Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Cele mai bune metode
Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Cele mai bune metode

Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Cele mai bune metode


Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Daca si tu te-ai lovit de aceasta problema, iti explicam ce trebuie sa faci si cum sa procedezi in mod corect, pentru a nu afecta tesaturile hainelor. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Cele mai bune metode – Cuprins:

Cum sa scoti petele de cafea de pe haine

Cum sa scoti petele de cafea de pe haine
Cum sa scoti petele de cafea de pe haine

Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Petele de cafea nu sunt dintre cele mai rezistente, dar mai mult ca sigur sunt cat se poate de inestetice, mai ales daca ai varsat cafeaua pe tine la restaurant sau in vizita la cei dragi… Da, poate fi foarte agasanta.

Este important sa stii care sunt tesaturile cu care ai de-a face pentru a scoate cat mai usor pata de cafea din respectivul material.

Daca ai o tesatura sintetica este important ca inainte de toate sa scoti surplusul de cafea din material. Poti face asta cu o carpa uscata si moale. Apoi, trebuie sa prepari o solutie dintr-un litru de apa calduta, o jumatate de lingura de detergent de vase si o lingura de otet alb, sa inmoi suprafata afectata in aceasta solutie si sa o lasi sa actioneze nu mai mult de 15 minute.

Citeste si: Cum sa pastrezi cafeaua in mod corect

Clateste apoi zona afectata cu apa calda, iar pentru indepartarea petei ramase, daca mai este cazul, sterge cu un burete imbibat in alcool. In ultima etapa, articolul de imbracaminte trebuie bagat la masina de spalat la programul normal de spalare. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa scoti petele de cafea de pe haine, in mod corect.

Si articolele de imbracaminte din bumbac pot fi curatate destul de usor de petele de cafea. La fel, initial, trebuie eliminat surplusul de cafea cu o carpa uscata si moale. Apoi, peste pata de cafea se va turna un produs special de indepartare a petelor, pe care il poti cumpara din magazine, si iar haina va fi bagata la masina de spalat, tot la programul normal de spalare. Daca nu ai un produs de curatare din comert, poti folosi solutia propusa pentru materialele sintetice si curatarea ulterioara cu alcool.

Trebuie sa iti spun ca mai sunt cateva solutii la indemana pentru eliminarea petelor de pe haine.

Prima dintre acestea este apa rece. Foloseste o carpa moale sau o laveta imbibata cu apa rece si tamponeaza usor pata de cafea. Evita sa freci materialul sau sa faci miscari circulare daca nu vrei sa intinzi pata de cafea pe o suprafata mai mare si sa o fixezi in material. Dupa ce pata a disparut, poti pune articolul de imbracaminte la masina de spalat, la programul normal de spalare.

Camasa patata
Camasa patata

Daca pata nu a disparut, continua sa tamponezi cu laveta umeda peste care ai pus si putin bicarbonat sau aplica-l direct pe material, apoi, dupa cateva minute, curata cu apa calda. Este o metoda simpla, daca vrei sa stii cum sa scoti petele de cafea de pe haine.

Petele rebele, rezistente, pot fi eliminate daca sunt tamponate cu o carpa umeda, imbibata intr-o solutie alcatuita dintr-o parte otet alb si alte trei parti apa. Dupa un minut, in care solutia este lasata sa actioneze, se curata cu o laveta imbibata in apa calda.

Apa minerala ajuta si ea la eliminarea petelor de cafea. Este important ca aceasta sa fie aplicata pe dosul materialului, nu direct pe pata, iar operatiunea sa fie repetata de mai multe ori. Surplusul se elimina prin tamponarea cu un servetel sau o carpa moale. Apoi, articolul de imbracaminte se va pune la spalat, la programul normal al masinii de spalat.

Pasta de dinti poate fi, de asemenea, utila in eliminarea petelor de cafea. Trebuie sa ai grija, insa, ca aceasta sa fie alba, nu colorata. Pasta de dinti are un efect exfoliant asupra petei si din acest motiv poti freca pata cu putina pasta de dinti si apoi sa clatesti cu apa rece. Procedura poate fi repetata de mai multe ori.

Cafea varsata
Cafea varsata

Cum sa scoti petele de cafea de pe haine. Detergentul solid, amestecat in parti egale cu otet si apa, cat sa aiba consistenta unei paste, aplicat pe pata si frecat cu o periiuta de dinti poate elimina pata de cafea. Daca materialul este unul colorat, atunci incearca produsul de curatare pe un alt material sau pe o zona mai putina vizibila pentru a te asigura ca nu va decolora tesatura. Este important ca dupa frecarea cu periuta de dinti, materialul sa fie bine clatit.

In cazul in care trebuie sa scoti petele de cafea de pe covoare sau canapea, atunci poti aplica o solutie obtinuta dintr-un litru de apa si o lingurita de sapun lichid sau detergent de rufe. Solutia va fi uscata pe pata cu o carpa moale, iar procedura va fi repetata pana ce pata dispare.

O solutie obtinuta dintr-o parte de otet alb si doua parti de apa, aplicata sub forma de picaturi pe pata si uscata cu o carpa moale poate fi, de asemenea o solutie pentru eliminarea petei din covoare sau canapele.

Pe de alta parte, petele de cafea de pe mobila se curata cu o solutie obtinuta dintr-o lingurita de sapun lichid și o jumatate de litru de apa.

Apa rece, tamponata peste pata de cafea, o elimina de pe perete, singura conditie fiind ca vopseaua utilizata sa fie una lavabila.