Cum sa scapi de serpi, care sunt cele mai bune solutii
Cum sa scapi de serpi, care sunt cele mai bune solutii

Cum sa scapi de serpi, care sunt cele mai bune solutii


Cum sa scapi de serpi. Afla care sunt cele mai solutii pentru a scapa de aceste reptile cunoscute si sub numele de ofidieni. Iata ce trebuie sa faci pentru a ii tine la departare de gradina ta.

Cum sa scapi de serpi, care sunt cele mai bune solutii – Cuprins:

Cum sa tii serpii departe de gradina ta

Sarpe in curte
Sarpe in curte

Cum sa scapi de serpi. Inainte de toate, trebuie sa stii ca serpii sunt animale timide care evita contactul cu oamenii, exact asa cum noi incercam sa evitam contactul cu aceste reptile. Totusi, de multe ori ii poti gasi prin gradina sau prin curte, mai ales in conditiile in care locuiesti in apropierea unei paduri.

Cea mai buna solutie de a tine serpii departe de gradina ta este sa faci un gard dintr-o plasa de sarma, care sa nu permita serpilor sa treaca prin ea. Mai mult decat atat, plasa trebuie ingropata in pamant la o adancime de aproximativ 15 centimetri si sa aiba o inaltime de peste un metru.

Citeste si: Cum sa scapi de gandacii de Colorado. Cele mai eficiente solutii chimice sau metode 100% naturale

De asemenea, gardul trebuie sa aiba o inclinatie de 30 de grade, pentru a nu permite serpilor sa se catere. Daca montezi o poarta, asigura-te ca aceasta se inchide foarte bine si nu permite accesul serpilor.

In acelasi timp, trebuie sa te asiguri ca nu cresc plante sau buruieni pe o distanta de 30 de centimetri pe langa gard, pentru a nu le da serpilor posibilitatea de a se urca pe acestea si pe urma sa treaca peste gard.

Sarpe pe langa casa
Sarpe pe langa casa

Pe langa acest gard, ar trebui sa te asiguri ca nu exista surse de mancare prin curtea sau gradina ta, lucru care ar atrage serpii. Nu uita ca stratul de mulci poate atrage rozatoarele, iar asta ar putea sa aduca serpii in gradina ta, deoarece acestea sunt surse de mancare. Este o solutie buna, daca vrei sa stii cum sa scapi de serpi.

Iti recomandam sa folosesti mulci din bucati de lemn in detrimentrul mulciului din fan sau paie. Totodata, ar trebui sa reduci si grosimea stratului de mulci la aproximativ 2.5 cm in timpul sezonului cald, atunci cand serpii sunt activi.

Citeste si: Cum sa scapi de gandacii de bucatarie. Cele mai bune solutii chimice si metode naturale

Nu uita ca si gramezile de compost sau lemnele de foc pot atrage rozatoarele, dar si serpii. Acestea ar trebui depozitate pe platforme care sunt pozitionate la 30 cm deasupra solului.

Rozatoarele si serpii se ascund de obicei in vegetatia inalta. Drept urmare, iti recomandam sa tii sub control buruienile sau iarba si sa nu le lasi sa depaseasca o inaltime de 10 cm.

Buruienile trebuie indepartate in mod constant, iar daca ai o iedera prin curte ar trebui sa acorzi o mai multa atentie, deoarece frunzele dese asigura un loc perfect unde serpii se pot ascunde.

Cum sa scapi de serpi

Cum sa scapi de serpi
Cum sa scapi de serpi

Daca observi un sarpe in gradina ta, ar trebui sa mentii o distanta sigura, de cel putin 2 metri. Peste 80% din serpi pot musca atunci cand cineva incearca sa ii prinda sau sa ii omoare. Asadar, iata cum sa scapi de serpi.

De multe ori, vom intalni in gradina sarpele de casa, care nu este veninos si nici periculos, insa asta nu inseamna ca acesta nu te poate musca daca reptila se simte amenintata. Muscatura se poate infecta, deoarece in gura sarpelui exista o multime de bacterii.

Serpii pot fi alungati din gradina cu ajutorul unor aparate cu ultrasunete, care se pot alimenta si cu energie solara sau functioneaza pe baza de baterii. Acesta poate fi setat pentru a emite vibratii sau ultrasunete si poate acoperi o suprafata destul de mare, de pana la 500 metri patrati. Le poti cumpara de pe eMag.

Iti mai recomandam si granulele antiserpi, care pot fi folositoare si pentru alungarea soparlelor sau a altor reptile. Aceste granule au in componenta ulei de camfor, materiale argiloase, dar si un esente parfumate. Le poti cumpara de pe eMag.

Poti apela si la benzile adezive, care sunt eficiente pentru suprafetele mici. Totusi, benzile sunt folositoare pentru interior, iar daca le vei folosi la exterior se vor deteriora din cauza prafului si a umiditatii.