Cum sa protejezi plantele arse de soare. Cea mai simpla solutie!
Cum sa protejezi plantele arse de soare. Cea mai simpla solutie!

Cum sa protejezi plantele arse de soare. Cea mai simpla solutie!


Cum sa protejezi plantele arse de soare. Iata care este cea mai simpla solutie si ce poti sa faci pentru a te asigura ca plantele din casa ta trec peste perioada caniculara. Nu de alta, dar cu siguranta vrei sa ai plante sanatoase.

Cum sa protejezi plantele arse de soare. Cea mai simpla solutie! – Cuprins:

Cum sa limitezi cantitatea de lumina care intra in locuinta ta

Folie de protectie UV
Folie de protectie UV

Cum sa protejezi plantele arse de soare. Solutia pentru a limita cantitatea de lumina care intra in locuinta ta este sa folosesti o folie de protectie UV. Astfel, pe langa faptul ca o sa limitezi cantitatea de lumina, o sa beneficiezi si de mai multa intimitate, deoarece folia are si un efect de oglinda. Drept urmare, vecinii nu o sa mai poata vedea nimic la tine in casa.

Bineinteles, in cazul in care nu iti place acest lucru poti opta pentru o folie care sa aiba un efect de oglinda mai scazut. Chiar daca plantele se pot opri din crestere imediat dupa montarea foliei, acestea isi vor reveni dupa ce se vor adapta la cantitatea de lumina disponibila.

Mai mult, avantajele foliei UV se vor vedea si pe timp de iarna, nu numai in sezonul cald. Daca vara folia va reduce temperatura de la interior, pe timp de iarna caldura va fi retinuta. Pierderile de caldura sunt limitate si nu va fi nevoie sa muti plantele de la geam, deoarece temperatura se mentine constanta.

Cum sa protejezi plantele arse de soare

Cum sa protejezi plantele arse de soare
Cum sa protejezi plantele arse de soare

Folia de protectie UV va respinge energia care provine de la soare, iar asta inseamna ca nu se va mai incalzi atat de tare la interior. Daca folosesti si un aparat de aer conditionat, aerul rece se va mentine mai mult timp la interior si vei face economie de energie electrica. Ia in calcul aceasta solutie daca vrei sa stii cum sa protejezi plantele arse de soare.

Desigur, sunt mai multe tipuri de folie, dar trebuie sa stii faptul ca daca vei alege o folie de protectie UV mai inchisa, energia solara poate fi redusa cu pana la 82%. Totusi, poate nu este o idee chiar atat de buna daca ai plante care iubesc lumina soarelui.

Citeste si: Cum sa te protejezi de canicula. Efecte asupra sanatatii

Avantajul foliei este ca vei putea tine plantele la geam fara niciun fel de problema, iar ghiveciul nu se va supraincalzi. Pe langa asta, folia de protectie solara reduce si cantitatea de raze ultraviolete care intra in locuinta ta cu aproximativ 99%.

Este cea mai simpla solutie de a mentine sanatoase plantele si nu credem ca investitia va fi chiar atat de mare. Cu cateva sute de lei o sa faci economii serioase la energie electrica, iar plantele tale vor fi protejate si in sezonul cald. Nu uita nici de economiile pe timp de iarna!