Cum sa scoti petele de rosii de pe haine, cu ingrediente din casa
Cum sa scoti petele de rosii de pe haine, cu ingrediente din casa

Cum sa scoti petele de rosii de pe haine, cu ingrediente din casa


Cum sa scoti petele de rosii de pe haine. Petele de rosii sunt extrem de neplacute, dar vestea buna este ca nu sunt foarte complicat de scos. Cu alte cuvinte daca ai scapat rosii pe haine sau produse care sunt realizate din rosii, cum sunt sucul de rosii sau bulionul… nu trebuie sa renunti la haina ta preferata pentru ca respectiva pata poate fi eliminata atat cu produse de curatare din comert, cat si cu cele pe care le ai la indemana in casa.

Cum sa scoti petele de rosii de pe haine cu ingrediente din casa – Cuprins:

Cum sa scoti petele de rosii de pe haine

Cum sa scoti petele de rosii de pe haine
Cum sa scoti petele de rosii de pe haine

Poate cel mai important lucru este sa actionezi cat mai repede asupra petei pentru ca sunt extrem de rezistente si, daca se usuca pe haine, sunt mai greu, poate chiar imposibil de eliminat definitiv. Iata cum sa scoti petele de rosii de pe haine.

Asadar, primul pas este sa indepartezi cu grija resturile de rosii de pe haina, sa o intorci pe dos si sa clatesti repede cu apa rece. Apoi, poti spala tricoul sau bluza de mana, cu sapun sau cu detergent de vase. Asta ar fi reteta cumva universala. Insa sunt si retete adaptate diverselor tipuri de tesaturi.

Asadar, daca ai un articol vestimentar din lana va trebui sa utilizezi lamaie si sare. Mai intai vei aplica peste pata putina sare si vei freca usor suprafata patata. O carpa moale iti poate fi de ajutor si nu va strica tesatura la fel ca periuta de dinti, care e ceva mai abraziva.

Apoi, va trebui sa inmoi o discheta demachianta sau coltul unei carpe in zeama de lamaie si sa freci usor pata. In ultima etapa, articolul vestimentar se va clati cu apa rece. Acestia sunt pasii cand vrei sa inveti cum sa scoti petele de rosii de pe haine.

Citeste si: Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Cele mai bune metode

Petele de rosii de pe hainele de bumbac sunt eliminate cu apa oxigenata. Atentie, insa, daca tesatura este colorata, apa oxigenata risca sa o decoloreze. Primul pas in eliminarea petei este sa clatesti articolul vestimentar cu putina apa rece. Mare atentie la pasii corecti, atunci cand vrei sa stii cum sa scoti petele de rosii de pe haine.

Apoi, poti aplica pe pata apa oxigenata cu ajutorul unei dischete demachiante. In etapa urmatoare trebuie sa inmoi pata in solutie salina, adica apa cu ceva sare sau ser fiziologic (clorura de sodiu) din farmacie si sa lasi sa se usuce. La final, articolul vestimentar va fi pus la masina de spalat la programul normal de spalare.

Cum sa scoti petele de rosii de pe haine. Otetul alb este recomandat pentru eliminarea petelor de rosii din tesaturile sintetice. Este important ca otetul alb, cateva picaturi, sa fie diluat intr-un pahar cu apa inainte sa fie aplicat pe pata. Apoi, se va freca usor, cu o carpa moale si se va clati cu apa rece. In ultima etapa, articolul vestimentar va fi spalat la programul normal al masinii de spalat.

Camasa patata
Camasa patata

Cum sa scoti petele de rosii de pe haine. O alta reteta utilizata in eliminarea petelor de rosii este amestecul de bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Cele doua ingrediente se vor amesteca pana se va obtine o pasta care trebuie intinsa pe toata suprafata petei. Amestecul trebuie lasat sa actioneze timp de 10 minute si, la scurgerea timpului, haina se va clati si se va spala la programul normal al masinii de spalat rufe.

In fine, detergentul de vase si otetul alb, amestecate cate o lingurita din fiecare, pot fi eficiente in eliminarea petelor de rosii. Este important ca articolul vestimentar sa fie lasat in apa rece timp de 30 minute si apoi sa aplici acest amestec care poate fi lasat sa actioneze peste noapte. Dimineata vei clati haina cu apa rece si apoi o vei spala la programul normal al masinii.

Trebuie sa iti mai spun si care sunt cele mai frecvente greseli care pot sa apara in incercarea de eliminare a petelor.

Prima dintre ele este uscarea hainelor chiar daca pata nu a fost eliminata complet, indiferent de reteta pe care ai ales sa o folosesti. Uscarea hainei va duce la patrunderea petei mai adanc in tesatura, iar eliminarea ei ulterioara va fi mai grea. Este foarte important, mai ales atunci cand inveti cum sa scoti petele de rosii de pe haine.

Apoi, la fel de important este ca eliminarea surplusului de rosie sa nu fie facuta prin frecare pentru ca, ti-ai dat seama, asta nu va face decat sa intinda pata, pe de o parte si, pe de alta parte, va contribui la fixarea petei in adancimea tesaturii.

La fel de important este sa citesti cu atentie eticheta articolului vestimentar. De regula, acolo sunt mentionate detalii legate de temperatura la care poate fi spalata haina, dar si alte informatii care iti poti fi de ajutor in spalarea respectivului articol.