Cum sa speli hainele fara detergent daca ai uitat sa cumperi
Cum sa speli hainele fara detergent daca ai uitat sa cumperi

Cum sa speli hainele fara detergent, daca ai uitat sa cumperi


Cum sa speli hainele fara detergent. Ce faci in situatia in care ai uitat a cumperi si trebuie neaparat sa iti cureti imbracamintea. Iata solutiile alternative si la ce solutii poti apela atunci cand ai nevoie.

Cum sa speli hainele fara detergent in cazul in care ai uitat sa cumperi – Cuprins:

Cum sa speli hainele fara detergent si ce solutii sa folosesti

Inalbitorul bio pe baza de oxigen, poate fi o solutie la detergentul pentru haine. Foloseste 125 g de inalbitor pudra (1/2 cupa), iar apoi pune totul in cuva masinii de spalat. Adauga si hainele, seteaza temperatura, iar apoi selecteaza ciclul de curatare.

Nuci de sapun
Nuci de sapun

Cum sa speli hainele fara detergent. In cazul in care nu ai auzit de nucile de sapun, o sa iti explicam acum ce sunt si cum poti sa faci un detergent natural biodegradabil si o alternativa naturala la produsele din comert.

Nucile de sapun mai sunt cunoscute si sub denumirea de nuci de spalat, pentru ca se folosesc pentru obtinerea de solutii destinate curateniei. Nucile contin o substanta numita saponina, care in contact cu apa calda actioneaza ca un surfactant natural, adica reduce tensiunea existenta la suprafara lichidelor.

Aceste nuci sunt folosite de sute de ani in zone precum India, Nepal sau China, iar arborele care le produce se numeste Sapindus. Se culeg dupa ce cad din arbori, iar cojile sunt uscate la soare. Semintele nucilor nu contin saponina si se folosesc pentru realizarea bijuteriilor ori pentru plantare.

Cum sa speli hainele fara detergent. Pentru a prepara un detergent natural ai nevoie de 700 ml apa si 20 nuci de sapun. Pune apa la fiert intr-o oala, iar apoi adauga si nucile. Fierbe amestecul timp de 30 de minute, insa fii atent ca lichidul sa nu dea pe afara.

Dupa ce a fiert, strecoara lichidul si lasa-l la racit. Nu arunca nucile, pentru ca le mai poti folosi de inca doua ori. Pune-le intr-o punga si baga-le la congelator.

Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, pune totul intr-o casoleta si baga detergentul natural in frigider. Urmatoarea data cand speli, adauga doua linguri de detergent la o masina de spalat.

Cum sa speli hainele fara detergent
Cum sa speli hainele fara detergent

Cum sa speli hainele fara detergent. Mai poti face si un detergent pudra pe baza de sapun de casa. Pentru a obtine detergentul, ai nevoie de 375 g carbonat de sodiu, 250 g borax, 300 g sapun de casa.

Razuieste sapunul de casa, iar apoi pune totul intr-un robot de bucatarie pana ce obtii un praf. Intr-o casoleta pune pudra de sapun, peste borax si carbonat de sodiu, amesteca foarte bine. La urmatoarea spalare, adauga doua linguri cu acest detergent in masina de spalat.

Daca ai ramas fara detergent, mai poti folosi si detergentul de vase. Pune in masina de spalat 2-3 lingurite cu detergent de vase, iar apoi adauga 250 ml de otet. Detergentul de vase functioneaza foarte bine ca inlocuitor pentru detergentul obisnuit.

Cum sa speli hainele fara detergent. O ultima solutie este sa prepari un detergent care sa iti si improspateze hainele. Iata ce ingrediente sa folosesti:

  • 1 bucata sapun
  • 125 g borax
  • 125 g carbonat de sodiu
  • 20 picaturi ulei esential

Pentru a prepara acest detergent, este nevoie sa dai prin razatoare sapunul, iar apoi sa adaugi boraxul si carbonatul de sodiu. Acum, adauga si cele 20 de picaturi de ulei esential (la alegere) si amesteca extrem de bine.

Urmatoarea data cand o sa speli adauga doua linguri cu acest detergent in masina de spalat si foloseste un ciclu normal. Daca speli haine inchise la culoare, iti recomandam sa folosesti apa rece pentru evita ca acestea sa intre la apa sau sa se decoloreze.

Ce faci daca ai ramas fara detergent, cum poti sa cureti hainele?

Haine spalate cu detergent natural
Haine spalate cu detergent natural

Cum sa speli hainele fara detergent. Nu este o tragedie daca trebuie sa iti speli hainele si ai uitat sa cumperi detergent. O sa iti aratam ce alternative poti folosi si care sunt cele mai bune solutii.

In cazul in care ai pielea sensibila, sa speli hainele fara detergent pare o misiune imposibila, insa solutia pe care ti-o recomandam este perfecta pentru asa ceva.

Iata ce ingrediente ai nevoie:

  • 375 g borax
  • 375 g carbonat de sodiu
  • 1 bucata sapun de casa sau sapun Castile

Pentru a prepara acest solutie alternativa, trebuie sa dai sapunul prin razatoare, sa pui si restul ingredientelor in acelasi recipient si sa amesteci extrem de bine.

Acum, procedeaza ca de obicei, adica pune rufele in masina de spalat, iar apoi adauga 1/3 cupa in compartimentul pentru detergent. Poti sa speli rufele in ciclu normal, sa le clatesti, iar apoi sa le usuci ca de obicei.

Cum sa speli hainele fara detergent. Daca ai o sticla de detergent lichid si nu vrei sa te mai duci sau nu mai ai timp sa cumperi alta, iti spunem ce poti sa faci pentru a rezolva problema pe moment. Pune 125 g bicarbonat de sodiu in sticla goala de detergent lichid, iar apoi adauga apa calda.

Amesteca foarte bine, pana ce peretii interiori ai sticlei se curata. Urmatorul pas este sa folosesti solutia ca pe detergentul obisnuit, insa mai adauga o jumatate de cupa de bicarbonat de sodiu in compartimentul pentru detergent.

Afla si cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia sau cum sa readuci albul rufelor fara sa folosesti inalbitor!