De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata. Cum sa previi si care sunt cauzele
De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata. Cum sa previi si care sunt cauzele

De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata. Cum sa previi si care sunt cauzele


De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata. Afla cum sa previi aparitia mucegaiului in borcane, dar mai ales care sunt cauzele. Ce trebuie sa stii si ce pasi trebuie sa urmezi atunci cand te pregatesti sa pui dulceata in borcane.

De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata. Cum sa previi si care sunt cauzele – Cuprins:

De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata

De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata
De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata

De ce mucegaiesc borcanele cu dulceata. Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, atunci cu siguranta te-ai lovit de problema pe care multe gospodine au intampinat-o. Iata ce trebuie sa faci si care sunt cauzele aparitiei mucegaiului.

In primul rand, mucegaiul poate aparea din cauza faptului ca ai folosit capace murdare sau capace care nu au fost curatate cum trebuie. Asadar, mare atentie la acest aspect atunci cand faci dulceata.

Totodata, este foarte important sa folosesti borcane curate. Daca ai sarit acesti pasi, atunci mai mult ca sigur o sa te lovesti de aparitia mucegaiului, asa ca asigura-te ca faci totul ca la carte.

Nu uita nici de sterilizarea borcanelor, pentru ca acesta este un pas foarte important, chiar esential, atunci cand faci dulceata. In acest mod, te asiguri ca bacteriile nu vor fi prezente sub nicio forma.

Bineinteles, capacele pe care le folosesti pentru borcanele cu dulceata sunt extrem de importante, iar daca acestea nu sigileaza perfect continutul atunci munca pe care ai depus-o facand dulceata o sa se duca pe apa sambetei.

In cazul in care capacele nu sunt bune si nu sigileaza borcanul perfect, aerul o sa patrunda in interiorul acestora si mai mult ca sigur mucegaiul o sa apara in scurt timp.

Atunci cand utilizezi capace care au mai fost folosite si in trecut, este posibil ca acestea sa fie strambe. Drept urmare, nu vor mai sigila perfect borcanul. Rezolvarea consta in cumpararea de capace noi.

Cum sa sterilizezi borcanele si sa previi aparitia mucegaiului in dulceata

Gem de capsuni mucegait
Gem de capsuni mucegait

Acum ca ai inteles de ce mucegaiesc borcanele cu dulceata, ar trebui sa stii si cum sa le sterilizezi in mod corect pentru a te asigura ca elimini toate bacteriile.

Bineinteles, totul incepe cu spalarea borcanelor. O sa ai nevoie de detergent lichid de vase si un burete cu ajutorul caruia indepartezi orice urma de murdarie, mai ales daca folosesti borcane mai vechi.

Nu uita nici de partea unde se inchide borcanul, deoarece acolo borcanele pot fi murdare din cauza resturilor ramase. Foloseste partea abraziva a unul burete de vase pentru a te asigura ca le cureti cum trebuie.

Desigur, odata cu borcanele ar fi bine sa cureti si capacele. Acorda atentie sporita mai ales pentru capacele pe care le reutilizezi, curata-le foarte bine la interior pentru ca acolo pot ramane urme de murdarie.

Citeste si: Cum sa cureti borcanele pentru muraturi sau bidoanele din plastic

Mare atentie! Daca borcanele sunt crapate sau ciobite iti recomandam sa nu le folosesti pentru dulceata. Atunci cand vor fi sterilizate acestea vor crapa mai mult si este posibil sa se si sparga.

Borcanele se vor steriliza la cuptor in jur de 15-20 de minute, iar temperatura trebuie sa fie de 150 grade Celsius. Capacele le poti steriliza in apa clocotita pentru a proteja garniturile din plastic.

Dupa ce ai terminat si borcanele sunt uscate, este timpul sa pui dulceata. Mare atentie totusi, pune dulceata fierbinte in borcane calde sau dulceata rece in borcane reci. In caz contrar, acestea se pot sparge de la socul termic.

Borcanele nu se vor umple in totalitate, mai lasa un spatiu de aproximativ 2 cm. Urmatorul pas va fi sa le pui capacele si sa le sigilezi bine, iar apoi sa le pui la cuptorul preincalzit la temperatura de 150 grade Celsius timp de 20-25 de minute.

Aseaza borcanele in tava fara sa se atinga, iar dupa ce timpul s-a scurs nu le scoate imediat din cuptor, lasa-le sa se mai raceasca un pic.