Curatare perne din puf. Cum sa o faci in mod corect
Curatare perne din puf. Cum sa o faci in mod corect

Curatare perne din puf. Cum sa o faci in mod corect


Curatare perne din puf. Afla cum sa faci acest lucru in moc corect, pentru a le face sa arate ca noi si pentru a te bucura de un somn cat mai placut. Iata ce trebuie sa faci pentru a nu le afecta si pentru a dormi cat mai bine.

Curatare perne din puf. Cum sa o faci in mod corect – Cuprins:

Curatare perne din puf. Cum sa procedezi in mod corect

Curatare perne din puf
Curatare perne din puf

Daca si tu ai perne din puf sau din fulgi, ar fi bine sa stii cum trebuie sa faci o curatare ca la carte, pentru ca forma acestora sa nu fie afectata si pentru a le spala cat mai bine. Daca nu ai spalat niciodata astfel de perne, ar fi bine sa stii ca nu este o operatiune chiar atat de usoara.

In primul rand, exista persoane care spala destul de rar aceste perne, insa trebuie sa stii ca mentinerea lor curate va ajuta si la un somn mai bun. Nu uita ca aceste perne colecteaza foarte mult praf, uleiuri secretate de corp, dar si saliva.

Mai mult decat atat, daca o sa mentii pernele curate acestea o sa reziste si pentru o perioada mai lunga. Comparandu-le cu alt tip de perne, pernele cu fulgi sau puf isi pastreaza forma chiar si dupa spalare, asa ca nu iti face griji.

Poate cea mai usoara metoda de a face o curatare a unor perne de puf este sa le bagi in masina de spalat. Iti sugeram sa pui cate doua perne la un ciclu de spalare, pentru a mentine balanta si sa folosesti un detergent pentru haine delicate.

Inainte sa bagi pernele la spalat, asigura-te ca ai scos si husele. Dupa aceea, examineaza-le atent pentru ca in acestea sa nu existe vreo gaura pe unde poate sa iasa puful sau fulgii. De asemenea, te sfatuim sa nu folosesti detergent pudra, pentru a evita lipirea acestuia.

Citeste si: Curatare cabina dus de calcar. Cum sa o faci sa arate ca noua

Apa calda poate dauna pufului, asa ca este indicat sa folosesti apa fierbinte sau apa rece. Totodata, asigura-te ca selectezi programul de spalare al hainelor delicate, pentru a nu strica pernele.

Mai mult decat atat, te sfatuim sa clatesti pernele de doua ori folosind programul de clatire, pentru a te asigura ca nu vor ramane reziduuri de detergent in puf. Dupa ce le-ai scos din masina de spalat, pernele trebuie puse la uscat cat timp sunt umede, pentru a nu isi pierde forma.

In cazul in care vrei sa speli pernele de mana, o sa iti explicam care sunt pasii. O sa ai nevioe de apa calda, detergent lichid, un lighean si un prosop de baie. Exact ca si mai sus, ar fi bine sa le verifici inainte, pentru a te asigura ca nu exista gauri in perne, pe unde ar putea iesi puful. Doar asa faci o curatare a unor perne de puf, ca la carte.

Ligheanul trebuie umplut cu apa calda, iar apoi va trebui sa pui 2 linguri de detergent lichid. Amesteca apa foarte bine pentru ca detergentul sa se dizolve, iar apoi pune pernele in apa timp de 5 minute.

Pernele trebuie presate in apa, pentru a incepe curatarea propriu zisa. Apasa-le usor pentru ca apa sa intre in ele, iar la final clateste-le foarte bine pana ce va iesi doar apa curata. Uscarea se poate face la soare sau la aer, insa mare atentie sa le intorci din ora in ora si sa aranjezi fulgii, pentru ca acestia sa se usuce in totalitate.