Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii, in mod corect!
Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii, in mod corect!

Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii, in mod corect!


Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii. Iata ce trebuie sa stii si care sunt greselile pe care ar trebui sa le eviti in sezonul cald, pentru a te asigura ca alimentele pe care le pastrezi la rece nu se vor strica.

Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii, in mod corect! – Cuprins:

Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii. Greseli de evitat

Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii
Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii

Pe timpul verii, frigiderul este supus unui stres termic mult mai mare fata de sezonul rece, asa ca ar trebui sa avem grija pentru a ne asigura ca electrocasnicele nu se vor strica si vor rezista pentru mai mult timp.

Frigiderul va consuma mai multa energie pentru a mentine temperatura scazuta la interior, iar faptul ca lasi usa deschisa nu o sa ajute absolut deloc, dimpotriva. Totusi, avem cateva sfaturi pentru tine, pentru a te asigura ca totul va functiona perfect.

Citeste si: Cum sa pastrezi alimentele in conditii optime in camara, frigider si congelator

Inainte de toate, trebuie sa stii ca temperatura din interiorul frigiderului trebuie sa fie undeva la 2-3 grade Celsius, pentru a te asigura ca mancarea nu se va strica pe timpul verii. In interiorul congelatorului, temperatura trebuie sa fie de 0 grade Celsius.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca partea din spate a frigiderului este curata. Aici vorbim despre depunerile de praf care se aduna de-a lungul timpului, asadar foloseste-te de aspirator pentru a curata totul.

Frigider
Frigider

Pe langa asta, trebuie sa te asiguri ca frigiderul are destul spatiu. Asadar, nu il lipi de perete, lasa un pic de spatiu pentru a te asigura ca aerul poate sa circule si sa disperseze caldura. Lasa o distanta de cativa centimetri, pentru ca frigiderul sa functioneze in mod corect. Doar asa inveti cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii!

Garniturile frigiderului sunt deosebit de importante, deoarece izoleaza interiorul frigiderului de exterior. Daca acestea s-au rupt sau s-au uzat, aerul cald va intra in interiorul frigiderului si racirea nu se va face in mod corect.

Citeste si: Setare temperatura frigider. Cum sa setezi in mod corect temperatura frigiderului

Cel mai bun test este sa pui o bucata de hartie intre garnitura si usa, iar apoi sa o inchizi. Daca poti sa scoti usor hartia, atunci ar fi bine sa inlocuiesti garnitura. O garnitura nu este deloc scumpa si o poti inlocui chiar tu acasa, neavand nevoie de un specialist.

Mancarea pe care o tii in frigider trebuie acoperita. De ce? Ei bine, explicatia este destul de simpla! Umiditatea din interiorul frigiderului va creste si va suprasolicita motorul frigiderului, pentru a tine temperatura scazuta la interior.

Oua in frigider
Oua in frigider

Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii. Mai trebuie sa stii ca mancarea tinuta pe usa frigiderului nu va sta la o temperatura constanta. De aceea, daca ai mancare care se strica mai repede, ar fi bine sa nu o pui pe usa. Chiar daca exista acolo suport de oua, ar fi bine sa le pui le interior si nu pe usa.

De asemenea, nu exagera cu cantitatea de mancare pe care o pui in frigider. Daca o sa pui prea multe sticle sau mancare, frigiderul va fi suprasolicitat. Tocmai de aceea, expertii recomanda sa pui in frigider ce stii ca o sa consumi in urmatoarele 2-3 zile.

Pe timp de vara, dezghetarea frigiderului trebuie sa fie facuta mult mai des. Asadar, asigura-te ca urmezi si acest sfat, pentru a te asigura ca frigiderul va functiona in mod corect.

Si inca ceva! Daca urmeaza sa cumperi un frigider nou, ar fi bine sa te ghidezi dupa noile etichete si sa cumperi unul care nu consuma foarte mult!