Cum sa cureti un calorifer si care sunt pasii
Cum sa cureti un calorifer si care sunt pasii

Cum sa cureti un calorifer si care sunt pasii


Cum sa cureti un calorifer. Afla cum sa faci asta in mod corect, dar si care sunt pasii pe care este recomandat sa ii urmezi. Ce trebuie sa stii pentru o curatenie generala ca la carte!

Cum sa cureti un calorifer si care sunt pasii – Cuprins:

Cum sa cureti un calorifer

Cum sa cureti un calorifer
Cum sa cureti un calorifer

In cazul in care nu ai curatat niciodata caloriferele sau nu le acorzi atat de multa atentie atunci cand faci curatenie generala, ar trebui sa stii ca in acestea se aduna foarte mult praf. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii si cum sa cureti un calorifer si la ce trebuie sa fim atenti cand facem asta.

Curatarea unui calorifer nu o sa iti ia mai mult de 30 de minute, insa este extrem de importanta si pentru sanatatea ta. Nu uita ca praful de pe calorifere ajunge foarte usor in aerul din casa ta.

Asadar, daca ti-am atras atentia cu acest subiect, ar fi bine sa stii si care sunt pasii. Ei bine, primul pas va fi sa inchizi centrala sau caldura, in functie de tipul de incalzire pe care il ai in casa. Desigur, asta daca alegi sa faci acest lucru pe timp de iarna si nu dupa ce a venit primavara.

Dupa aceea, folsind un aspirator, curata foarte bine spatiul dintre elementele caloriferului, acolo unde se aduna praful. De asemenea, daca modelul pe care il ai permite, nu ar fi rau sa desfaci acea masca a caloriferului, exact ca in imagine. Poti folosi si o perie pentru sticle, pentru ca iti va usura foarte mult munca!

Curatarea caloriferului de praf
Curatarea caloriferului de praf

Dupa ce ai terminat cu aspirarea prafului, e timpul sa folosesti o galeata de apa in care ai pus putin detergent lichid de vase si o laveta sau un burete de vase. In acest fel, te asiguri ca indepartezi orice urma de praf sau de murdarie prezenta pe calorifer.

La final, nu uita sa cureti si spatiul de sub calorifer. In tot procesul de curatare, mai mult ca sigur ca praful sau murdaria au cazut si sub calorifer, asa ca acorda atentie si acolo pentru a te asigura ca ai facut curat cum trebuie.

Citeste si: Cum sa faci aerisirea caloriferelor si care sunt pasii

Totodata, daca sub caloriferul tau este o plinta, ar fi bine sa o cureti foarte bine. Caldura face ca praful sa se lipeasca de pereti sau de plinta, asa ca este necesar sa curatam totul cum trebuie.

Dupa cum spuneam, curatarea caloriferului este absolut necesara pentru ca asta inseamna ca mai putin praf va circula in casa ta. Bineinteles, asta inseamna si mai putine bacterii.

Mai mult decat atat, caloriferele vor incalzi si mai eficient, asa ca daca faci acest lucru o data pe an te asiguri ca totul va functiona la parametri optimi.