Mucegai in masina de spalat. Cum sa il elimini si ce solutii sa folosesti
Mucegai in masina de spalat. Cum sa il elimini si ce solutii sa folosesti

Mucegai in masina de spalat. Cum sa il elimini si ce solutii sa folosesti


Mucegai in masina de spalat. Pentru ca se intampla de foarte multe ori, ne-am gandit ca toata lumea ar trebui sa stie cum sa elimine mucegaiul. Iata cum sa cureti masina de spalat si care sunt cele mai bune solutii.

Mucegai in masina de spalat. Cum sa il elimini si ce solutii sa folosesti – Cuprins:

Cum sa elimini depunerile de calcar din masina de spalat

Depuneri calcar masina de spalat
Depuneri calcar masina de spalat

Mucegai in masina de spalat. Inainte sa vorbim de mucegaiul din masina de spalat, ar trebui sa vorbim si de depunerile de calcar care apar de la apa dura. Majoritatea dintre noi avem aceasta problema, asa ca fiecare ar trebui sa stie ce sa faca in acest caz.

Pentru a indeparta depunerile de calcar din masina de spalat, va trebui sa folosesti doua cani de otet si o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu. Pune bicarbonatul de sodiul in compartimentul pentru detergent, iar otetul pune-l direct in cuva. Totodata, mai poti adauga si sucul de la o lamaie, pentru ca astfel vei elimina si mirosurile urate care apar in masina de spalat.

Acum ca ai adaugat toate substantele, porneste masina de spalat rufe la un ciclu normal, dar alege cea mai mare temperatura pe care o poti selecta. Vei reusi sa elimini depunerile de calcar sau detergent, dar sa si scapi de mirosurile neplacute.

Daca nu elimini depunerile de calcar din masina de spalat, trebuie sa stii ca aceasta nu va mai functiona la parametri optimi. Drept urmare, va trebui sa repeti procesul o data pe luna pentru ca doar asa poti prelungi durata de viata a masinii de spalat.

Afla si cum sa faci curat in casa, in mod corect. Spatii pe care sa nu le omiti!

Mucegai in masina de spalat. Cum sa il elimini si ce solutii sa folosesti

Mucegai in masina de spalat
Mucegai in masina de spalat

Mucegai in masina de spalat. Dupa cum spuneam, mucegaiul este o problema des intalnita atunci cand vorbim de masinile de spalat. Umezeala favorizeaza formarea sporilor de mucegai, iar mediul este perfect pentru dezvoltarea acestuia.

Vestea buna este ca exista cateva metoda de a scoate mucegaiul din masina de spalat. Folosirea ingredientelor naturale, este cea mai buna si cea mai sigura metoda pe care o poti face acasa.

Daca din masina ta iese un miros de mucegai, atunci trebui sa iei masuri neaparat. Iti recomandam sa pui intr-un recipient cu pulverizator 1/3 otet si 2/3 apa. Amesteca foarte bine solutia si pulverizeaza pe o carpa, iar apoi curata locurile unde ai gasit mucegai.

Mucegai compartiment detergent
Mucegai compartiment detergent masina spalat

Mucegai in masina de spalat. Compartimentul pentru detergent trebuie si el curatat in mod constant, pentru ca si acolo se dezvolta mucegaiul.

O sa ai nevoie de o solutie din urmatoarele ingrediente:

  • 30 ml suc de lamaie
  • 60 ml otet
  • 120 ml apa

Pune solutia intr-un recipient cu pulverizator si amesteca foarte bine. Apoi, pulverizeaza solutia in compartimentul de detergent, dar si un alte locuri unde exista mucegai. Dupa aceea, sterge si totul se va curata. Daca exista un strat gros de mucegai, repeta procesul pana ce se curata in totalitate.

Mucegai in masina de spalat
Mucegai in masina de spalat

Mucegai in masina de spalat. Mucegaiul apare si in garnitura de la cuva masinii de spalat. Pentru a o curata, o sa ai nevoie de bicarbonat de sodiu, otet, o laveta, o periuta veche de dinti si o carpa uscata.

Inainte de toate, incearca sa cureti garnitura cu o laveta umeda si sa indepartezi cat de multa mizerie poti. Dupa aceea, pune bicarbonat de sodiu si otet. O sa faca spuma, insa nu te speria de aceasta reactie chimica.

Lasa solutia sa actioneze timp de un minut, iar apoi freaca interiorul folosind periuta de dinti. La final, sterge garnitura folosind o carpa uscata. Nu lasa garnitura umeda, pentru ca mucegaiul o sa apara din nou.

Pentru a indeparta mucegaiul din cuva masinii de spalat, va trebui sa folosesti 250 ml de otet si 125 g sau o cupa de bicarbonat de sodiu. Otetul se pune in cuva masinii, iar bicarbonatul in compartimentul pentru detergent. Porneste un ciclu de spalare la cea mai mare temperatura posibila.