aceea, lasa-le sa se usuce.

Pentru a curata interiorul masinii de spalat o sa ai nevoie de un bol in care pui ½ otet alb si ½ apa fierbinte. Amesteca foarte bine, iar apoi foloseste un burete pentru a curata tot interiorul masinii de spalat vase. Daca nu poti curata mucegaiul cu buretele, te poti folosi si de o periuta veche de dinti.

Dupa ce ai terminat curatarea masinii de spalat vase, expertii ne sfatuiesc sa punem un mic bol plin cu otet, pe raftul de sus. Apoi, selecteaza programul de spalat in care se foloseste cea mai mare temperatura posibila.

In cel de-al doilea pas, va fi nevoie sa pui o cupa sau 128 grame de bicarbonat de sodiu pe partea de jos a masinii de spalat. Va fi nevoie sa folosesti acelasi program de spalat, cu cea mai mare temperatura posibila. Astfel, te asiguri ca vei curata toate locurile greu accesibile!