Setare temperatura frigider. Cum sa setezi in mod corect temperatura frigiderului
Setare temperatura frigider. Cum sa setezi in mod corect temperatura frigiderului

Setare temperatura frigider. Cum sa setezi in mod corect temperatura frigiderului


Setare temperatura frigider. Afla cum sa setezi temperatura din interiorul frigiderului in mod corect si ce ar trebui sa stii despre pastrarea alimentelor.

Nu uita ca in lunile mai calde, temperatura frigiderului trebuie sa fie mai scazuta, pentru a compensa aerul cald care intra in interior. Totodata, in lunile mai reci, temperatura din interiorul frigiderului poate sa fie mai mare.

Setare temperatura frigider. Cum sa setezi in mod corect temperatura frigiderului – Cuprins:

Setare temperatura frigider. Care este temperatura corecta din frigider

Setare temperatura frigider
Setare temperatura frigider

Daca nu vrei sa te imbolnavesti atunci cand consumi alimentele din frigider, ar trebui sa stii si care este temperatura corecta din frigider. Nu vrei ca aceasta sa fie prea ridicata pentru a iti strica alimentele sau prea scazuta, pentru ca legumele pe care le tii la rece sa inghete si sa nu le mai poti consuma.

Care este temperatura corecta din frigider, pentru ca alimentele sa nu se strice:

  • Alimentele proaspete trebuie tinute la o temperatura intre 1.7 si 3.3 grade Celsius
  • Temperatura din congelator trebuie sa fie de -18 grade Celsius

Setare temperatura frigider. Trebuie sa mai stii ca daca in frigiderul tau este o temperatura de 0 grade Celsius, aceasta este prea scazuta si mancarea o sa incepe sa inghete. Daca vrei ca alimentele sa inghete, atunci muta-le in congelator.

Daca temperatura din frigiderul tau este mai mare de 4 grade Celsius, atunci acest lucru o sa permita inmultirea rapida a bacteriilor. Fii foarte atent pentru ca mancarea se va strica, iar alimentele o sa aiba bacterii precum Salmonella sau E. coli.

Cum sa setezi in mod corect temperatura din interiorul frigiderului

Temperatura corecta frigider
Temperatura corecta frigider

Setare temperatura frigider. Ar mai trebui sa stii si ca, de multe ori, frigiderele nu afiseaza temperatura corecta. Cea mai buna modalitate de a masura temperatura de la interior este sa pui un termometru si sa il lasi acolo timp de 20 de minute. Abia atunci vei afla daca frigiderul tau arata sau nu temperatura corecta. Daca nu este cea care sperai, atunci este momentul sa mai setezi o data.

Unele frigidere nici macar nu au un ecran care afiseaza temperatura si vei gasi doar o rotita ce arata valori de la 1 la 5, unde 5 este cea mai ridicata temperatura. Fara utilizarea unui termometru nu o sa iti dai seama care este temperatura reala si nu o sa stii cum sa faci operatiunea de setare temperatura frigider.

Odata ce ai setat temperatura pe care o voiai, ar trebui sa stii ca atunci cand deschizi de foarte multe ori usa frigiderului, aerul cald intra in interiorul frigiderului. Iti recomandam sa cauti repede ce vrei sa iei din frigider si sa inchizi usa.

Iti mai amintim ca nu este recomandat sa pui mancare calda in frigider. Las-o sa se raceasca (nu la temperatura camerei pentru ca o sa dureze prea mult) si abia apoi pune-o la rece. In acest fel eviti dezvoltarea bacteriilor in interiorul frigiderului din cauza caldurii degajate de mancarea calda.

Afla si cum sa scoti mirosurile urate din frigider si sa il cureti sau cum sa mentii mancarea din frigider proaspata mai mult timp!