Cum sa folosesti produsele de curatat, in mod corect. Ce sa nu amesteci niciodata!
Cum sa folosesti produsele de curatat, in mod corect. Ce sa nu amesteci niciodata!

Cum sa folosesti produsele de curatat, in mod corect. Ce sa nu amesteci niciodata!


Cum sa folosesti produsele de curatat, in mod corect. Iata ce sa nu amesteci niciodata si de ce aceste substante nu trebuie asociate. Trebuie sa faci totul pentru a iti proteja sanatatea, dar si pentru a iti proteja familia.

Cum sa folosesti produsele de curatat, in mod corect. Ce sa nu amesteci niciodata! – Cuprins:

Cum sa folosesti produsele de curatat, ce sa nu amesteci

Cum sa folosesti produsele de curatat
Cum sa folosesti produsele de curatat

Te-ai gandit vreodata ca unele produse pentru curatat nu ar trebui amestecate sub nicio forma? Iata ce trebuie sa stii si de ce trebuie sa ai grija atunci cand faci curat in casa. Cum sa folosesti produsele de curatat.

Incepem cu otetul si inalbitorul. Ei bine, amestecand aceste doua substante o sa rezulte clor gazos, iar acesta ar putea sa iti provoace rani serioase la nivelul pielii sau al ochilor. Mai mult, atunci cand il inhalezi poate sa iti atace gatul sau plamanii. Tocmai de aceea, ar fi bine sa eviti amestecarea acestor doua ingrediente cand vrei sa faci curat.

Atunci cand vrei sa amesteci inalbitorul cu amoniac, o sa rezulte azot sub forma de gaz, ceea ce este foarte periculos. Pe langa asta, reactia chimica da nastere si la alte substante precum cloramina, dicloramina sau triclorura de azot. In loc sa amesteci azotul cu amoniacul, poti folosi ca alternativa otetul si bicarbonatul de sodiu, acestea sunt mult mai sigure si prietenoase cu mediul.

Citeste si: Miros urat in prosoapele de baie. Cum sa elimini si ce trebuie sa faci

Cum sa folosesti produsele de curatat. Clorul si amoniacul este o alta reactie pe care ar trebui sa o eviti atunci cand faci curat. Mare atentie! Atunci cand amesteci o cantitate mai mare de amoniac impreuna cu una mai mica de clor, o sa se formeze azot si clorura de amoniu. Daca o sa folosesti mai mult clor pe care vrei sa il amesteci cu amoniac, o sa obtii triclorura de azot, un explozibil foarte puternic.

Acetona nu ar trebui amestecata niciodata cu inalbitorul, deoarece este foarte periculos sa faci asta. In urma acestei reactii chimice vei obtine cloroform si stim cu totii ca acest lichid de poate adormi in cateva secunde. Este foarte toxic si iti poate cauza rani la organele interioare. Chiar daca nu vei obtine cloroform pentru ca nu vei utiliza cantitatile necesare, este posibil sa obtii alte substante chimice toxice.

In loc de acetona iti sugeram sa folosesti apa, pe care sa o amesteci cu inalbitor. O parte inalbitor si 3 parti apa este cea mai buna formula. De asementea, poti folosi doar inalbitor, insa asigura-te ca faci curatenie intr-un spatiu aerisit, pentru ca daca inhalezi acei vapori este posibil sa ti se faca rau.

Otetul si apa oxigenata nu trebuie amestecate sub nicio forma. Le poti folosi separat, insa nu le amesteca niciodata. Daca o sa le amesteci o sa obtii acid peracetic, un acid foarte coroziv care iti poate irita pielea destul de rau. La fel o sa se intample si cu ochii, nasul si plamanii.