Cum sa previi murdarirea peretilor deasupra caloriferelor si de ce se intampla asta
Cum sa previi murdarirea peretilor deasupra caloriferelor si de ce se intampla asta

Cum sa previi murdarirea peretilor deasupra caloriferelor si de ce se intampla asta


Cum sa previi murdarirea peretilor deasupra caloriferelor. Afla de ce are loc acest fenomen, care sunt principalele cauze, dar mai ales ce poti face pentru a stopa acest lucru. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa previi murdarirea peretilor deasupra caloriferelor si de ce se intampla asta – Cuprins:

Murdarirea peretilor deasupra caloriferelor. Cum sa previi acest fenomen

Murdarirea peretilor deasupra caloriferelor
Murdarirea peretilor deasupra caloriferelor

In primul rand, ar trebui sa incepem cu intrebarea de ce se murdaresc peretii deasupra caloriferelor. Nu de alta, dar se intampla destul de des acest lucru si ar trebui sa stii care este cauza, inainte sa vorbim despre murdarirea peretilor deasupra caloriferelor.

Conform expertilor, peretii se murdaresc din cauza particulelor de praf din aer, iar acestea sunt ridicate de calorifer si ajung sa se lipeasca de pereti pentru ca acesta are suprafata rece si umeda din cauza condensului.

Acele urme termice sau linii care apar pe pereti si pe tavanul de deasupra caloriferelor apar din cauza faptului ca peretele nu este izolat suficient sau deloc. Asadar, apare o diferenta de temperatura dintre aerul din camera respectiva si cea a peretelui.

Diferenta de temperatura o sa creeze si un strat de condens, asa ca acel condens va atrage particulele de praf din camera.

Desigur, urmele de pe pereti sau tavan se pot curata, insa asta nu inseamna ca ai stopat fenomenul. Acesta va continua si peretii se vor murdarii in continuare de fiecare data cand caloriferele vor functiona in sezonul rece.

Pentru a evita murdarirea peretilor deasupra caloriferelor, expertii ne sfatuiesc sa tinem intotdeauna sub control umiditatea din casa, iar in acest mod putem preveni fenomenul. Un dezumidificator poate fi o solutie rapida la problema ta.

Umiditatea ideala de la interior trebuie sa fie intre 50% si 60%. Poti masura umiditatea din camera si daca este prea mare atunci va trebui sa iei masurile necesare.

Umiditate ridicata in locuinta
Umiditate ridicata in locuinta

Murdarirea peretilor deasupra caloriferelor. Bineinteles, cea mai buna solutie va fi sa izolezi locuinta, pentru ca in acest mod te asiguri ca previi fenomenul. Asadar, ia in considerare si acest aspect.

Dupa aceea, mai trebuie sa vorbim si despre nivelul de dioxid de carbon din locuinta. In cazul in care in locuinta ta stau mai multe persoane, nivelul de dioxid de carbon va creste, iar odata cu el va creste si umiditatea de la interior.

Citeste si: Cum sa obtii un nivel optim de umiditate in casa, in functie de temperaturile exterioare

O alta solutie va fi sa cresti temperatura din interiorul locuintei, pentru ca in acest mod peretii se vor incalzi mai bine si treptat va disparea si acel strat subtire de condens.

Asigura-te ca la nivelul usilor si al ferestrelor nu exista crapaturi si nu intra aer pe langa acestea. Pierderile de caldura vor cauza scaderea temperaturii de la interior si duce la aparitia condensului.

Daca obisnuiesti sa usuci hainele la interior pe durata sezonului rece ar trebui sa renunti la acest obicei pentru ca o sa cresti umiditatea de la interior. Usuca-le pe balcon si astfel scapi de problema, chiar daca hainele se vor usca mai greu.